Cele mai citite
 


Ministerul Sănătăţii reduce cu 20% cheltuielile bugetare
vineri, 14 mai 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a anunţat, joi, într-o conferinţă de presă, că va reduce cu 20% cheltuielile bugetare aprobate pentru 2010, pentru achiziţionarea de bunuri şi servicii necesare activităţii, suma care se va economisi fiind de 975.989 lei.
Ministrul a spus că se vor reduce cheltuielile la carburanţi şi lubrifianţi, unde se vor economisi 66.000 de lei, la telecomunicaţii - radio-tv-internet - unde vor fi făcute economii de 50.000 lei, la materiale şi prestări servicii - economii în valoare de 90.000 de lei, la alte obiecte de inventar - 77.389 lei, la deplasări interne, detaşări, transferuri - 50.000 de lei, la deplasări în străinătate - 300.000 lei, la consultaţii şi expertize - 343.600 lei.

Cseke Attila a reamintit că ''aceste măsuri sunt suplimentare celei de reducere a salariilor cu 25%'.
Totodată, ministrul a precizat că datoriile către spitale vor fi plătite de la bugetul de stat, suma fiind de 1,3 miliarde de lei.

De asemenea, el a spus că se va găsi şi o soluţie pentru eliberarea pentru medicamentele compensate şi gratuite.
Referindu-se la mărirea contribuţiei pentru sănătate de la 10% la 14%, ministrul a spus ferm că ''aceasta nu se va întâmpla, contribuţia rămânând aşa cum este acum'', dar a menţionat că se va introduce coplata.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Ministerul Sănătăţii face evaluări ale spitalelor Ministrul sănătăţii, Cseke Attila, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că trei echipe conduse de secretari de stat ai ministerului fac evaluări ale unităţilor sanitare în vederea descentralizării.
Cardul naţional de sănătate Ministerul Sănătăţii intenţionează să introducă, de la 1 ianuarie 2011, cardul naţional de sănătate, a anunţat, marţi, ministrul sănătăţii, Cseke Attila, într-o conferinţă de presă. El a spus că România este singura ţară din UE care nu are acest card.
Ministrul Sănătăţii doreşte ca fondul naţional unic pentru asigurări de sănătate să fie administrat separat Ministerul Sănătăţii intenţionează aducerea Casei Naţionale de Asigurări pentru Sănătate (CNAS) în subordinea instituţiei şi scoaterea fondului unic de asigurări de sănătate de la Ministerul Finanţelor Publice şi trecerea acestuia în administrarea CNAS, de la 1 ianuarie 2011, a anunţat, marţi, într-o...
Cseke Attila: Descentralizarea spitalelor nu se face politic Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a subliniat, joi, că managementul spitalelor transferate autorităţilor locale va reveni proprietarilor de imobil şi că nu vor exista excepţii de la această regulă, indiferent de culoarea politică a primarului sau preşedintelui de Consiliu Judeţean.
Cseke Attila: 2010 a fost un an greu pentru sistemul sanitar Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a apreciat că anul 2010 a fost un an greu pentru sistemul de sănătate.
Cseke Attila: În sistemul sanitar trebuie instituite reguli care să fie şi respectate - interviu Bucureşti, 7 apr /Agerpres/ - Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a acordat un interviu Agenţiei Naţionale de Presă AGERPRES în care vorbeşte, între altele, despre noile programe naţionale de sănătate, descentralizarea sistemului, problemele de personal, dar şi despre subfinanţarea sistemului sanitar...