Cele mai citite
 


Directorul Spitalului Judeţean de Urgenţă Maramureş a demisionat, în urma protestului angajaţilor
vineri, 14 mai 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Medicul Ioan Blăjan a demisionat, joi, din funcţia de director al Spitalului Judeţean de Urgenţă Maramureş, chiar înainte de a-şi prelua oficial atribuţiile de manager, din cauza protestului angajaţilor din spital.
Acesta şi-a anunţat demisia în prezenţa prefectului de Maramureş, Sandu Pocol, şi a preşedintelui Consiliului Judeţean Maramureş, Mircea Man, veniţi să ia parte la şedinţa de învestire a noului director.
Directorul Direcţiei de Sănătate Publică Maramureş, Vasile Bodnar, a spus în faţa celor prezenţi la şedinţa de numire în funcţie a lui Blăjan că, în cazul care instituţia n-ar fi respectat un drept câştigat în instanţă de acesta, spitalul risca sancţiuni pentru nerespectarea unei decizii legale.
La rândul său, preşedintele CJ Maramureş, Mircea Man, le-a spus protestatarilor că medicul Călin Pop rămâne în continuare director general.
Aproximativ 100 de angajaţi ai Spitalului Judeţean de Urgenţă Maramureş au protestat, joi, nemulţumiţi de repunerea în funcţia de director al instituţiei a medicului Ioan Blăjan.
Protestul a fost iniţiat de Dorin Florian, angajat al spitalului, care a strâns peste 1.000 de semnături prin care solicita Prefecturii şi Direcţiei de Sănătate Publică Maramureş să blocheze numirea lui Ioan Blăjan în funcţia de manager.
?Protestatarii sunt îngrijoraţi de faptul că managerul ar putea să recurgă la micşorarea salariilor şi la reduceri de personal.
Ioan Blăjan a fost director al unităţii medicale o scurtă perioadă de timp, în anul 2009, după care a fost schimbat din funcţie cu medicul Călin Pop. După ce a fost schimbat, Ioan Blăjan a atacat în instanţă decizia Ministerului Sănătăţii, iar ulterior instanţa i-a dat câştig de cauză, ministerul fiind obligat să revină asupra deciziei.
Ioan Blăjan este şeful secţiei de chirurgie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Maramureş.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Maramureş: Protest împotriva numirii noului director al Spitalului Judeţean Peste 50 de salariaţi dintre cei 1.200 ai Spitalului Judeţean de Urgenţă Baia Mare au protestat, marţi, în holul instituţiei împotriva repunerii în funcţia de director a dr. Ioan Blăjan.
Miting spontan la Spitalul Judeţean de Urgenţă Maramureş Aproximativ 100 de angajaţi ai Spitalului Judeţean de Urgenţă Maramureş au protestat, joi, nemulţumiţi de repunerea în funcţia de director al instituţiei a medicului Ioan Blăjan.
CJ Marmureş, pe punctul de a decide schimbarea managerului Spitalului de Urgenţă Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Maramureş, dr. Călin Pop, ar putea fi înlocuit cu ec. Sorina Pintea, actualul director al Spitalului TBC din Baia Marea, a afirmat, luni, preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş, Zamfir Ciceu.
Maramureş: PDL se declară îngrijorat de posibila schimbare a managerului Spitalului Judeţean de Urgenţă Baia Mare, 21 sep /Agerpres/- Preşedintele PDL Maramureş, Mircea Man, şi-a exprimat, vineri, îngrijorarea într-o conferinţă de presă faţă de posibila schimbarea a managerului Spitalului Judeţean de Urgenţă.
Maramureş: Serviciile de urgenţă a spitalelor din Vişeul de Sus şi Borşa, acceptate la finanţare Spitalul de Recuperare Borşa şi Spitalul Orăşenesc din Vişeu de Sus vor primi finanţare din partea Ministerului Sănătăţii, începând cu luna aprilie, pentru realizarea unor Compartimente de primiri Urgenţe (CPU) , precizează un comunicat al Prefecturii Maramureş, remis, joi, AGERPRES.
Maramureş: Spitalul Judeţean de Urgenţă din Baia Mare a fost trecut în categoria spitalelor regionale Spitalul Judeţean de Urgenţă din Baia Mare a fost trecut în clasa spitalelor regionale prin ordin al Ministerului Sănătăţii, urmând să acorde asistenţă medicală pentru judeţele limitrofe Sălaj şi Satu Mare, inclusiv judeţul Maramureş.