Cele mai citite
 


O serie de substanţe periculoase, identificate în parfumuri
vineri, 14 mai 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Numeroase mărci de parfumuri, dintre cele mai vândute în Canada, conţin o serie de substanţe chimice care pot afecta sănătatea, însă prezenţa acestor substanţe nu este menţionată de producători, conform unui studiu realizat de un ONG canadian şi publicat miercuri, transmite AFP.
Conform acestui studiu, acţiunea combinată a acestor substanţe poate avea efecte variate, de la manifestarea unor simple reacţii alergice, până la tulburări endocrine grave.

Din cele 17 mărci de parfum testate de către un laborator independent din California, 12 conţin ftalat de dietil, un compus chimic ce produce dezvoltarea anormală a organelor genitale la copiii de sex masculin şi afectează calitatea spermei la adulţi.

Fiecare produs testat conţine în medie 14 substanţe chimice care nu sunt prezente pe etichete din cauza unei lacune în lege care le permite fabricanţilor să-şi denumească produsul, simplu, 'parfum'. Spre exemplu, parfumul 'Seventy Seven' al producătorului American Eagle, cumpărat din Canada, conţine 24 astfel de substanţe chimice - numărul cel mai ridicat de compuşi chimici periculoşi identificaţi la un parfum dintre cele testate.

Printre cele mai periculoase parfumuri, dintre cele testate, se numără şi 'Halle', al actriţei Halle Berry, 'Quiksilver' şi 'Lo Glow' al divei latino Jennifer Lopez - fiecare dintre acestea conţin câte şapte substanţe capabile să afecteze sistemul endocrin.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Canada: Trei producători de ţigări au primit amenzi record, de 12 miliarde de dolari Un tribunal canadian a decis, luni, că trei producători de ţigări trebuie să plătească amenzi de 15,5 miliarde de dolari canadieni (12 miliarde de dolari), cele mai mari compensaţii pentru despăgubiri din istoria ţării, transmite BBC.
Vârsta sau sexul donatorului de sânge determină supravieţuirea primitorului (studiu) Persoanele care primesc o transfuzie de sânge de la donatori de sex feminin sau de la donatori tineri au mai puţine şanse de a supravieţui, potrivit unui studiu canadian publicat luni în revista medicală JAMA Internal Medicine din SUA, relatează AFP.
Săpunurile antibacteriene nu sunt mai eficiente decât cele obişnuite (studiu) Săpunurile antibacteriene pe bază de triclosan, considerate un produs controversat, nu sunt mai eficiente decât săpunurile obişnuite pentru dezinfectarea mâinilor, conform unui studiu publicat miercuri în revista de specialitate 'The Journal of Antimicrobial Chemotherapy', scrie AFP.
Marile companii farmaceutice trebuie să se extindă pe pieţele emergente, potrivit unui studiu Principalii producători de medicamente trebuie să acţioneze rapid pentru a se adapta noii ordini mondiale în care unele dintre pieţele emergente par hotărâte să detroneze unele dintre pieţele naţionale în ceea ce priveşte vânzarea de produse farmaceutice, avertizează un raport dat publicităţii marţi...
Catastrofele omoară fetuşii de sex masculin După catastrofe de anvergură se nasc mai multe fete decât băieţi. La această concluzie au ajuns oameni de ştiinţă din cadrul Universităţii de la New York, care au studiat efectul pe care l-a avut cutremurul din Chile din 2005 asupra femeilor aflate în termene mici de sarcină, informează MedicalXpress...
Femeile în posturi de conducere sunt mai expuse la depresie (studiu) Femeile care deţin posturi de răspundere sunt mai expuse să facă depresie decât omologii lor de sex masculin şi decât femeile fără astfel de responsabilităţi, potrivit unui studiu realizat de Universitatea din Texas publicat în Journal of Health and Social Behavior, citat de AFP.