Cele mai citite
 


Vaslui: Bolnavi de TBC, aduşi periodic cu poliţia la spital
miercuri, 12 mai 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Mai mulţi bolnavi de tuberculoză din Vaslui sunt căutaţi frecvent de poliţişti, după ce fug din spital fără a urma tratamentul prescris de medicii specialişti.
Autorităţile sanitare vasluiene susţin că aceşti bolnavi cronic reprezintă un adevărat pericol social, având în vedere că vin în contact cu foarte multe persoane pe care le infectează involuntar cu bacilul Koch.

Ridicaţi cu forţa de acasă de către poliţişti, cei aflaţi în evidenţele medicilor pneumologi sunt reinternaţi la două-trei săptămâni în secţia TBC a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU)Vaslui.
'Bolnavii de tuberculoză reprezintă adevărate bombe biologice. Evident că ei nu conştientizează că sunt un real pericol pentru cei din jur. Este de ajuns ca un bolnav să strănute în faţa unui grup sănătos pentru a transmite boala', a declarat marţi pentru AGERPRES Carmen Rotaru, directorul medical al SJU Vaslui.

Medicii pneumologi afirmă că o parte din vină pentru situaţia creată o au şi medicii de familie care nu colaborează cu personalul medical din spital şi nu transmit datele referitoare la bolnavii de tuberculoză.
Din această cauză, medicii pneumologi sunt nevoiţi să apeleze la poliţişti pentru a-i găsi pe bolnavi şi să-i reinterneze în spital.

'Periodic, primim de la spital solicitări în ceea ce priveşte persoanele bolnave de tuberculoză care trebuie aduse în secţia de pneumologie pentru tratament. Poliţiştii îi caută pe aceşti bolnavi la domiciliu, după care îi duc la spital', a declarat Mihaela Ştraub, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Vaslui.
Autorităţile sanitare vasluiene nu-şi explică gestul celor care sunt purtători ai bacilului Koch, având în vedere că tratamentul pentru tuberculoză este gratuit.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Vaslui: Creştere cu 14% a cazurilor de tuberculoză în primul trimestru din 2014 Un număr de 90 de cazuri noi de tbc au intrat în evidenţele medicilor specialişti din judeţul Vaslui în primele trei luni ale acestui an, trei dintre acestea fiind înregistrate în rândul copiilor sub 14 ani.
Nivel de criză al îmbolnăvirilor de tuberculoză rezistentă la medicamente (OMS) Numărul îmbolnăvirilor de tuberculoză provocate de tulpini ale bacilului Koch rezistente la tratamentele standard cu antibiotice se menţine la un nivel de criză, fiind semnalate numeroase noi cazuri în cursul anului trecut, iar diferite forme ale acestei boli au ucis în 2013 aproximativ 1,5 milioane...
Proiect de lege privind măsuri de prevenire şi control al tuberculozei, lansat în dezbatere publică Bolnavii cu tuberculoză multidrog rezistentă cu risc crescut de abandon terapeutic ar putea beneficia de consiliere psihologică specifică dacă proiectul de lege privind măsurile de prevenire şi control al tuberculozei va fi susţinut şi adoptat de parlamentari în cadrul programului de cooperare elveţiano-român...
Vaslui: Bolnavii din secţia TBC a Spitalului de Urgenţe fac faţă cu greu caniculei Pacienţii internaţi în secţia TBC a Spitalului Judeţean de Urgenţe (SJU) Vaslui suportă cu greu temperaturile foarte ridicate din saloane, clădirea nefiind dotată cu sistem de climatizare.
Neamţ: Un primar ameninţă consilierii judeţeni că va aduce pacienţii Spitalului TBC la următoarea şedinţă Primarul comunei nemţene Alexandru cel Bun, Ion Rotaru, i-a ameninţat pe consilierii judeţeni că va veni cu cei peste 3.000 de bolnavi de tuberculoză la viitoarea şedinţă a legislativului judeţean, în semn de protest că i-a fost redus bugetul cu 700.000 de lei.
Bihor: O treime din bolnavii de tuberculoză nu sunt diagnosticaţi la timp, afirmă specialiştii Cu toate că, din 2004, numărul persoanelor bolnave de tuberculoză la nivel mondial este în descreştere, în continuare unul din trei bolnavi de TBC nu este diagnosticat din timp, a subliniat, vineri, dr. Zoia Bitea, director executiv adjunct sănătate publică şi programe, Direcţia de Sănătate Publică (DSP)...