Cele mai citite
 


Constanţa: Sancţiuni la Spitalul Judeţean în cazul adolescentei decedate după un chiuretaj
miercuri, 12 mai 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Constanţa, 12 mai /Agerpres/ - Consiliul medical al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Constanţa a finalizat ancheta în cazul adolescentei în vârstă de 15 ani care a murit la începutul acestei luni în urma unei întreruperi de sarcină şi a dispus sancţionarea mai multor cadre medicale.
Purtătorul de cuvânt al SCJU Constanţa, dr. Florian Stoian, a informat, miercuri, că medicul curant al pacientei, dr. Hany Riad, 'nu a recomandat de la internare analize curente (hemograma, coagulograma), nu a efectuat ecografie abdominală pentru a preciza vârsta exactă a sarcinii şi nu a raportat acest caz special (sarcină la o mamă de 15 ani) medicului-şef al gărzii'.
'Dr. Hany Riad a efectuat chiuretajul uterin fără a fi asistat de un medic anestezist. În timpul manevrei de chiuretare s-a produs plaga ce a perforat uterul şi a determinat hemoperitoneu masiv, şoc hemoragic şi decesul pacientei', reiese dintr-un comunicat remis presei.
În comunicat se precizează că medicul respectiv 'este culpabil', iar cazul a fost înaintat Comisiei de Malpraxis din cadrul Direcţiei Judeţene de Sănătate Publică (DJSP), precum şi Colegiului Medicilor Constanţa.
O altă concluzie a Consiliului medical al SCJU Constanţa este că medicul ginecolog aflat la Unitatea de Primire Urgenţe (UPU), dr. Snejana Sâmboteanu, a consemnat în foaia de observaţie a pacientei că starea sarcinii era mult mai mică decât cea reală şi nu a recomandat investigaţiile necesare pentru precizarea diagnosticului de urgenţă.
'Din declaraţia sa ulterioară, în scris, reiese că nici nu a consultat pacienta, care s-ar fi prezentat direct pe secţie, dar acest lucru nu este consemnat în foaia de observaţie din UPU', a precizat reprezentantul SCJU, adăugând că pentru medicul respectiv s-a propus sancţionarea prin avertisment.
Propuse pentru a fi sancţionate cu avertisment sunt şi asistentele din Secţia Clinică Obstetrică Ginecologie II care nu au consemnat în foaia de observaţie evoluţia stării de sănătate a pacientei, între orele 13,40 şi 22,40, neîndeplinindu-şi astfel îndatoririle de serviciu, precum şi medicul-şef al clinicii, dr. Lazăr Ieremia, pentru că 'efectuarea gărzilor de către medicii specialişti din afara SCJU se face cu acordul şi pe răspunderea medicului-şef al secţiei'.
Sadula Rabia Hulia, de 15 ani, însărcinată în 14 săptămâni, a murit la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa după câteva ore de la efectuarea unui chiuretaj de către medicul Hany Riad. Doctorul nu era angajatul unităţii spitaliceşti, el având încheiat un contract pe o perioadă determinată, numai pentru servicii de gardă, raporturi de muncă ce au fost încheiate după producerea decesului minorei.
Conform directorului Serviciului Judeţean de Medicină Legală Constanţa, dr. Marius Popa, în urma examinării medico-legale a reieşit că tânăra a suferit un şoc hemoragic şi o ruptură de uter, neexistând niciun indiciu că sarcina ei s-a oprit din evoluţie după ce ar fi încercat, înainte de a ajunge la spital, să-şi provoace un avort.
Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa, Radu Croitoru, a declarat că medicul Hany Riad este cercetat penal sub aspectul comiterii infracţiunii de ucidere din culpă, anchetatorii aşteptând toate rezultatele anchetelor derulate de comisiile medicale de specialitate. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Constanţa: O adolescentă a murit la spital după o întrerupere de sarcină Directorul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Constanţa, Dan Căpăţână, a declarat, pentru AGERPRES, că medicul Hany Riad care a făcut întreruperea de sarcină adolescentei care şi-a pierdut viaţa după câteva ore de la operaţie, 'nu era angajatul spitalului, el având contract pe o perioadă determinată...
Vaslui: Anchetă la SJU în cazul unei femei trimise acasă cu sarcina oprită din evoluţie Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Vaslui a demarat o anchetă după ce o femeie a reclamat faptul că a fost trimisă acasă de un medic ginecolog din spital, deşi avea un act medical doveditor, eliberat de o clinică privată, potrivit căruia sarcina sa era oprită din evoluţie.
Arad: Ginecologul septuagenar din oraşul Ineu, cercetat penal Medicul ginecolog din oraşul arădean Ineu, care a perforat uterul unei femei în urma unei întreruperi de sarcină, este cercetat penal pentru vătămare corporală din culpă.
Botoşani: Anchetă la maternitate, după un presupus caz de malpraxis Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Mavromati Botoşani, Corneliu Mihai, a dispus, luni dimineaţă, constituirea unei comisii care să ancheteze un posibil caz de malpraxis la Secţia de obstetrică şi ginecologie.
Arad: Medic ginecolog, acuzat de malpraxis de o pacientă Un medic ginecolog din oraşul Ineu, judeţul Arad, este acuzat de malpraxis de familia unei femei căreia i-a provocat un avort, la cabinetul său privat.
Sancţiuni în cazul copilului operat la Spitalul Gr. Alexandrescu şi intrat în comă Comisia de anchetă instituită la Spitalul de Copii 'Grigore Alexandrescu' în cazul copilului de 9 ani şi 6 luni din Craiova, care, în urma unei intervenţii chirurgicale, a intrat în comă, a decis suspendarea şefului de secţie, conf. dr. Ion Bâscă, pentru gestionarea deficitară a acestui caz complex.