Cele mai citite
 


Zilele Educaţiei Medicale, la a treia ediţie
joi, 13 mai 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Cea de-a treia ediţie a 'Zilelor Educaţiei Medicale' organizată de Departamentul de Educaţie Medicală al Societăţii Studenţilor în Medicină Bucureşti, Federaţia Asociaţilor Studenţilor Medicinişti din România, şi-a deschis miercuri porţile la Universitatea de Medicină şi Farmacie 'Carol Davila' din Bucureşti.
Evenimentul se adresează studenţilor de la Facultatea de Medicină din Bucureşti, dar şi de la alte facultăţi cu profil biomedical (Biologie, Biochimie, Chimie şi Fizică din Universitatea Bucureşti şi Universitatea Politehnica Bucureşti).

Evenimentul cuprinde o serie de activităţi între care o conferinţă de orientare post-universitară, un târg de laboratoare de cercetare, un concurs de prezentări ştiinţifice, 'Ziua porţilor deschise', o conferinţă despre reglementări europene şi educaţie medicală românească, workshopuri şi grupuri de lucru pe tema migraţiei forţei de muncă din sistemul medical românesc şi european, o dezbatere pe tema rezidenţiatului - actualităţi în abordarea examenului, cursuri de acordare de prim-ajutor şi concursul 'MedChallenge'.

Conferinţa de orientare post-universitară îşi propune să faciliteze accesul studenţilor medicinişti la informaţii legate de caracteristicile şi evoluţia carierei post-universitare în funcţie de specialitatea aleasă. Prezentările vor fi ţinute de medici specialişti sau rezidenţi din diverse medii profesionale, prezentând caracteristicile, avantajele şi dezavantajele specialităţilor. Abordarea va fi sub forma de prezentări interactive şi dezbateri. Vor fi de asemenea prezentate şi alternative cum ar fi cariera în cercetare şi farmaceutică.
Ediţia din acest an vine în plus cu informaţii despre programele de masterat şi doctorat din domeniul biomedical.

Târgul laboratoarelor de cercetare are scopul de a stimula interesul studenţilor pentru domeniul cercetării biomedicale şi de a facilita accesul lor, atât la nivel local, naţional, cât şi internaţional prin promovare de cercuri ştiinţifice, grupuri de cercetare, burse, internshipuri, congrese, şcoli de vară etc.
Oportunităţile de cercetare vor fi prezentate pe două secţiuni, preclinic şi clinic, oferind studenţilor şansa de a veni în contact cu laboratoarele sau spitalele unde pot face cercetare.

Competiţia prezentărilor ştiinţifice vine în completarea 'Târgului proiectelor de cercetare' şi are ca obiectiv creşterea interesului şi a implicării tinerilor medicinişti în cercetarea ştiinţifică, stimulându-i să descopere noi surse de studiu şi promovând ştiinţa bazată pe dovezi.
Competiţia va consta în lansarea unei întrebări de interes medical şi social la care participanţii înscrişi vor trebui să răspundă printr-un abstract ştiinţific. La competiţie pot participa şi medici în anul I de rezidenţiat.

Concursul 'MedChallenge' îşi propune motivarea studenţilor medicinişti de a recapitula o serie de noţiuni fundamentale de medicină, stimularea într-un mod interactiv a curiozităţii lor faţă de informaţii de maximă noutate în domeniul medical, promovarea menţinerii stării de sănătate prin sport, dezvoltarea de abilităţi practice în tehnicile medicale de chirurgie şi prim ajutor.
'MedChallenge' se adresează în special studenţilor din anii I-III la facultatea de medicină.
Elevii de liceu se pot informa în legătură cu oferta educaţională a facultăţii de medicină în cadrul 'Zilelor Porţilor Deschise'.

Evenimentul va fi promovat în licee atât prin afişe, cât şi prin intermediul profesorilor de biologie şi chimie din liceele partenere. După ce elevii vor face turul facultăţii vor fi conduşi într-un amfiteatru unde studenţii le vor împărtăşi mai multe din experienţa lor şi vor avea ocazia să pună întrebări pentru a face alegerea în cunoştinţă de cauză.
Între 10 şi 22 mai, Federaţia Asociaţiilor Studenţilor în Medicină din România (FASMR), organizează cel mai important eveniment al anului în domeniul învăţământului medical din România în Bucureşti, Braşov, Iaşi şi Sibiu.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Comunicat de presă - Universitatea de Medicină şi Farmacie 'Carol Davila' Bucureşti Admiterea la Universitatea de Medicină şi Farmacie 'Carol Davila' Bucureşti
LA PAS PRIN BUCUREŞTI: Universitatea de Medicină şi Farmacie "Carol Davila" Universitatea de Medicină şi Farmacie "Carol Davila", prestigioasă instituţie de învăţământ superior medical, prima înfiinţată pe teritoriul ţării noastre, are sediul principal pe Bulevardul Eroilor Sanitari din Bucureşti, fiind găzduită de Palatul Facultăţii de Medicină. Instituţia poartă numele medicului...
Iaşi: 4.000 de locuri de muncă în străinătate oferite la Târgul Internaţional de Cariere Medicale şi Farmaceutice Iaşi, 27 nov /Agerpres/ - Sute de persoane, medici, rezidenţi sau asistenţi medicali au venit, sâmbătă, la cea de-a cincea ediţie a Târgului Internaţional de Cariere Medicale şi Farmaceutice organizat la Iaşi, în speranţa că îşi vor găsi un loc de muncă în clinici şi spitale din alte state europene printre...
UMF Carol Davila va organiza examenul de Rezidenţiat în 25 noiembrie Universitatea de Medicină şi Farmacie "Carol Davila" din Bucureşti va organiza examenul de rezidenţiat în data de 25 noiembrie 2012, se arată într-un comunicat de presă al instituţiei.
La UMF 'Carol Davila' corectarea tezelor la admitere se va face în sala de concurs, în prezenţa candidaţilor Corectarea tezelor la examenul de admitere la Universitatea de Medicină şi Farmacie "Carol Davila" din Bucureşti se va face anul acesta, pentru prima dată, în sala de concurs, în prezenţa candidaţilor, cărora li se va comunica punctajul, sub semnătură.