Cele mai citite
 


Conf. dr. Cătălin Cârstoiu: Spitalul Universitar are facturi pe care nu le-a plătit din 2008
miercuri, 12 mai 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Bucureşti, 12 mai /Agerpres/ - Spitalul Universitar din Bucureşti are facturi pe care nu le-a plătit din 2008, în sumă de 12 milioane lei noi, a declarat, miercuri, conf. dr. Cătălin Cârstoiu, managerul unităţii sanitare.
'Azi dimineaţă, şefii de la opt secţii ale spitalului au venit şi mi-au spus că-şi declină responsabilitatea pentru actul medical din cauza lipsei acute de materiale şi medicamente', a spus dr. Cârstoiu.
Prezent la seminarul cu tema 'Până unde trebuie să investească statul în Sănătate şi de unde ar trebui să intervină investitorii privaţi?, managerul Spitalului Universitar a explicat şi situaţia vehiculată în presă marţi, potrivit căreia în contul spitalului mai erau doar 12 lei. Managerul a spus că pentru ziua de 9 mai, soldul în contul unităţii era de 12 lei, ''dar numai pentru acea zi''.
''Între timp, spitalul a primit 200 milioane lei din plata contractelor cu alte unităţi şi această sumă va ajunge pentru desfăşurarea activităţii în secţiile de terapie intensivă, în unităţile de primiri urgenţe'', a spus managerul.
Conf. dr. Cătălin Cârstoiu a precizat că Spitalul Universitar asigură servicii medicale pentru 70.000 de pacienţi externaţi anual, pentru aproape 80.000 de pacienţi cu spitalizare de o zi, plus aproximativ 5.000 de pacienţi pe lună la unităţile de primire urgenţă.
Medicul a spus că unitatea sanitară asigură asistenţa medicală pentru toate sectoarele capitalei, judeţele limitrofe, dar şi alte judeţe din Moldova sau Transilvania.
''Aici vin cazuri cu probleme, care nu pot fi refuzate, trebuie tratate pentru că nu pot fi rezolvate în alte părţi, iar noi trebuie să le tratăm cu costuri mari'', a mai spus managerul Cârstoiu. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Spitalul Militar Central instalează un cort pentru asistenţă medicală în Piaţa Tricolorul Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central (SUUMC) Bucureşti instalează un cort de asistenţă medicală pe esplanada din Piaţa Tricolorului, în faţa Palatului Cercului Militar Naţional, ca urmare, începând de vineri, trecătorii vor putea beneficia gratuit, pe toată perioada în care temperaturile vor...
Constanţa: Asistenţă medicală privată gratuită, în Mamaia Spitalul Privat ISIS a inaugurat luni, 3 decembrie, un Centru medical multifuncţional, cu spitalizare de zi gratuită, în staţiunea Mamaia.
Nouă spitale vor asigura asistenţa medicală de sărbători în Bucureşti Nouă spitale vor asigura asistenţa medicală, în Bucureşti, de Crăciun şi Anul Nou.
Nouă spitale vor asigura în Capitală asistenţa de urgenţă de Sf. Andrei şi 1 Decembrie Nouă spitale vor asigura în Capitală asistenţa medicală de urgenţă pentru adulţi şi copii luni, de Sf. Andrei, şi marţi, de Ziua Naţională a României, precizează un comunicat publicat pe site-ul DSP.
Unitate mobilă SMURD inaugurată la Spitalul Bagdasar Arseni O nouă unitate mobilă de terapie intensivă SMURD, cea de-a patra de acest fel din Bucureşti, a fost inaugurată marţi la Spitalul Bagdasar Arseni.
Asistenţa medicală de urgenţă în Bucureşti în perioada 1-6 mai Asistenţa medicală de urgenţă în perioada 1-6 mai va fi asigurată în Capitală de următoarele unităţi sanitare: