Cele mai citite
 


Botoşani: Salariile directorilor de spitale, verificate de DSP
miercuri, 12 mai 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Salariile tuturor directorilor de spitale, dar şi veniturile directorului de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă vor fi verificate de Direcţia de Sănătate Publică (DSP), după ce controlorii Camerei de Conturi Botoşani au sesizat că acestea sunt prea mari şi încalcă actele normative în vigoare.
Potrivit directorului DSP, medicul Ovidiu Mimor, Compartimentul de audit al instituţiei va urmări dacă modul de calcul al retribuţiei directorilor şi directorilor adjuncţi respectă Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului 222/2008, a Legii 203/2009 şi a Ordonanţei de Guvern 79/2008 referitoare la nivelul remuneraţiei conducătorilor şi adjuncţilor unităţilor spitaliceşti.

Verificările au fost demarate după ce s-a constatat că şefii principalelor spitale, dar şi cel de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă au salarii de două ori mai mari decât un secretar de stat.
'Este o lege care trebuie respectată de toţi. Eu nu pot să spun că salariile nu sunt justificate sau că sunt justificate până ce nu văd rezultatele acestui control', a afirmat Mimor.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Botoşani: Asistentă medicală care se afla într-o ambulanţă în misiune, rănită într-un accident rutier O asistentă medicală de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Botoşani, care se afla într-o autospecială în misiune, a fost rănită, vineri seară, în urma unui accident rutier produs pe raza localităţii Ungureni.
Botoşani: Un pacient transportat cu ambulanţa a agresat o asistentă Un bărbat în vârstă de 38 de ani a agresat, în noaptea de vineri spre sâmbătă, o asistentă de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă şi a distrus geamurile autospecialei de salvare.
Botoşani: Un bărbat a murit în ambulanţă în drum spre Iaşi; starea proastă a carosabilului pare să fi contat Decesul unui bărbat de 39 de ani di Botoşani în timp ce era transportat cu ambulanţa la o clinică universitară din Iaşi a readus în discuţie necesitatea necesităţii unui elicopter SMURD care să preia pacienţii în stare gravă din Botoşani, a declarat Petrică Rădăuceanu, medicul şef al UPU de la Spitalul...
Vaslui: Ambulanţă SMURD nefolosită din lipsă de cadre medicale, va deveni operaţională O ambulanţă de Terapie Intensivă Mobilă, care se află în dotarea SMURD Vaslui din luna octombrie a anului trecut, dar nu a putut fi folosită din lipsă de cadre medicale, va deveni operaţională de săptămâna viitoare, a anunţat, luni, la Vaslui, Raed Arafat. Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii a...
Botoşani: Deficit de 600 de angajaţi în spitalele din Botoşani Spitalele din judeţul Botoşani au un deficit ridicat de personal, estimat la peste 600 de posturi, se arată într-un document întocmit de Direcţia de Sănătate Publică (DSP).
Botoşani: Şcoală de vară pentru situaţii de urgenţă, rezervată elevilor din clasele a VII-a şi a VIII-a Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Botoşani, în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ), filiala Botoşani a Crucii Roşii şi Serviciul Judeţean de Ambulanţă Botoşani vor organiza, în luna august a acestui an, o şcoală de vară pentru pregătirea elevilor în domeniul situaţiilor de...