Cele mai citite
 


Gorj: Farmaciile, în aşteptarea banilor pentru medicamentele gratuite şi compensate
joi, 13 mai 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Farmaciile din judeţul Gorj nu mai eliberează medicamente gratuite şi compensate persoanelor bolnave, deoarece a fost epuizat plafonul acordat de Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate.
Potrivit reprezentanţilor Colegiului Farmaciştilor din Gorj, în unităţile farmaceutice se eliberează doar medicamente pentru bolile cronice cuprinse în programele naţionale, cu toate că mulţi farmacişti refuză să le elibereze şi pe acestea.

Directorul economic al CJAS Gorj, Cosma Dumitrescu, a declarat miercuri, pentru AGERPRES, că instituţia urmează să suplimenteze plafonul medicamentelor pentru luna mai cu 1,6 milioane lei, plătind reţetele acordate în luna septembrie a anului trecut.

'Marţi am făcut demersurile pentru suplimentarea prevederilor bugetare pentru această perioadă. Noi respectăm cele 210 zile stabilite pentru decontarea reţetelor. Luna trecută am plătit pentru august 2009, acum urmează să plătim pentru septembrie. Banii sunt în contul Trezoriei, îi putem trimite la farmacii doar la o anumită dată. Este vorba de 1,6 milioane lei', a precizat Cosma Dumitrescu.

Acesta a adăugat că, până în prezent, CJAS Gorj a depăşit bugetul acordat în acest an prin plata serviciilor medicale şi a celor pentru furnizorii de medicamente.

'Bugetul pentru acest an a fost de 12,6 milioane lei plus 15,2 milioane lei proveniţi din credite bugetare. Au fost cheltuiţi până acum peste 27 milioane. Am trimis documentaţia necesară la Casa Naţională pentru a vedea dacă vor da o prevedere bugetară, pentru că, în mod normal, banii pentru această perioadă îi vom plăti peste şase luni', a mai spus Cosma Dumitrescu.
În judeţul Gorj există 73 de farmacii aflate în relaţie contractuală cu CJAS.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Gorj: Peste 8,5 milioane de lei, achitate de CJAS în luna aprilie pentru medicamente gratuite şi compensate Suma de aproximativ 8,5 milioane lei a fost achitată de Casa Judeţeană de asigurări de sănătate (CJAS) Gorj în cursul lunii aprilie către furnizorii de medicamente gratuite şi compensate, a declarat joi, pentru AGERPRES, directorul de Relaţii Contractuale din cadrul instituţiei, Daniel Şurlea.
Botoşani: Aproape nicio farmacie nu mai eliberează medicamente gratuite şi compensate Aproape 90% din farmaciile din Botoşani nu mai eliberează, de marţi, medicamente gratuite şi compensate, din cauza nedecontării de către Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) a reţetelor eliberate în lunile iunie şi iulie.
Vaslui: CJAS nu mai are fonduri pentru medicamente gratuite şi compensate Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Vaslui a epuizat fondurile alocate pe primele patru luni ale acestui an pentru medicamentele gratuite şi compensate, precum şi fondurile destinate programelor de sănătate.
Constanţa: Farmaciile sunt fără fonduri pentru medicamente compensate şi gratuite Farmaciile din judeţul Constanţa nu le mai pot da bolnavilor medicamente gratuite şi compensate pentru că fondurile alocate, pe anul în curs, pentru decontarea reţetelor respective sunt deja terminate.
Gorj: CJAS a primit 16,4 milioane lei în urma rectificării bugetare Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Gorj a primit, în urma rectificării bugetare, 16,4 milioane lei, cei mai mulţi bani fiind necesari pentru decontarea reţetelor gratuite şi compensate acordate de farmaciile din judeţ.
Probleme în eliberarea reţetelor compensate şi gratuite, în farmaciile din ţară - grupaj (I) Tot mai multe farmacii din ţară anunţă că nu vor mai elibera medicamente gratuite şi compensate, fondurile alocate în acest sens de casele judeţene de asigurări de sănătate fiind epuizate sau pe punctul de a se finaliza.