Cele mai citite
 


Bolile legate de obezitate costă anual SUA 150 de miliarde de dolari
miercuri, 12 mai 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Stimulente economice în vederea asigurării unor surse de mâncare sănătoasă ieftină şi planuri de asigurare pentru prevenirea obezităţii la copii se numără pe lista celor 70 de măsuri imediate ce pot reduce problema obezităţii în rândul copiilor americani, se precizează în raportul unui grup de lucru al Casei Albe, citat marţi de agenţia britanică Reuters.
Raportul adresat preşedintelui american Barack Obama face apel la acţiuni specifice ce pot fi întreprinse de guvern şi industria privată pentru a combate o criză de nivel naţional, însă nu solicită noi finanţări sau noi legi în acest sens. Totodată, documentul concluzionează că bolile legate de obezitate costă anual SUA circa 150 de miliarde de dolari constând în costuri medicale directe.

Grupul de experţi sugerează că stimulente economice ar putea ajuta la eradicarea aşa-numitelor 'deşerturi alimentare' - zone rurale sau urbane cu puţine supermarketuri şi băcănii. Stimulentele ar îmbunătăţi accesul la alimente sănătoase şi accesibile din punct de vedere al preţului.

'Avem la îndemână politici şi instrumente eficiente pentru a încuraja mâncatul sănătos şi trăitul activ', a precizat raportul întocmit de White House Task Force on Childhood Obesity /Forţa de muncă a Casei Albe pentru obezitatea la copii/. 'Următorul pas este de a transforma aceste idei în acţiuni', au subliniat membrii grupului de lucru.

Obama a format acest grup de specialişti în februarie şi i-a oferit 90 de zile pentru a întocmi o serie de recomandări menite să pună capăt obezităţii la copii în decurs de o generaţie. Liderul american, care a catalogat obezitatea la copii drept o criză naţională de sănătate, a numit-o în fruntea acestei campanii pe Prima Doamnă Michelle Obama.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
SUA: costurile implicate de obezitate depăşesc 200 de miliarde de dolari pe an (studiu) Costul obezităţii pentru economia americană este în fiecare an de cel puţin 215 miliarde de dolari, implicând costurile directe precum cheltuielile medicale sau indirecte, precum cele legate de pierderea productivităţii, potrivit unui studiu publicat marţi, informează AFP.
Noul ghid dietetic din SUA stabileşte în premieră limite specifice de zahăr, sare şi grăsimi Americanii ar trebui să reducă aportul de sare, grăsimi şi zahăr, în conformitate cu cel mai recent ghid dietetic publicat joi de guvernul federal şi care stabileşte pentru prima dată limitele specifice pentru anumite produse alimentare, informează agenţia France Presse (AFP).
Daciana Sârbu: Trecem printr-o criză legată de obezitate, mai ales în rândul copiilor Bruxelles, 16 mar - Trimisul special al AGERPRES, Cătălina Matei, transmite: Necesitatea modificării legislaţiei europene în materie de nutriţie, în condiţiile în care rata obezităţii mondiale în rândul copiilor, dar şi al adulţilor este tot mai mare, a constituit principala temă a conferinţei "Suntem...
Obezitatea în SUA ar putea fi mai răspândită decât se credea, conform unui nou studiu Problema obezităţii în SUA ar putea fi şi mai gravă decât se credea până acum, conform unor cercetători citaţi marţi de BBC.
Rata obezităţii adulţilor din SUA este 'intolerabil de ridicată' (raport) Rata obezităţii în rândul adulţilor a continuat să crească în 2013 în şase state din SUA şi a rămas constantă în restul teritoriului, relevă raportul anual publicat joi de Trust for America's Health şi Robert Wood Johnson Foundation, informează AFP şi Reuters.
Barack Obama şi-a anulat din nou toate deplasările pentru a se ocupa de criza privind Ebola Preşedintele Statelor Unite ale Americii (SUA), Barack Obama, şi-a anulat toate deplasările prevăzute pentru joi, cum a procedat şi miercuri, pentru a se ocupa de gestionarea crizei privind Ebola, după ce o a doua infirmieră a contractat virusul în Texas, relatează AFP.