Cele mai citite
 


Ministrul Sănătăţii a modificat metodologia de trimitere a unor bolnavi la tratament în străinătate
joi, 13 mai 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a semnat proiectul de modificare a Ordinului nr. 50/2004 privind metodologia de trimitere a unor categorii de bolnavi pentru tratament în străinătate.
''Am eliminat unul dintre criteriile după care comisia ministerului aprobă solicitările pacienţilor în condiţiile depăşirii fondurilor. Este vorba de vârsta pacientului, criteriu discriminatoriu, din punctul meu de vedere, în calitate de jurist'', a declarat ministrul Sănătăţii.

Potrivit unui comunicat remis, miercuri, AGERPRES, în noul proiect de ordin au fost nominalizaţi membrii supleanţi pentru comisia care aprobă dosarele, astfel încât, atunci când un membru al comisiei este indisponibil, circuitul documentelor să nu se mai blocheze.

Proiectul de Ordin se află în dezbatere publică pe site-ul Ministerului Sănătăţii, la adresa www.ms.ro.
Anul acesta, Ministerul Sănătăţii a alocat 35 milioane de lei pentru programul de trimitere a pacienţilor la tratament în străinătate, dublu faţă de anul trecut.
Scopul programului naţional de tratamente în străinătate vizează rezolvarea cazurilor medicale pentru care nu există soluţii de tratament în unităţile sanitare din România.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Cseke Attila: Voi continua introducerea de reguli în sistemul de sănătate (interviu) Ministrul sănătăţii, Cseke Attila, a subliniat, în cadrul unui interviu acordat AGERPRES, că trebuie introduse reguli în sistemul de sănătate, care să fie respectate de toţi. Altfel, sistemul nu se va putea situa la nivelul celor din străinătate, a completat el. Ministrul a vorbit şi despre semnarea...
Guvern: Întâlnire a voluntarilor din cazul Colectiv cu ministrul Sănătăţii şi şeful Cancelariei premierului Voluntarii din străinătate care au ajutat la tratarea victimelor de la Colectiv au avut, vineri, o nouă întâlnire la Palatul Victoria pe tema îngrijirii răniţilor în incendiul din 30 octombrie.
Dezbatere pe proiectul prevenţiei, luni, la Cameră; invitat - ministrul Sănătăţii O dezbatere privind strategia Ministerului Sănătăţii pentru asigurarea serviciilor medicale de calitate, dar şi legată de proiectul prevenţiei va avea loc luni la Camera Deputaţilor la 'Ora Guvernului', fiind invitat să participe ministrul Patriciu Achimaş-Cadariu.
Cseke Attila: În sistemul sanitar trebuie instituite reguli care să fie şi respectate - interviu Bucureşti, 7 apr /Agerpres/ - Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a acordat un interviu Agenţiei Naţionale de Presă AGERPRES în care vorbeşte, între altele, despre noile programe naţionale de sănătate, descentralizarea sistemului, problemele de personal, dar şi despre subfinanţarea sistemului sanitar...
Bihor: Ministrul Sănătăţii a inaugurat Spitalul Municipal din Oradea, renovat complet Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a inaugurat vineri reconstrucţia totală a Spitalului Municipal din Oradea, realizată în perioada 2005-2011, prin fonduri alocate de la Ministerul Sănătăţii (80%) şi Primăria Oradea (20%).
Cseke Attila: Bugetul MS pe 2011 este sustenabil şi creşte cu 8% faţă de cel din 2010 Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a declarat luni că este mulţumit de forma bugetului de care va beneficia Ministerul Sănătăţii în anul 2011, fiindcă este prevăzută o creştere cu 8% faţă de bugetul din 2010, ceea ce va permite demararea unor programe de investiţii în domeniu.