Cele mai citite
 


Cuplurile concep copii tot mai târziu
miercuri, 12 mai 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Pediatrie, Mama si copilul
 

Vârsta medie a primei sarcini este astăzi în Franţa de 30 de ani. Un studiu citat de site-ul CareVox arată că, departe de a fi un fenomen recent, această vârstă record n-a mai fost înregistrată de un secol, cu excepţia primului război mondial.

Pariziencele sunt campioane în Franţa, ele născând primul copil în medie la 31 de ani şi 4 luni. În 1970, franţuzoaicele aveau primul copil la 24 de ani, această vârstă crescând la 30 de ani în 2009. Media de vârstă nu încetează să crească, potrivit unui studiu apărut în luna martie în Buletinul de informare ştiinţifică, secţiunea Populaţie şi societate.

Printre cauzele amânării primei sarcini, autorii studiului menţionează prelungirea duratei studiilor, creşterea numărului de femei care lucrează şi necesitatea de a avea un loc de muncă stabil, o locuinţă şi o viaţă de cuplu. Mult în urma unor ţări din Est, ca România, Polonia sau Bulgaria, unde femeile au primul copil în medie la 26 de ani, Franţa se află totuşi înaintea Olandei, Italiei sau a Irlandei, care au o medie de 31 de ani.

La Paris există cel mai mare număr de femei care ocupă funcţii importante (21,6%), cu salarii mai mari şi cu un nivel mai ridicat de educaţie decât în provincie. Autorii studiului îşi pun întrebarea dacă aceasta este o cauză a întârzierii maternităţii. Pericolul este că fertilitatea scade odată cu vârsta. Ea este, de exemplu, de 25% la 25 de ani, ajungând la 12% la 35 de ani şi la 6% la 42 de ani. AGERPRES

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Franţa:'Vânătorii de medici' recrutează cadre medicale în străinătate, mai ales în România Afacerile companiilor private din Franţa care recrutează medici străini înfloresc, fiind vizaţi în general specialiştii din Est şi, mai ales, cei din România, comentează publicaţia Lunion presse, în ediţia sa de sâmbătă.
Dr Lobonţiu: Spitalele din România au dotări similare cu cele din Franţa, în chirurgia endoscopică Spitalele din România au aceleaşi dotări cu cele din Franţa în ceea ce priveşte chirurgia endoscopică şi robotică, medicii au aceeaşi pregătire, iar frontierele medicale au dispărut şi pacienţii se pot trata unde cred că le este mai bine, a spus, joi, cu prilejul Congresului Naţional al Asociaţiei Române...
Munca de noapte poate dăuna grav sănătăţii femeilor (studiu) Considerată ca probabil cancerigenă din auza efectului perturbator asupra ritmului biologic, munca de noapte determină la femei un risc crescut cu circa 30% de cancer la sân, arată un studiu publicat marţi în Franţa şi menţionat de AFP.
România are cea mai mare rată a şomajului în rândul persoanelor cu deficienţe de vedere din Europa(studiu) Rata şomajului în rândul persoanelor cu deficienţe de vedere din Europa este cea mai mare în România (90%) şi cea mai scăzută în Suedia (sub 60%), indică un proiect de cercetare în curs de desfăşurare, preluat de site-ul Euractiv.
Frankfurter Rundschau: Nici urmă de valuri de imigranţi români şi bulgari de la 1 ianuarie în Germania Un val de plecări către locuri de muncă în Germania nu este de sesizat în România şi Bulgaria: avioanele, autobuzele şi trenurile către nord-vestul continentului nu au fost mai pline ca în alte dăţi înainte sau după Anul Nou, odată cu ridicarea definitivă a restricţiilor asupra accesului pe piaţa forţei...
Studiu: Aproximativ 3% dintre doctori şi 5-10% dintre asistentele din România emigrează în fiecare an Aproximativ 3% dintre medicii români şi 5-10% dintre asistente emigrează în fiecare an, cele mai frecvente destinaţii fiind Italia, Franţa, Spania, Marea Britanie şi Scandinavia, potrivit unui studiu realizat de către Federaţia Europeană a Serviciilor Publice ca parte a unui proiect european extins,...