Cele mai citite
 


Maramureş: Protest împotriva numirii noului director al Spitalului Judeţean
miercuri, 12 mai 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Peste 50 de salariaţi dintre cei 1.200 ai Spitalului Judeţean de Urgenţă Baia Mare au protestat, marţi, în holul instituţiei împotriva repunerii în funcţia de director a dr. Ioan Blăjan.
Iniţiatorul protestului, Dorin Florian, din cadrul Serviciului de Protecţia Muncii a Spitalului de Urgenţă Baia Mare, a declarat că a strâns deja peste 1.000 de semnături şi a redactat o scrisoare pe care urmează să o adreseze ministrului sănătăţii prin care solicită să blocarea repunerii în funcţia de director al dr. Blăjan.
Directorul destituit prin ordin al ministrului sănătăţii, dr. Călin Pop, se află în străinătate la un congres medical.

Protestarii au precizat că sunt nemulţumiţi de decizia ministrului sănătăţii, deoarece în timpul în care dr. Ioan Blăjan a fost director, unitatea medicală a acumulat datorii băneşti către angajaţi în valoare de 4 milioane lei. Aceştia se tem că noul director le-ar putea reduce salariile şi ar recurge la concedieri masive în rândul personalului, aşa cum a intenţionat să facă şi când a ocupat postul de director.

Potrivit protestatarilor, dr. Ioan Blăjan este renumit pentru măsurile dure pe care le aplică în sistemul de administraţie.
Unul dintre ei a susţinut că se împotrivesc 'doar cei care trăiesc din salarii, însă cei mai mulţi au preferat să tacă'.

Directorul medical al Spitalului Judeţean de Urgenţă Baia Mare, dr. Sabin Nemeş Bota, a declarat că n-a ştiut de protest, aflând de la cadrele medicale nemulţumirea salariaţilor.
Bota a precizat că a fost înştiinţat de ordinul de repunere în funcţia de manager al spitalului a dr. Ioan Blăjan. Acesta a atacat în instanţă schimbarea sa din funcţie, în toamna anului trecut, iar recent, instanţa s-a pronunţat favorabil, considerând că a fost schimbat din funcţia de director fără a se respecta legislaţia în vigoare.

Dr. Ioan Blăjan a mai fost director al Spitalului Judeţean de Urgenţă Baia Mare în perioada 1990 - 1996 şi în 2009 pentru câteva luni. Blăjan este medic-şef al secţiei de chirurgie.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Maramureş: PDL se declară îngrijorat de posibila schimbare a managerului Spitalului Judeţean de Urgenţă Baia Mare, 21 sep /Agerpres/- Preşedintele PDL Maramureş, Mircea Man, şi-a exprimat, vineri, îngrijorarea într-o conferinţă de presă faţă de posibila schimbarea a managerului Spitalului Judeţean de Urgenţă.
Directorul Spitalului Judeţean de Urgenţă Maramureş a demisionat, în urma protestului angajaţilor Medicul Ioan Blăjan a demisionat, joi, din funcţia de director al Spitalului Judeţean de Urgenţă Maramureş, chiar înainte de a-şi prelua oficial atribuţiile de manager, din cauza protestului angajaţilor din spital.
Maramureş: Operaţii 3D cu un aparat Einstein Vision, aflat în probe la SJU Medicii chirurgi din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Baia Mare vor putea efectua colecistectomii laparoscopice 3D, respectiv operaţii pentru reducerea stomacului (chirurgia obezităţii sau chirurgia bariatrică), cu aparatul Braun Einstein Vision, aflat în probă în unitatea medicală, precizează un...
Maramureş: După investiţii, SJU Baia Mare va putea prelua pe viitor pacienţi din judeţele limitrofe Directorul Spitalului Judeţean de Urgenţă Baia Mare, Sorina Pintea, a declarat vineri că terminarea lucrărilor de modernizare, după aproape cinci ani, situează spitalul în categoria celor care poate prelua pacienţi din judeţele limitrofe.
Maramureş: Centru de Radioterapie la SJU, investiţe din fonduri de la Banca Mondială Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Baia Mare, Sorina Pintea, a declarat vineri, pentru AGERPRES, că unitatea medicală va beneficia până la sfârşitul anului de o secţie de radioterapie, investiţie realizată cu fonduri de la Banca Mondială.
Maramureş: Investiţie de 850.000 de euro în modernizarea UPU din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Baia Mare Administraţia Spitalului Judeţean de Urgenţă din municipiul Baia Mare a dat, vineri, în folosinţă noua Unitate de Primiri Urgenţe amenajată la parterul clădirii de 11 etaje.