Cele mai citite
 


Suceava: O gură de oxigen pentru farmaciile sucevene
vineri, 14 mai 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Suceava a decontat, pe 7 mai, către farmaciile cu care are contract suma totală de 5,18 milioane de lei, reprezentând facturile depuse în luna octombrie 2009, aferente consumului lunii septembrie, decont care, conform clauzelor contractuale trebuia făcut până la sfârşitul lunii aprilie.
Directorul CJAS Suceava, Cristina Iordăchel, a declarat, joi, că în cursul lunii mai se vor mai deconta facturile aferente medicaţiei din programul de oncologie ambulator depuse în luna ianuarie, plăţi efectuate în termen legal de plată, conform clauzelor contractuale.
În cursul lunii iunie, se vor mai deconta farmaciilor facturile aferente medicamentelor gratuite şi compensate depuse în luna noiembrie 2009, în valoare de 5,24 milioane de lei.

CJAS Suceava a organizat o şedinţă de lucru cu reprezentanţii legali ai farmaciilor, toţi cei 116 furnizori dându-şi acceptul pentru semnarea contractelor pentru anul 2010.
Iordăchel a spus că CJAS Suceava a procesat şi semnat aceste contracte, iar din semnalele pe care le-a primit din teritoriu farmaciile au continuat onorarea reţetelor.

Până la data de 13 mai, inclusiv, conform raportărilor zilnice primite de la farmacii, au fost eliberate medicamente gratuite şi compensate în valoare de 2.758.812 lei.
Potrivit lui Iordăchel, există deficienţe de aprovizionare cu medicamente la nivelul unor farmacii din cauză că unele depozite le-au blocat aprovizionarea, dar CJAS nu poate interveni unilateral în contractele pe care farmaciile le au încheiate cu depozitele de medicamente.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
CJAS Suceava are restanţe mai vechi de un an la medicamente Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Suceava are restanţe la plata facturilor la medicamente vechi de peste un an, a declarat presei, vineri, directorul instituţiei, Adela Băişanu.
Suceava: Farmaciile din judeţ au primit bani pentru medicamente compensate Fondul pentru medicamente gratuite şi compensate al Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Suceava a fost suplimentat.
Constanţa: Farmaciile sunt fără fonduri pentru medicamente compensate şi gratuite Farmaciile din judeţul Constanţa nu le mai pot da bolnavilor medicamente gratuite şi compensate pentru că fondurile alocate, pe anul în curs, pentru decontarea reţetelor respective sunt deja terminate.
Botoşani: Aproape nicio farmacie nu mai eliberează medicamente gratuite şi compensate Aproape 90% din farmaciile din Botoşani nu mai eliberează, de marţi, medicamente gratuite şi compensate, din cauza nedecontării de către Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) a reţetelor eliberate în lunile iunie şi iulie.
Gorj: Peste 8,5 milioane de lei, achitate de CJAS în luna aprilie pentru medicamente gratuite şi compensate Suma de aproximativ 8,5 milioane lei a fost achitată de Casa Judeţeană de asigurări de sănătate (CJAS) Gorj în cursul lunii aprilie către furnizorii de medicamente gratuite şi compensate, a declarat joi, pentru AGERPRES, directorul de Relaţii Contractuale din cadrul instituţiei, Daniel Şurlea.
Vaslui: CJAS nu mai are fonduri pentru medicamente gratuite şi compensate Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Vaslui a epuizat fondurile alocate pe primele patru luni ale acestui an pentru medicamentele gratuite şi compensate, precum şi fondurile destinate programelor de sănătate.