Cele mai citite
 


Reprezentantul OMS: Statele lumii au făcut faţă unor creşteri de preţuri la medicamente
vineri, 14 mai 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Un raport care va fi prezentat săptămâna viitoare Adunării Mondiale a Sănătăţii în legătură cu medicamentele şi criza economică arată că, până acum statele lumii au fost în stare să facă faţă unor creşteri de preţuri la medicamente, a declarat joi, reprezentantul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) în România, Victor Olsavszki.
Prezent la Forumul Industriei Farmaceutice care se desfăşoară la Poiana Braşov, acesta a precizat că 'consumul de medicamente, în general, nu a scăzut, dar asta nu înseamnă că nu are şanse să scadă de acum încolo'.
Potrivit reprezentantului OMS în România, documentul arată că dintre toate ţările europene, cele baltice au suferit ceva mai mult din cauza crizei.

'Recomandările ar fi de a încerca introducerea de elemente care să asigure o mai bună utilizare a resurselor, o utilizare eficientă a medicamentelor şi mai puţin o tăiere a costurilor - acestea ar fi liniile pe care merge raportul. România nu iese în evidenţă cu o problemă acută, în sensul că în acest raport s-a urmărit evoluţia lucrurilor în anii 2008 şi 2009 şi nu s-a constatat o scădere semnificativă a volumului de consum al medicamentelor. În schimb s-a constatat o creştere a preţului la medicamente, care este la fel ca şi în celelalte state ale lumii nu numai în Europa', a precizat Victor Olsavszki.

Sursa citată a adăugat că, pentru a preveni o situaţie dificilă, indiferent ce se întâmplă, trebuie găsite modalităţi de a asigura accesul echitabil la medicamente pentru a nu avea probleme cu starea de sănătate a populaţiei.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Criza economică ameninţă progresele realizate în materie de speranţă de viaţă /OMS/ Criza economică ar putea ameninţa progresele înregistrate în materie de speranţă de viaţă în Europa dacă guvernele decid să îşi reducă bugetul alocat sănătăţii, a avertizat Organizaţia Mondială a Sănătăţii /OMS/ într-un raport publicat miercuri, preluat de France Presse.
Criza economică ameninţă eforturile de combatere a consumului de droguri în Europa (raport) Lisabona, 10 nov /Agerpres/ - Criza economică şi austeritatea bugetară ameninţă eforturile de combatere a drogurilor, generând îngrijorare în legătură cu creşterea consumului la persoanele defavorizate, afirmă Observatorul European pentru droguri şi toxicomanie /OEDT/ în raporul anual publicat miercuri...
Problemele dentistului italian: concurenţa spaniolă şi tarifele 'low cost' româneşti Stomatologii italieni se confruntă cu numeroase probleme, de la existenţa unei agenţii de turism, Noa Holidays, specializată în turism stomatologic în Europa de Est şi până la numărul redus, numai 900, de locuri pe an la Facultatea de stomatologie. De aceea, 250 de tineri italieni studiază stomatologia...
Raport privind evaluarea structurii şi furnizării asistenţei primare în România Raportul "Evaluarea structurii şi furnizării asistenţei primare în România", un proiect pe bază de sondaj, a fost lansat miercuri în cadrul Conferinţei Naţionale a Medicilor de Familie.
Raport OMS: Rata omuciderilor în România a fost în 2012 de 2,09 la 100.000 de locuitori Rata omuciderilor în România a fost în anul 2012 de 2,09 la 100.000 de locuitori, relevă un raport privind violenţa în lume publicat miercuri, la Geneva, de Organizaţia Mondială a Sănătăţii.
Braşov: Viorel Rădulescu - Numărul celor care merg la medicul de familie a scăzut cu 20-40% Criza medicamentelor a început să se răsfrângă în mod direct asupra activităţii medicilor de familie, a atras atenţia secretarul general al Colegiului Medicilor din România, Viorel Rădulescu, joi, la Forumul Industriei Farmaceutice care se desfăşoară la Poiana Braşov.