Cele mai citite
 


O tânără româncă are şansa unei noi vieţi, după o complicată operaţie în Taiwan
vineri, 14 mai 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
O tânără româncă, care a fost desfigurată în urma unui grav accident de motocicletă produs în urmă cu un an, a declarat miercuri că operaţiile de reconstrucţie a feţei, la care este supusă la un spital din Taipei, sunt cel mai frumos cadou din viaţa ei, informează CNA.
Tânăra, identificată doar după prenumele Cristina, şi-a sărbătorit împlinirea a 20 de ani, miercuri, la Chang Kung Memorial Hospital din Taipei, ocazie cu care a dorit să mulţumească din nou echipei de medici care se ocupă de cazul său.

'Simt că am şansa unei noi vieţi', a declarat Cristina, care, după accidentul suferit în mai 2009 a rămas desfigurată şi avea dificultăţi de a mânca şi de a bea.

Tânăra a suferit două operaţii în România, ambele fără succes, şi apoi cu ajutorul organizaţiei World Craniofacial Foundation a ajuns la spitalul din Taipei care dispune de o echipă renumită de chirurgi specializaţi în intervenţii cranio-faciale .

După ce au examinat-o pe Cristina, medicii au decis că este nevoie de o serie de trei intervenţii reconstructive. După prima astfel de intervenţie, pacienta a putut să mestece din nou normal, iar înfăţişarea ei s-a schimbat mult în bine.

Întreaga reconstrucţie a feţei Cristinei se va încheia după alte 18 luni, iar costurile acestor trei intervenţii - aproximativ 50.000 de dolari, sunt suportate de spitalul din Taipei.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Un nou transplant la IBCvT Târgu Mureş, la 42 de ani de la prima intervenţie pe cord deschis din România Şeful Clinicii de Chirurgie Cardiovasculară din cadrul Institutului de Boli Cardiovasculare şi Transplant din Târgu Mureş (IBCvT), prof.univ.dr. Horaţiu Suciu, a anunţat marţi efectuarea celui de-al doilea transplant cardiac din acest an, exact la împlinirea a 42 de ani de la efectuarea în spitalul mureşean...
Intervenţie în premieră în chirurgia cardiovasculară din România realizată la Spitalul Monza O procedură inovatoare de schimbare de valvă pe cord deschis a avut loc în premieră pentru chirurgia cardiovasculară, atât din mediul privat, cât şi public, la Spitalul Monza Bucureşti.
Mureş: Primul transplant de cord din România la un copil de trei ani, la IBCvT O echipă de medici de la Institutul de Boli Cardiovasculare şi Transplant (IBCvT) Târgu Mureş a realizat, în premieră naţională, un transplant de cord la un copil de trei ani.
STRÃIN, IUBESC ROMÂNIA/ Raed Arafat: România este ţara unde sunt acasă A conceput şi introdus în România un sistem inovator de intervenţii în situaţii de urgenţă, dat astăzi ca exemplu în alte ţări şi utilizat ca studiu de caz de către Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS). Toate acestea pornind la drum cu o maşină cumpărată la mâna a doua echipată cu girofaruri, pentru...
În România s-au efectuat 580 de intervenţii cu ajutorul chirurgiei robotice În România s-au efectuat 580 de intervenţii cu ajutorul chirurgiei robotice, din care 400 de Institutul Fundeni, 100 la Spitalul Floreasca şi 80 la Cluj, adică în cele trei centre din ţară unde se practică această tehnică, a anunţat joi, în conferinţă de presă, prof. dr. Irinel Popescu, cu prilejul ...
Constanţa: Poliţistul rănit grav într-un accident de motocicletă, supus unei noi intervenţii chirurgicale în Israel Poliţistul brăilean care a fost rănit grav în luna iulie, în timpul unei misiuni pe litoral, când urmărea cu motocicleta un autovehicul, a fost supus unei noi intervenţii chirurgicale, luni, la o clinică din Israel, perioada de recuperare medicală a acestuia prelungindu-se, a declarat, la Constanţa,...