Cele mai citite
 


Braşov: Clara Popescu - 75% dintre farmaciile din România sunt în pragul falimentului
vineri, 14 mai 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Cea mai mare parte a farmaciilor din România vând medicamentele pe care le mai au în stoc iar apoi, rând pe rând, ca într-un joc de domino, se vor închide, a declarat joi, la Forumul Industriei Farmaceutice care se desfăşoară la Poiana Braşov, vicepreşedintele Colegiului Farmaciştilor din România, Clara Popescu.
'Potrivit unui studiu, 75% din farmaciile din România sunt în pragul falimentului. Până şi farmaciile din rândul marilor lanţuri farmaceutice au început să aibă probleme. Vom vedea atunci când se vor închide rând pe rând farmaciile ce se va întâmpla cu pacienţii. Am organizat acest forum care vorbeşte despre criza medicamentelor şi despre metode de depăşire a crizei şi niciun reprezentant al Ministerului Sănătăţii, Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, Guvern, Parlament, nimeni nu este prezent aici cu noi. Nu interesează pe nimeni ce se întâmplă în sectorul medical şi cel farmaceutic. În această linişte se întâmplă cele mai rele lucruri din ultimii ani şi pe nimeni nu interesează', a afirmat vicepreşedintele Colegiului Farmacişt ilor din România.
Clara Popescu a spus că farmaciile au probleme de mai mulţi ani, dar cu ajutorul distribuitorilor au reuşit să se menţină pe linia de plutire.

În acest moment, la majoritatea farmaciilor, medicamentele nu s-au plătit din luna august 2009, cu excepţia câtorva judeţe unde casele de asigurări de sănătate au plătit 20-30% din luna septembrie, deşi termenul de plată s-a prelungit la 210 zile, în prezent ajungându-se la 270 de zile.
Potrivit Clarei Popescu, nu se ştie dacă toate medicamentele eliberate de la 1 ianuarie 2010 se vor plăti sau când se va face plata acestora. În România sunt în prezent 6.000 de farmacii, dintre care 4.500 au contract cu casele de asigurări de sănătate.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Braşov: Distribuitorii de medicamente au de încasat restanţe de 700 de milioane de euro Distribuitorii de medicamente din România au de încasat restanţe care au ajuns la suma de 700 de milioane de euro.
Distribuitorii de medicamente au de încasat restanţe de 700 de milioane de euro Distribuitorii de medicamente din România au de încasat restanţe care au ajuns la suma de 700 de milioane de euro.
O mare parte din farmacii nu mai eliberează medicamente Fondurile pe anul 2010 alocate de casele judeţene de asigurări de sănătate au fost epuizate, iar o mare parte dintre farmaciile din judeţele Neamţ, Vaslui, Vrancea, Braşov şi Cluj nu mai eliberează reţete compensate, a avertizat joi Asociaţia Pacienţilor cu Afecţiuni Hepatice din România.
Braşov: Casele Judeţene de Sănătate ar trebui să devină autonome Casele Judeţene de Asigurări de Sănătate ar trebui să devină autonome, au propus participanţii la Adunarea Uniunii Naţionale a Consiliilor Judeţene din România care s-a desfăşurat vineri la Braşov.
Braşov: Lansarea oficială a grupului de farmacii sub marca comună 'Ethica' Federaţia Patronatelor Farmaciilor din România "Farmacia" a anunţat miercuri la Braşov lansarea oficială a grupului de farmacii independente 'Ethica' .
Reprezentanţii organizaţiilor profesionale şi ai pacienţilor trag un semnal de alarmă Bucureşti, 14 mai /Agerpres/ - Un număr de 1.500 de farmacii sunt în insolvenţă şi 400 sunt în faliment iar spitalele mari din ţară au început să intre în insolvenţă şi ele, atrag atenţia, printr-un comunicat remis vineri, reprezentanţii Colegiului Medicilor din România, ai Colegiului Farmaciştilor,...