Cele mai citite
 


Caraş-Severin: Nou născuţii sunt imunizaţi împotriva tuberculozei
miercuri, 12 mai 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Maternitatea din Reşiţa a reluat, marţi, vaccinarea nou-născuţilor împotriva tuberculozei, după ce la Secţia Neonatologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă au ajuns 400 de doze de vaccin BCG, donate de Guvernul maghiar.
''Chiar dacă până în acest moment aici s-au născut 300 de copii, cantitatea de vaccin ar putea fi insuficientă. Noi am luat legătura cu medicii de familie pentru a încerca să facem o programare a copiilor, deoarece, trebuie vaccinaţi cel puţin câte cinci copii dintr-o doză, altfel, serul se va irosi şi vom fi nevoiţi să îl aruncăm. De aceea, vor trebui programaţi câte cinci copii pe zi, la ore apropiate'', a declarat Zoltan Babics, şeful Secţiei Neonatologie.

Direcţia de Sănătate Publică a judeţului Caraş-Severin anunţase, în urmă cu o săptămână, că a intrat în posesia a 1.000 de doze de vaccin BCG, donaţie a guvernului maghiar. ''Toate cele 1.000 de doze au fost deja distribuite la maternităţile din Caraş-Severin'', afirma Dragoş Luca, directorul coordonator al instituţiei.
Încă din luna februarie, copiii născuţi la maternităţile din Caraş-Severin au rămas nevaccinaţi, deoarece, dozele deţinute de spitale au expirat la sfârşitul lunii ianuarie, iar Institutul Cantacuzino nu are încă licenţă de producţie.

Având în vedere termenul de valabilitate al vaccinului, respectiv finalul lunii mai, dar şi cantitatea limitată a acestuia, conducerea DSP Caraş-Severin solicită părinţilor care au copii născuţi după data de 1 ianuarie 2010 şi nu au fost vaccinaţi împotriva tuberculozei, la naştere, să se prezinte de urgenţă, începând cu data de 11 mai 2010, la cea mai apropiată maternitate, pentru imunizarea sugarilor.
''Pentru vaccinarea unui număr cât mai mare de copii, medicii de familie din Caraş-Severin se vor ocupa prioritar de mobilizarea şi îndrumarea părinţilor spre spitalele care deţin doze de vaccin'', spunea Dragoş Luca.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Caraş-Severin: Maternităţile au primit vaccinul BCG Direcţia de Sănătate Publică a judeţului Caraş-Severin a intrat joi în posesia a 1.000 de doze de vaccin BCG, donaţie a Guvernului maghiar.
Caraş-Severin: Simulare de incendiu la Spitalul Judeţean de Urgenţă Reşiţa Un incendiu a izbucnit, joi, la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Reşiţa, mobilizând întreg personalul medical, pe lângă pompierii de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Semenic. Aceştia au ajuns la faţa locului cu trei autospeciale pentru a interveni la stingerea flăcărilor. Din fericire, a fost...
Caraş-Severin: Anchetă la Spitalul Judeţean din Reşiţa, după ce un bebeluş a avut mâna ruptă La Spitalul Judeţean de Urgenţă din Reşiţa este în plină desfăşurare o anchetă, pentru a se constata cine este vinovat pentru faptul că un bebeluş care s-a născut normal, după câteva ore a fost găsit cu mâna ruptă.
Caraş-Severin: O nouă acţiune de donare de echipamente medicale din partea Organizaţiei 'Salvaţi Copiii' Spitalul Judeţean de Urgenţă Reşiţa şi Spitalul Municipal din Caransebeş au primit, joi, din partea Organizaţiei 'Salvaţi Copiii', aparatură medicală în valoare de 27.000 euro, în urma campaniilor de strângere de fonduri organizate la nivel naţional.
DSP Sibiu: Vaccinurile BCG, Hexavalent, Tetravalent şi antigripal lipsesc de la DSP Direcţia de Sănătate Publică (DSP) a Judeţului Sibiu nu are în stoc nicio doză de vaccin BCG (vaccin antituberculos) pentru nou-născuţi, nici vaccin Hexavalent, Tetravalent sau antigripal, a declarat miercuri, pentru AGERPRES, Krisztina Gaal, purtătorul de cuvânt a instituţiei.
Caraş-Severin: Campanie de strângere de fonduri pentru copiii născuţi prematur Organizaţia 'Salvaţi Copiii' Caraş-Severin derulează, în această săptămână, o campanie de strângere de fonduri şi a iniţiat acţiunea 'Bun venit pe lume!', prin care se doreşte dotarea spitalelor cu incubatoare de transport, cu scopul de a ajuta nou-născuţii prematur.