Cele mai citite
 


Attila Cseke: Ministerul Sănătăţii nu a propus desfiinţarea vreunui număr de spitale
miercuri, 12 mai 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Ministerul Sănătăţii nu a propus un număr de spitale pentru a fi desfiinţate, însă o serie de astfel de unităţi vor fi transformate în alt fel de instituţii de îngrijire socială, a declarat, marţi, ministrul Sănătăţii, Attila Cseke, după o rundă de discuţii în cadrul grupului de analiză privind măsurile de austeritate pe care le va lua Guvernul.
'Ministerul nu a propus şi nu a avansat un număr de spitale pe care doreşte să le desfiinţeze. Avem, în schimb, un program de raţionalizare a spitalelor, cu Banca Mondială, care include mai multe etape. În primul rând, avem un proiect de descentralizare a spitalelor aflat în dezbatere publică de aproape o lună şi pe care trebuie să-l facem, pentru că este o măsură de implicare a autorităţilor locale în serviciile medicale. În al doilea rând, avem clasificarea spitalelor în patru categorii, aşa cum sunt prevăzute şi în raportul comisiei prezidenţiale pe sănătate', a spus Cseke.

El a explicat că, în urma acestor două proceduri, ar putea urma, cu implicarea autorităţilor locale, reorganizări de spitale în alte categorii de unităţi sau instituţii de îngrijire socială sau centre de bătrâni.
Referitor la cele 150 de spitale care ar urma să nu mai primească autorizaţii de funcţionare, aşa cum se arată în proiectul scrisorii de intenţie privind acordul cu Fondul Monetar Internaţional, Cseke a spus: 'Noi n-am discutat cu Banca Mondială despre acest lucru'.

Într-un proiect de scrisoare de intenţie către FMI, primit de sindicate, se arată că, în privinţa reformelor în domeniul Sănătăţii, Guvernul se angajează să reducă numărul paturilor de spital cu 9.200 şi să nu elibereze noi autorizaţii de funcţionare pentru 150 de unităţi spitaliceşti din ţară.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Ritli:Noul proiect de lege este asumat de MS în mare parte, sunt şi elemente care mai necesită discuţii Ministrul Sănătăţii, Ladislau Ritli, a declarat marţi seara că actualul proiect al legii Sănătăţii încearcă să răspundă semnelor de întrebare care au apărut în urma redactării raportului comisiei prezidenţiale în domeniu.
Ministerul Sănătăţii a lansat în dezbatere publică Strategia Naţională de Sănătate Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, a anunţat vineri lansarea în dezbatere publică a Strategiei Naţionale de Sănătate.
Attila Cseke a inaugurat investiţiile Ministerului Sănătăţii de la SCJU Târgu Mureş şi SCJ Mureş Ministrul Sănătăţii, Attila Cseke, a inaugurat, vineri, la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Târgu Mureş şi la Spitalul Clinic Judeţean (SCJ) Mureş investiţiile finanţate de minister în valoare totală de 14,4 milioane de lei.
Ministrul Sănătăţii i-a invitat la discuţii pe reprezentanţii Coaliţiei profesioniştilor din sănătate Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, i-a invitat joi pe reprezentanţii Coaliţiei profesioniştilor din sănătate la discuţii cu privire la revendicările prezentate de aceştia.
Cseke Attila: Banca Mondială, mulţumită de managementul spitalelor din Oradea Ministrul Sănătăţii Cseke Attila a declarat sâmbătă, la Oradea, că managementul unitar al spitalelor orădene de către Consiliul Local Municipal a fost apreciat, în cursul săptămânii, de o echipă de evaluare a Băncii Mondiale, căreia i-a fost prezentat ca un exemplu de strategie locală.
Attila Cseke: Ministerul Sănătăţii analizează modificarea listei de medicamente compensate Ministerul Sănătăţii analizează încă modificarea listei de medicamente compensate de stat, a declarat, miercuri, ministrul Attila Cseke.