Cele mai citite
 


Olt: Reduceri de personal la Ambulanţă
miercuri, 12 mai 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Serviciul Judeţean de Ambulanţă (SJA) Olt renunţă, anul acesta, la 43 de salariaţi, toţi având contracte de muncă pe perioadă determină, contracte ce expiră şi nu vor mai fi prelungite.
Potrivit şefului SJA Olt, Laurenţiu Moisiu, instituţia va avea, până în luna decembrie, cu 43 de angajaţi mai puţin decât acum, printre salariaţii cărora nu le vor mai fi prelungite contractele de muncă numărându-se şi doi medici. Celelalte 41 de persoane de la SJA Olt care îşi pierd locul de muncă sunt asistenţi, ambulanţieri şi şoferi.

Laurenţiu Moisiu susţine că activitatea Ambulanţei nu va fi afectată grav de aceste reduceri de personal deoarece persoanele care rămân fără loc de muncă au fost angajate numai în ultimii doi ani.

'În iunie pleacă şase persoane, acum în mai pierdem un medic pentru că el a fost angajat cu contract pe perioadă determinată şi l-am prelungit deja de două ori şi acum nu ne mai permite legea. Cele mai semnificative reduceri de personal sunt în lunile septembrie şi octombrie, când pleacă 10-15 angajaţi lunar. Ce zic, Ambulanţa Olt se va descurca şi fără aceşti angajaţi aşa cum a făcut-o şi înainte de a-i încadra pe ei în muncă în 2008 şi 2009. Nu va fi bine pentru că oricum aveam personal insuficient. Am făcut chiar şi o solicitare la minister pentru a obţine o derogare în sensul deblocării unor posturi. Dacă se va micşora fondul de salarii, în mod sigur nu vom mai face angajări nici dacă am obţine deblocarea posturilor', a explicat Moisiu.

În cadrul SJA Olt, lucrează 363 de persoane, dintre care peste 300 sunt personal medical. În utlimii doi ani solicitările au crescut la Ambulanţa Olt şi s-a ajuns la o medie de 160 de solicitări pe zi în prezent.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Galaţi: Serviciul de Ambulanţă a înregistrat cu 50% mai multe solicitări decât de obicei, în ultimele 24 de ore Serviciul Judeţean de Ambulanţă (SJA) Galaţi a înregistrat, în ultimele 24 de ore, cu 50% mai multe solicitări decât de obicei, intervenind în peste o sută de cazuri, a declarat luni presei, directorul instituţiei, Mihai Polinschi.
Brăila: Serviciul Judeţean de Ambulanţă a avut în 2015 aproximativ 56.000 de intervenţii Serviciul Judeţean de Ambulanţă (SAJ) Brăila a intervenit anul trecut în aproximativ 56.000 de urgenţe medicale, după cum a informat luni managerul instituţiei, dr. Viorica Uscatu.
Vâlcea: Serviciul Judeţean de Ambulanţă deschide o nouă staţie în comuna Tetoiu Serviciul Judeţean de Ambulanţă Vâlcea a deschis un nou punct în comuna Tetoiu, care va deservi şase localităţi, a declarat miercuri, pentru AGERPRES, primarul localităţii, Antonie Lucian.
Gorj: Ambulanţa a intervenit în zilele de Paşte în 160 de cazuri, dintre care 22 de stări de ebrietate Serviciul Judeţean de Ambulanţă (SJA) Gorj a răspuns, în primele două zile de Paşte, la un număr de 160 de solicitări, peste 20 dintre acestea fiind stări de ebrietate, a declarat marţi, pentru AGERPRES, şeful instituţiei, Marinică Niculescu.
Prahova: Peste o mie de solicitări la Ambulanţă în perioada sărbătorilor; pe primul loc - afecţiunile digestive Ploieşti, 3 mai/ Agerpres/- Peste o mie de solicitări către Serviciul Judeţean de Ambulanţă (SAJ) Prahova au fost înregistrate în perioada sărbătorilor pascale, pe primul loc în topul afecţiunilor pentru care a fost nevoie de intervenţia medicilor aflându-se cele digestive.
Prahova: Deficit major de medici la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Serviciul Judeţean de Ambulanţă (SAJ) Prahova se confruntă cu un deficit major de medici, directorul instituţiei, medicul Daniel Nicolae, afirmând că serviciul funcţionează în regim de 'avarie' de câţiva ani.