Cele mai citite
 


Datoriile către distribuitorii de medicamente au crescut
marţi, 11 mai 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Bucureşti, 11 mai /Agerpres/ - Datoriile către distribuitorii de medicamente au crescut.
'De la începutul anului când datoriile spitalelor şi farmaciilor erau de aproximativ 500 de milioane de euro, acestea au ajuns la aproximativ 750 de milioane de euro. Este vorba de datorii acumulate din 2007. În jumătate dintre judeţe farmaciile nu mai eliberează medicamente compensate şi gratuite ' a declarat, pentru AGERPRES, dr. Viorel Vasile, preşedintele Asociaţiei Distribuitorilor de Medicamente.
Acesta a adăugat că în perioada următoare distribuitorii nu vor mai putea livra medicamente.
Potrivit dr. Vasile, a mai apărut o problemă - posibila desfiinţare a 150 - 200 de spitale.
'Dacă acestea se vor desfiinţa cine va plăti aceste datorii?', s-a întrebat dr. Viorel Vasile. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Hunedoara: Farmaciile nu vor mai elibera medicamente compensate sau gratuite, din 15 august Farmaciile din judeţul Hunedoara nu vor mai elibera, din 15 august, medicamente compensate şi gratuite, din cauză că termenele de plată din contractul cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) sunt întârziate cu 60 de zile, a declarat, miercuri, preşedintele Colegiului Farmaciştilor Hunedoara...
Hunedoara: Farmaciile continuă să elibereze medicamente compensate şi gratuite Colegiul Farmaciştilor a decis, luni, în urma negocierilor purtate cu reprezentanţii Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Hunedoara, să continue eliberarea de medicamente compensate şi gratuite în farmaciile din judeţ, până la comunicarea rectificărilor bugetare.
Constanţa: Farmaciile sunt fără fonduri pentru medicamente compensate şi gratuite Farmaciile din judeţul Constanţa nu le mai pot da bolnavilor medicamente gratuite şi compensate pentru că fondurile alocate, pe anul în curs, pentru decontarea reţetelor respective sunt deja terminate.
Suceava: Farmaciile din judeţ au primit bani pentru medicamente compensate Fondul pentru medicamente gratuite şi compensate al Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Suceava a fost suplimentat.
Vrancea: Farmaciile au epuizat bugetul pentru medicamente compensate Farmaciile au epuizat bugetul alocat pentru acest an medicamentelor compensate şi gratuite, situaţia critică generată de acest lucru fiind analizată la şedinţa de miercuri a Comitetului consultativ pentru persoane vârstnice organizat pe lângă Prefectura Vrancea.
Vrancea: Fără medicamente compensate în farmaciile din judeţ Farmaciile din judeţul Vrancea nu mai eliberează reţete compensate, deoarece Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) a epuizat bugetul pentru luna iulie.