Cele mai citite
 


Galaţi: Reducerea salariilor încurajează migraţia medicilor, susţine un consilier local PNL
vineri, 14 mai 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Consilierul local liberal Mihai Bucatanschi este de părere că măsura anunţată de Guvern privind reducerea salariilor bugetarilor cu 25 la sută va avea efecte nedorite în sistemul medical.
De profesie medic, Bucatanschi afirmă că, în aceste condiţii, mulţi doctori vor alege să plece să lucreze în străinătate.
'Scăderea salariilor va avea consecinţe importante, colegii mei sunt nemulţumiţi; în ansamblu, printr-o astfel de abordare nu este exclusă plecarea medicilor din sistem, în străinătate. Pentru a forma un medic se cheltuiesc foarte mulţi bani de către stat pentru că învăţământul medical românesc este învăţământ de stat şi pierderea unui specialist înseamnă pierderi materiale importante', a declarat, joi, Bucatanschi.
El a spus că, în noile condiţii, medicii care vor rămâne în sistemul sanitar românesc ar putea refuza să mai facă ore de gardă, pentru că nu sunt plătiţi.
În altă ordine de idei, Bucatanschi a menţionat că, în prezent, Spitalul Judeţean 'Sfântul Apostol Andrei' din Galaţi se confruntă cu serioase probleme financiare, iar pacienţii sunt nevoiţi să cumpere materiale sanitare şi medicamente.
Cât priveşte închiderea mai multor spitale din ţară, consilierul local a spus că, în judeţul Galaţi, măsura ar putea fi aplicată la unităţile medicale de la Târgu Bujor şi Iveşti.
Liberalul a afirmat că pentru rezolvarea problemelor din sistemul medical românesc soluţiile ar fi tratamentul ambulatoriu şi privatizarea spitalelor.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Galaţi: 40 de doctori au plecat în străinătate numai în ultimii trei ani Aproximativ 40 de medici au părăsit sistemul sanitar gălăţean în ultimii trei ani pentru oferte în străinătate, marea majoritate fiind tineri specialişti.
Galaţi: Deficit?mare de personal în spitale Unităţile medicale din judeţul Galaţi se confruntă cu o lipsă acută de personal pe fondul plecării cadrelor medicale la muncă în străinătate, dar şi a faptului că puţine posturi sunt deblocate, deficitul de salariaţi fiind de peste 170 de medici şi peste 280 de asistenţi medicali.
Galaţi: Peste 3.400 de salariaţi din sistemul sanitar, în grevă japoneză Cei peste 3.400 de salariaţi din sistemul sanitar din judeţul Galaţi au intrat, luni, în grevă japoneză, conform programului de proteste stabilit la nivel naţional.
Galaţi: Peste 3.000 de salariaţi din sistemul sanitar au semnat pentru grevă Peste 3.000 de salariaţi din sistemul sanitar din judeţul Galaţi şi-au dat acordul pentru declanşarea grevei de avertisment din 25 noiembrie şi a grevei generale din 28 noiembrie, a anunţat, luni, preşedintele Sanitas Galaţi, Paraschiv Sălăvăstru.
Galaţi: Numărul consumatorilor de droguri a scăzut semnificativ Numărul persoanelor care au ajuns, în primele şase luni ale acestui an, la camerele de gardă ale spitalelor din Galaţi ca urmare a consumului de droguri/substanţe noi cu efecte psihoactive (SNPP) a scăzut considerabil faţă de perioada similară a anului trecut, a anunţat marţi directorul Direcţiei de...
Galaţi: 39 de persoane au fost muşcate de căpuşe, în ultima săptămână Un număr de 39 de persoane au ajuns în ultima săptămână la camerele de gardă ale spitalelor, după ce au fost muşcate de căpuşe, a declarat miercuri presei, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Galaţi, Valentin Boldea.