Cele mai citite
 


Timiş: Sentinţe pentru studenţii medicinişti care au omorât un bărbat
miercuri, 12 mai 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Cei doi foşti studenţi medicinişti, Carmen Bejan şi Sergiu Florea, au fost condamnaţi, marţi, de magistraţii timişoreni la câte 16 ani de închisoare, cu executarea pedepsei, pentru omor şi profanare de cadavre.
Tinerii au ucis, în august 2009, un bărbat, într-o cameră a unui cămin studenţesc, după care l-au tranşat şi au încercat să scape de cadavru, dar au fost surprinşi de portar, în timp ce băgau sacii cu bucăţile de corp în portbagajul unei maşini.

Pe parcursul procesului, care a durat nouă luni, cei doi au dat declaraţii confuze şi controversate, încercând să arunce vina unul pe celălalt, dar magistraţii au constatat că ambii tineri au participat, în mod egal, la crimă. De asemenea, apărătorii au încercat să le găsească circumstanţe atenuante, potrivit cărora bărbatul era un proxenet care a încercat să profite sexual de Carmen Bejan, iar prietenul ei, Sergiu Florea, a intrat în camera de cămin în momentul în care a auzit că clientul nu i-a plătit fetei suma prestabilită pentru serviciile amoroase.

A urmat o bătaie între cei doi, cu mai multe zeci de lovituri de cuţit în trupul bărbatului, care i-au pricinuit acestuia moartea. După aceea, tinerii au băgat cadavrul în dulap, au cumpărat un geamantan şi s-au întors, trecând la tranşarea cadavrului. Bucăţile au fost puse în valiză şi în sacoşe de plastic. Ei voiau să ducă bagajele într-un loc retras, unde să le dea foc şi să şteargă orice urmă a crimei. Cei doi au recunoscut crima, dar încercau să ascundă care dintre ei a fost cel care i-a aplicat bărbatului prima lovitură de cuţit.

Instanţa a mai decis ca cei doi condamnaţi să fie obligaţi şi la plata unor despăgubiri morale în valoare de 120.000 de euro şi materiale, de 35.000 de euro, pentru familia decedatului Trifu Schrottu, care reprezintă cheltuielile de înmormântare şi cele de judecată.

Avocatul victimei, Radu Zandomeni, a declarat, după citirea sentinţei, că pedeapsa este mică pentru cruzimea cu care a fost săvârşită crima.
Hotărârea poate fi atacată la Curtea de Apel, în termen de zece zile.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Iaşi: Studenţii medicinişti de la UMF Gr. T Popa, consiliaţi în vederea alegerea specializării Peste 450 de studenţi din cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie 'Gr.T. Popa' Iaşi vor fi consiliaţi în cadrul Centrului MedVISE în vederea construirii carierei profesionale, în cadrul proiectului european 'Consiliere profesională în specializările medicale pentru o carieră de succes'.
Iaşi: Studenţii medicinişti au dezbătut condiţia medicului în România Peste o sută de studenţi ai Universităţii de Medicină şi Farmacie Gr.T.Popa din Iaşi au participat sâmbătă după-amiază la o dezbatere cu tema "Condiţia medicului în România".
Braşov: Studenţii medicinişti donează sănge Câte 20 de studenţi ai Facultăţii de medicină din Universitatea 'Transilvania' Braşov, participă zilnic, în perioada 3-7 mai, la o amplă campanie naţională de donare benevolă de sânge desfăşurată sub sloganul 'Donează Sânge! Fii Erou'.
Iaşi: Studenţii medicinişti, consiliaţi profesional Conducerea Universităţii de Medicină şi Farmacie Grigore T. Popa din Iaşi a anunţat, miercuri, că 85 la sută dintre studenţi şi 88,2 la sută dintre rezidenţi consideră că activităţile de consiliere şi orientare profesională sunt necesare pentru alegerea specializării potrivite şi pentru a descoperi alte...
Bihor: O nouă tabără MASH pentru studenţii medicinişti, axată pe misiuni de salvare montane Cincizeci de studenţi la medicină din întreaga ţară vor participa, începând de vineri şi până pe 10 august, la misiuni de salvare în Peştera Gheţarul de la Barsa, alături de colegii de la Serviciul Public Salvamont Salvaspeo Bihor, dar şi pe trasee montane supraterane din zonă.
Timiş: Marş de solidaritate cu suferinzii de boli rare Câteva sute de persoane au participat vineri la cea de-a opta ediţie a Marşului de solidaritate cu suferinzii de boli rare, cei mai numeroşi fiind studenţii medicinişti, medici, voluntari, care li s-au alăturat familiilor ce au copii afectaţi de astfel de maladii.