Cele mai citite
 


Covasna: Datoriile către farmacii depăşesc cinci milioane de euro
joi, 13 mai 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Conducerea Colegiului farmaciştilor Covasna susţine că valoarea datoriilor pe care Casa de Asigurări de Sănătate le are către farmaciile din judeţ se cifrează la peste cinci milioane de euro.
Preşedintele Colegiului, Nagy Andras, a declarat, miercuri, că situaţia este disperată nu doar la nivelul judeţului Covasna, ci al întregii ţări, unde peste 200 de farmacii au intrat în colaps financiar şi au fost închise.
'Situaţia a devenit, practic, insuportabilă.(...)

Fiecare farmacie e de fapt un SRL, care plăteşte TVA şi impozit pe profit în mod obligatoriu, chiar şi pe facturile neachitate, pentru că altfel i se blochează conturile. Datoriile neplătite ne duc în imposibilitatea de a mai putea trăi', a spus preşedintele Colegiului.

Nagy Andras a menţionat că au fost situaţii în care patronii unor farmacii au fost daţi în judecată de furnizorii de medicamente pentru că nu le-au dat banii pe marfă, dar şi cazuri în care aceştia şi-au luat înapoi medicamentele de pe rafturi.

În opinia preşedintelui Colegiului farmaciştilor, cele mai expuse riscului de a claca din cauza datoriilor sunt farmaciile din mediul rural, iar cei care vor avea de suferit în cazul în care acestea se vor închide vor fi tot cetăţenii, deoarece vor fi nevoiţi să cheltuiască bani şi timp pentru a bate drumurile către farmaciile din oraş.
'Sperăm că măsurile de austeritate impuse de Guvern vor da rezultate şi că vor fi bani şi pentru plata medicamentelor', a mai spus Nagy Andras.
Conducerea Casei de Asigurări de Sănătate Covasna susţine că plata facturilor pentru medicamente este în grafic.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
DNA: Director executiv adjunct la Casa de Asigurări de Sănătate Olt, trimis în judecată Procurorii DNA Craiova au trimis-o în judecată pe Ortanţa Ciobanu, director executiv adjunct în cadrul Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Olt, pentru luare de mită şi fals în înscrisuri sub semnătură privată, ambele în formă continuată.
Gorj: Casa de Asigurări de Sănătate are datorii de 36 de milioane de lei la farmaciile din judeţ Directorul Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Gorj, Daniel Bondoc, a declarat, în cadrul unei conferinţe de presă, că instituţia pe care o conduce trebuie să achite suma de 36 de milioane de lei către farmaciile din judeţ, reprezentând restanţe din anii 2009 şi 2010.
Suceava: Casa de Asigurări de Sănătate încheie contracte doar cu 55 medici stomatologi dintr-un total de 383 Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Suceava va încheia, de la 1 iulie, contracte cu 55 medici stomatologi din judeţ, dintre care 22 în mediul urban şi 33 în mediul rural, a declarat joi directorul instituţiei, Adela Băişanu.
Teleorman: Casa de Asigurări de Sănătate a acoperit în 2013 cel mai mare buget din istoria sa Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Teleorman a avut alocate în 2013 cele mai mari surse bugetare din istoria sa - peste 267,6 milioane de lei, cu 15,62% mai mult decât în anul trecut, a declarat joi, într-o conferinţă de presă, directorul instituţiei, Nicuşor Tiţa.
Comunicat de presă - Casa de Asigurări de Sănătate a Municipiului Bucureşti Casa de Asigurări de Sănătate a Municipiului Bucureşti anunţă că, începând cu data de 4 iulie a.c., demarează procesul de contractare cu furnizorii de servicii medicale, medicamente şi dispozitive medicale pentru anul curent, după următorul calendar:
Covasna: Sanitas salută decizia managerilor spitalelor de a nu semna contractele cu Casa de Asigurări de Sănătate Conducerea Sindicatului Sanitas Covasna a salutat decizia managerilor spitalelor din judeţ de a nu semna contractele de finanţare cu Casa de Asigurări de Sănătate (CAS).