Cele mai citite
 


Covasna: Sindicatul TESA din Spitalul Judeţean Sfântu Gheorghe va participa la mişcările de protest
joi, 13 mai 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Sindicatul TESA din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe a anunţat miercuri că va participa la acţiunile de protest care vor fi organizate luna aceasta în faţa sediului Guvernului din Bucureşti, întrucât măsurile anticriză sunt de neacceptat.
'Nu suntem de acord cu reducerile salariale anunţate, care pe lângă faptul că sunt adânc imorale şi imposibil de suportat de către salariaţi, credem că vor defecta şi mai mult sistemul sanitar şi aşa agonizant. (...) Este o decizie care va încuraja şi mai mult părăsirea unităţilor sanitare de către personalul bine pregătit, care îşi va căuta alte locuri de muncă, iar, în consecinţă, calitatea serviciilor medicale va scădea. Măsura este de natură să încurajeze şi creşterea corupţiei în domeniul bugetar', opinează liderul sindical Sorin Văcăruş.

Potrivit acestuia, sindicatul TESA, care reprezintă atât angajaţi ai Spitalului Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe, cât şi ai Serviciului de Ambulanţă Covasna şi Centrului de Patologie Neuromusculară 'Dr. Radu Horia' Vâlcele, va participa la mitingul care va fi organizat de confederaţiile sindicale pe 19 mai la sediul Guvernului din Piaţa Victoriei.

Şi conducerea Sindicatului Sanitas Covasna este îngrijorată de consecinţele pe care le vor avea asupra sistemului sanitar măsurile de austeritate anunţate de Guvern.
Liderul Sanitas Covasna, Vasile Neagovici, a declarat că există riscul ca multe cadre medicale calificate să-şi caute locuri de muncă în străinătate, lucru grav în condiţiile în care şi aşa personalul sanitar este insuficient.

'Un asistent medical plătit cu 800 de lei lunar nu va putea trăi în condiţii decente şi mulţi vor fi în situaţia de a nu-şi mai putea plăti ratele, facturile. Mulţi mi-au spus deja că-şi vor căuta de lucru în străinătate', a declarat Vasile Neagovici.
Potrivit acestuia, la ora actuală toate unităţile medicale din judeţul Covasna sunt descoperite într-o proporţie 'îngrijorătoare' la capitolul medici şi asistente, deoarece o mare parte s-au pensionat ori au plecat deja peste hotare.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Covasna: Protocol între Spitalul Judeţean şi Sanitas privind activitatea medicală în timpul grevei de avertisment Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe a încheiat, la nivel de unitate, un protocol cu Sindicatul Sanitas Covasna, în care sunt stipulate activităţile medicale ce vor fi asigurate în perioada grevei de avertisment ce va avea loc miercuri dimineaţă.
Sanitas Covasna: Niciun spital nu mai are bani pentru ultimele două luni din acest an Niciun spital public din judeţul Covasna nu mai are bani pentru a-şi desfăşura activitatea în ultimele două luni din acest an, a declarat joi, în cadrul unei conferinţe de presă, liderul Sindicatului Sanitas Covasna, Vasile Neagovici.
Covasna: Toate unităţile sanitare publice vor fi miercuri în grevă de avertisment, anunţă reprezentanţii Sanitas Toate unităţile sanitare publice din judeţul Covasna se vor afla miercuri dimineaţă în grevă de avertisment, iar salariaţii vor întrerupe lucrul timp de două ore, în semn de protest faţă de inechităţile salariale şi condiţiile de lucru, menţionează conducerea Sindicatului Sanitas într-un comunicat de...
Sindicaliştii din sănătate au pichetat sediile prefecturilor; ei sunt nemulţumiţi de nivelul scăzut al salariilor - grupaj I Sindicaliştii din sănătate au pichetat miercuri sediile prefecturilor din mai multe multe municipii reşedinţă de judeţ, cerând guvernului să finanţeze în mod corespunzător sistemul sanitar. Ei şi-au manifestat nemulţumirea faţă de nivelul scăzut al salariilor din acest domeniu şi faţă de inechităţile...
Covasna: Miting de protest al Sanitas împotriva desfiinţării Ambulanţei, CAS, DSP şi Centrului de transfuzie Conducerea Sanitas Covasna a anunţat joi că săptămâna viitoare va organiza un miting în faţa sediului Prefecturii din Sfântu Gheorghe în semn de protest faţă de intenţia Ministerului Sănătăţii de a desfiinţa Serviciile de Ambulanţă, Casele de Asigurări de Sănătate, Direcţiile Judeţene de Sănătate Publică...
Covasna: Angajaţii Spitalului Judeţean din Sfântu Gheorghe, pregătiţi de protest Angajaţii Spitalului Judeţean de Urgenţă dr. 'Fogolyan Kristof' din Sfântu Gheorghe vor organiza miercuri la prânz o acţiune de protest, în încercarea de a determina conducerea instituţiei să le plătească drepturile salariale restante.