Cele mai citite
 


Braşov: Distribuitorii de medicamente au de încasat restanţe de 700 de milioane de euro
vineri, 14 mai 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Distribuitorii de medicamente din România au de încasat restanţe care au ajuns la suma de 700 de milioane de euro.
'Sunt spitale care nu au plătit din anul 2007, 2008, ce să mai comentăm despre anul 2009, iar farmaciile sunt plătite de Casele de Asigurări de Sănătate la nivelul lunii august 2009. Este cea mai gravă criză de după anul 1989. Niciodată situaţia nu a fost atât de gravă şi profundă. Practic, vor muri şi distribuitorii de medicamente şi farmaciile într-un timp foarte scurt. În cel mult o lună de zile dacă nu se vor lua măsuri, distribuitorii de medicamente vor reduce foarte mult activitatea, îşi vor reduce din depozite, iar 40-50% dintre farmacii vor intra în faliment şi în insolvenţă', a declarat, joi, preşedintele Asociaţiei Distribuitorilor de Medicamente din România, Viorel Vasile, la Forumul Industriei Farmaceutice care se desfăşoară la Poiana Braşov.
Sursa citată a precizat că nu se încasează absolut nimic pentru că este un blocaj financiar total atât în sistemul de sănătate, cât şi în alte sectoare ale economiei.

'Banii din bugetul pe anul 2010 s-au terminat', a mai spus preşedintele Asociaţiei Distribuitorilor de Medicamente din România, iar, dacă Guvernul nu intervine printr-o rectificare bugetară sau cu o parte din tranşa care va veni de la FMI, situaţia va fi dezastruoasă.
Preşedintele Asociaţiei Distribuitorilor de Medicamente din România a declarat în plenul Formului Industriei Farmaceutice că se aştepta de la cei prezenţi să ceară demisia ministrului Sănătăţii şi a preşedinţilor comisiilor de sănătate din Parlament pentru situaţia disperată în care se află sistemul sanitar. Forumul Industriei Farmaceutice se desfăşoară în perioada 12-14 mai, la Poiana Braşov, iar printre temele aflate în dezbatere se numără 'Sistemele de sănătate sub efectele crizei economice', 'Controlul fondurilor în sistemul de sănătate', 'Piaţa farmaceutică astăzi', 'Perspective sub aspectul crizei şi soluţii'.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Distribuitorii de medicamente au de încasat restanţe de 700 de milioane de euro Distribuitorii de medicamente din România au de încasat restanţe care au ajuns la suma de 700 de milioane de euro.
Braşov: Clara Popescu - 75% dintre farmaciile din România sunt în pragul falimentului Cea mai mare parte a farmaciilor din România vând medicamentele pe care le mai au în stoc iar apoi, rând pe rând, ca într-un joc de domino, se vor închide, a declarat joi, la Forumul Industriei Farmaceutice care se desfăşoară la Poiana Braşov, vicepreşedintele Colegiului Farmaciştilor din România, Clara...
O mare parte din farmacii nu mai eliberează medicamente Fondurile pe anul 2010 alocate de casele judeţene de asigurări de sănătate au fost epuizate, iar o mare parte dintre farmaciile din judeţele Neamţ, Vaslui, Vrancea, Braşov şi Cluj nu mai eliberează reţete compensate, a avertizat joi Asociaţia Pacienţilor cu Afecţiuni Hepatice din România.
Reprezentanţii organizaţiilor profesionale şi ai pacienţilor trag un semnal de alarmă Bucureşti, 14 mai /Agerpres/ - Un număr de 1.500 de farmacii sunt în insolvenţă şi 400 sunt în faliment iar spitalele mari din ţară au început să intre în insolvenţă şi ele, atrag atenţia, printr-un comunicat remis vineri, reprezentanţii Colegiului Medicilor din România, ai Colegiului Farmaciştilor,...
Braşov: Preşedintele CNAS spune că există fondurile necesare asigurării salariilor medicilor până la sfârşitul anului Braşov, 27 aug /Agerpres/- Preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS) Cristian Buşoi i-a asigurat marţi pe medicii braşoveni că există fondurile necesare plăţii salariilor lor până la sfârşitul anului.
Patru persoane cu funcţii de conducere din sistemul sanitar, declarate de ANI în incompatibilitate Agenţia Naţională de Integritate a constatat starea de incompatibilitate în cazul a patru angajaţi cu funcţii de conducere din sistemul de sănătate publică, ca urmare a deţinerii, simultan, de funcţii şi calităţi prin încălcarea legislaţiei.