Cele mai citite
 


Suceava: Incidenţa bolilor oncologice, în creştere semnificativă
joi, 13 mai 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Numărul bolnavilor de cancer a crescut semnificativ în 2009, în judeţul Suceava, ajungând la 8.253 faţă 7.826 în anul precedent.
Purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Suceava, Adrian Popescu, a declarat, miercuri, că potrivit unei statistici a instituţiei, în 2009, în judeţul Suceava, numărul bolnavilor de cancer a crescut cu 427.
Totodată, şeful Secţiei Oncologie a Spitalului Judeţean Suceava, Doina Elena Ganea, a spus că, până la 1 iulie, prin programul naţional de oncologie, există fonduri pentru medicamentele bolnavilor de cancer.

Ganea, care este şi director medical al Spitalului Judeţean Suceava, a spus că, în prezent, nu sunt probleme în asigurarea cu medicamente pentru tratamentul bolnavilor de cancer, dar nu ştie care va fi situaţia de la 1 iulie.
Potrivit directorului medical al Spitalului Judeţean Suceava, unitatea spitalicească are acum acces la medicamente prin circuitul deschis, 'în afară de acelea pentru care trebuie aprobări speciale'.

Ganea a menţionat că 'se poate accesa prin circuitul deschis orice medicament de pe listă'', dar şi-a exprimat îngrijorarea ''pentru perioada următoare''.
Potrivit Ministerului Sănătăţii, medicamentele necesare tratamentului bolnavilor cu afecţiuni oncologice înscrişi în Programul naţional de oncologie vor fi eliberate, de la 1 iulie, doar prin farmaciile cu circuit închis, aparţinând unităţilor sanitare în care se derulează programul.

Iniţiatorii proiectului menţionează, în nota de fundamentare, că această măsură este necesară pentru eficientizarea utilizării fondurilor publice alocate cu această destinaţie.
În 2009, numărul pacienţilor cu tumori maligne aflaţi în evidenţa DSP Suceava era de 8.253, în creştere faţă de 2008, când erau în evidenţă 7.826 astfel de cazuri.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Creşte incidenţa bolilor oncologice în judeţ Suceava, 7 aprilie /Agerpres/ - Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Suceava înregistrează lunar între 99 şi 120 de decese cauzate de boli oncologice, din totalul de 650 - 700 decese în fiecare lună.
Suceava: Zeci de cazuri noi de cancer de piele, în acest an În prima jumătate a acestui an, secţiile de specialitate din cadrul spitalelor din judeţul Suceava au raportat 33 de cazuri de tumori la nivelul pielii, a informat, marţi, purtătorul de cuvânt al DSP Suceava, Adrian Popescu, precizând că cinci dintre acestea sunt curabile.
Suceava: DSP solicită Ministerului Sănătăţii suplimentarea fondurilor pentru achiziţia de lapte praf destinat sugarilor Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Suceava a solicitat Ministerului Sănătăţii (MS) suplimentarea fondurilor pentru achiziţia de lapte praf destinat alimentaţiei sugarilor care nu beneficiază de lapte matern, a declarat presei, miercuri, purtătorul de cuvânt al instituţiei sucevene, Adrian Popescu.
Suceava: Un spital desfiinţat şi două comasate în judeţ Un spital din judeţul Suceava ar putea fi desfiinţat şi transformat în cămin de bătrâni, iar alte două spitale ar putea fi comasate, a anunţat, marţi, într-o conferinţă de presă, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Suceava, Adrian Popescu.
Suceava: 1766 cazuri noi de diabet în judeţ, din care 18 la copii În judeţul Suceava s-au înregistrat în cursul anului trecut 1.766 cazuri nou depistate de diabet, dintre care 18 cazuri la copii cu vârste cuprinse între 0 şi 14 ani, a declarat presei, marţi, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Suceava, Adrian Popescu.
Suceava: O mie de femei au făcut testul Papanicolau; 24 noi cazuri de cancer depistate în primul trimestru Aproximativ o mie de sucevence au efectuat în acest an testul Babeş-Papanicolau pentru depistarea cancerului de col uterin, prin programul naţional gratuit al Ministerului Sănătăţii, a declarat vineri adjunctul DSP Suceava, Cătălina Zorescu.