Cele mai citite
 


Călăraşi: Un nou focar de varicelă la o creşă săptămânală
joi, 13 mai 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Un nou focar de varicelă a fost identificat într-o creşă din municipiul Călăraşi.
Potrivit medicului epidemiolog din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Judeţeană Călăraşi, dr. Camelia Truică, la nivelul judeţului evoluează cazuri de varicelă şi, în prezent, este constituit încă un focar de varicelă de colectivitate la creşa săptămânală din municipiul Călăraşi. În această creşă au fost identificate opt cazuri de varicelă, din totalul celor 58 de copii înscrişi.
Varicela este o boală contagioasă cu transmitere aerogenă, cu contagiozitate foarte mare (95-98 % din persoanele nevaccinate şi care nu au trecut prin boală care vin în contact cu un caz de varicelă dezvoltă boala într-un interval de 14-21 de zile).

În România, vaccinarea antivariceloasă nu este inclusă în calendarul naţional de vaccinări.
Neincluderea vaccinării împotriva varicelei în Programul Naţional de Vaccinări, contagiozitatea foarte mare a bolii şi transmiterea aerogenă sunt motivele principale care fac ca de regulă apariţia unui caz într-o colectivitate să genereze focare de colectivitate.
La nivelul municipiului Călăraşi, marţi, a mai fost identificat un focar de varicelă la grădiniţa cu program prelungit nr. 4, fiind raportate unsprezece cazuri de îmbolnăvire.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Călăraşi: Focar de varicelă la o grădiniţă cu program prelungit Un focar de varicelă a fost identificat într-o grădiniţă din municipiul Călăraşi.
Vaslui: Şase focare de varicelă, în atenţia Direcţiei de Sănătate Publică Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Vaslui monitorizează în această perioadă şase focare de varicelă, toate înregistrate la unităţi de învăţământ din mediul urban. Potrivit autorităţilor sanitare vasluiene, cele mai multe cazuri de varicelă s-au înregistrat la o grădiniţă din municipiul Huşi, unde 52...
Focar de varicelă la o grădiniţă din Vaslui Aproape 50 de copii de la o grădiniţă din judeţul Vaslui s-au îmbolnăvit în acest an de varicelă, la acea unitatea de învăţământ focarul fiind încă activ.
DSP se confruntă cu un focar de varicelă la o grădiniţă din Râmnicu Vâlcea Un focar de varicelă a fost depistat de Direcţia de Sănătate Publică Vâlcea la o grădiniţă din municipiul Râmnicu Vâlcea, unde 13 preşcolari au fost diagnosticaţi cu această afecţiune, a declarat luni pentru AGERPRES directorul instituţiei, Mihaela Brănescu.
Ialomiţa: Cazuri de varicelă la o grădiniţă din Slobozia Peste 20 de cazuri de îmbolnăvire cu varicelă, cunoscută în limbajul popular ca vărsat de vânt, au fost înregistrate în ultima săptămână la Grădiniţa cu program prelungit nr. 2 din Slobozia.
Suceava: 17 focare de scarlatină şi oreion în judeţ, în 2015 În judeţul Suceava s-au înregistrat în cursul anului trecut şase focare de scarlatină şi 11 focare de oreion, a declarat presei, joi, directorul adjunct al DSP Suceava, medicul epidemiolog Cătălina Zorescu. Potrivit acesteia, majoritatea cazurilor de oreion au fost diagnosticate în rândul liceenilor...