Cele mai citite
 


Lucratul timp de 10 sau 11 ore pe zi dăunează sănătăţii inimii, conform unui studiu
miercuri, 12 mai 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Afectiunile inimii
 

Persoanele care lucrează 10 sau 11 ore pe zi sunt mai predispuse să sufere de afecţiuni grave de inimă, inclusiv atacuri de cord, decât cele care îşi încheie activitatea după şapte ore, potrivit unui studiu publicat marţi, citat de Reuters.

Studiul, realizat vreme de 11 ani pe un eşantion de 6.000 de bugetari britanici, nu oferă dovezi irevocabile că serviciul prelungit provoacă boli ale inimii, însă arată o legătură clară între acestea, fapt pus de experţi pe seama stresului.

În total, au fost înregistrate 369 de cazuri mortale provocate de afecţiuni ale inimii, de atacuri de cord neletale şi de angină pectorală în rândul subiecţilor din cadrul grupului de studiu din Londra - iar riscul unor evenimente adverse a fost cu 60 de procente mai ridicat la cei care au lucrat cu trei până la patru ore peste program.

Cu toate acestea, lucratul cu o oră sau două peste programul zilnic normal de şapte ore nu a părut să afecteze în vreun fel acest risc.

'Se pare că există un anumit prag, deci nu este atât de rău dac munceşti cu o oră mai mult sau ceva de genul acesta decât de obicei', a declarat doctorul Marianna Virtanen, epidemiolog la Finnish Institute of Occupational Health şi University College London, care a publicat descoperirile sale şi ale colegiilor săi în European Heart Journal.

Incidenţa mai mare a problemelor cardiace în rândul celor care lucrează peste program a fost independentă de o gamă de alţi factori de risc, printre care fumatul, supraponderabilitatea sau un colesterol crescut. Însă Virtanen a afirmat că este posibil ca stilul de viaţă al oamenilor care lucrează mai mult să se deterioreze de-a lungul timpului, de exemplu din cauza unei diete inadecvate sau a creşterii consumului de alcool.

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Angina pectorala tratata homeopat Angina pectorala este cea mai frecvent intalnita forma de debut a cardiopatiei ischemice. Ea se poate manifesta prin durere in zona anterioara toracelui (in drepul inimi) sau a sternului, dar si prin alt echivalent clinic: dispnee anxioasa (greutate in respiratie ),disconfort, tulburari de ritm...
Poluarea ar antrena o mortalitate sporită după un accident cardiac /studiu/ Expunerea la poluarea din aer ar antrena o mortalitate sporită pentru persoanele care au suferit un infarct miocardic sau un atac de angină pectorală, potrivit unui studiu publicat miercuri în revista European Heart Journal, relatează AFP.
Nivelul de colesterol trebuie urmărit din jurul vârstei de 35 de ani (studiu) Bolile cardiovasculare sunt provocate în principal de depozitele de colesterol de pe pereţii arterelor, iar un studiu realizat recent de cercetători americani şi publicat în revista Circulation arată că un nivel uşor ridicat al colesterolului între 35 şi 55 de ani creşte semnificativ riscul de infarct...
Angina pectorala Angina pectorala este principala cauza a durerilor toracice dupa varsta de 35-40 de ani. Angina pectorala este una din formele de manifestare a cardiopatiei ischemice dureroase alaturi de angina instabila si infarctul miocardic.
Fumatul duce la 'degradarea' creierului (studiu) Fumatul afectează negativ creierul, prin degradarea memoriei, a capacităţii de a învăţa şi judeca, arată cercetători de la King's College din Londra. Studiul lor a fost publicat în 'Age and Aging'.
Cel mai vechi caz de ateroscleroză diagnosticat la o mumie egipteană Cel mai vechi caz de ateroscleroză (îngroşarea arterelor) a fost diagnosticat la mumia unei prinţese egiptene, potrivit unui studiu prezentat duminică la un important simpozion de cardiologie în New Orleans (SUA), relatează AFP.