Cele mai citite
 


Centrul pentru depistarea cancerului de sân din Târgu Mureş lucrează la jumătate de capacitate
vineri, 14 mai 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Centrul pentru depistarea cancerului de sân din Târgu Mureş, înfiinţat cu scopul depistării în stadii incipiente a neoplasmului mamar, lucrează la jumătate de capacitate, a anunţat, joi, dr. Silviu Morariu, fost manager al Spitalului Clinic Judeţean Mureş.
'La Spitalul Clinic Judeţean Mureş am reuşit, cu mari eforturi, să creăm un centru pentru depistarea cancerului de sân, care lucrează la jumătate de capacitate pentru că nu avem angajaţi suficienţi. În acelaşi timp avem medici specialişti cu competenţe în mamografie în Târgu Mureş care sunt obligaţi să stea acasă sau să se plimbe prin parcuri pentru că sistemul este blocat, posturile sunt blocate. Cazurile pe care le-ar fi depistat aceşti specialişti ar fi costat statul foarte puţin, dar cazurile care nu sunt depistate de ei la timpul potrivit vor ajunge mai târziu să coste de mii de ori mai mult decât acum. Este genul de economie risipitoare pe care o facem în sistemul sanitar românesc', a subliniat dr. Morariu.

Acesta a arătat că Centrul pentru depistarea cancerului de sân inaugurat în urmă cu aproape un an, când conducea Spitalul Clinic Judeţean Mureş, era prima etapă pentru realizarea unui centru virtual, în care să se adune toate informaţiile legate de cancerul de sân şi în care să fie atraşi toţi specialiştii care au implicaţii în această activitate.

'Aici urma ca înainte de stabilirea unei conduite terapeutice concluziile să fie discutate de toţi, pornind de la medicul radiolog, chirurgul şi oncologul, aşa cum se operează în lumea civilizată. Pentru acea etapă aveam nevoie de dotări. Am obţinut dotarea şi mai urma să cooptăm medicii, la începutul acestui an. Până în prezent, în acest centru de cancer de sân au fost investigate peste 1.000 de persoane. Se lucrează într-o singură tură. Există medici specialişti care stau acasă. Sunt două mamografe, dar medicii specialişti stau acasă', a subliniat Silviu Morariu.
Noua conducere a Spitalului Clinic Judeţean Mureş nu a putut fi contactată pentru a-şi preciza punctul de vedere.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Harghita: Numărul cazurilor de cancer mamar este în creştere; în judeţ există un singur oncolog Numărul cazurilor de cancer de sân este în creştere în Harghita, această boală afectând persoane din ce în ce mai tinere, arată o cercetare efectuată în cadrul proiectului "Împreună pentru sănătatea sânului" şi făcută publică miercuri în cadrul unei conferinţe de presă.
UMF Târgu Mureş a inaugurat un Centru Avansat de Cercetări Medicale şi Farmaceutice, unic în România Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) din Târgu Mureş, a inaugurat, joi, Centrul Avansat de Cercetări Medicale şi Farmaceutice, unic în România, ce se va axa pe domeniul cercetării fundamentale şi al cardio-neurologiei şi care a fost construit şi dotat în cadrul unui proiect european în valoare...
Mureş: Specialiştii anatomopatologi susţin necesitatea unui program de screening pentru cancerul de sân Specialiştii anatomopatologi reuniţi la Târgu Mureş, începând de miercuri, timp de trei zile, la a VI-a conferinţă de ''Patologie ginecologică'' cu tema ''Patologia mamară'', au susţinut necesitatea demarării de către Ministerul Sănătăţii a unui Program Naţional de Screening, pentru depistarea în fază...
SCJU Târgu Mureş continuă programul gratuit de screening pentru cancerul de col uterin Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Mureş a anunţat miercuri că va continua şi în acest an programul gratuit de screening pentru cancerul de col uterin, având disponibile peste 5.000 de teste pentru depistarea precoce a acestei afecţiuni.
UMF Târgu Mureş inaugurează în decembrie primul centru avansat de cercetări medicale şi farmaceutice din România Rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie (UMF) Târgu Mureş, prof. dr. Leonard Azamfirei, a declarat, luni, la deschiderea anului universitar 2015-2016, că la sfârşitul acestui an va fi inaugurat Centrul Avansat de Cercetări Medicale şi Farmaceutice, unic în România, realizat în urma accesării unor...
Eugen Nicolăescu: La Târgu Mureş se va înfiinţa un centru-pilot de pregătire în domeniul chirurgiei cardiace la copii Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, a anunţat vineri, într-o conferinţă de presă, că va iniţia procedurile pentru înfiinţarea, la Târgu Mureş, a unui centru-pilot de pregătire în domeniul chirurgiei cardiace la copii, care să pregătească specialişti atât pentru Spitalul Marie Curie din Bucureşti,...