Cele mai citite
 


Ministerul Sănătăţii va introduce opt noi substanţe pe lista etnobotanicelor interzise
vineri, 14 mai 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Ministrul sănătăţii, Cseke Attila, a anunţat, joi, că săptămâna viitoare va fi completată lista care conţine plantele, substanţele şi preparatele stupefiante şi psihotrope aflate sub control în România cu un număr de opt noi substanţe cu efect psihoactiv, identificate în ultimele două luni de către experţi.
Ministrul sănătăţii a spus că acestea se adaugă celor 27 de substanţe şi 9 plante identificate ca fiind dăunătoare sănătăţii şi care au fost interzise deja încă de la începutul lunii februarie.
'Ori de câte ori vor apărarea noi etnobotanice dăunătoare sănătăţii le vom introduce pe lista substanţelor interzise. Dacă mulţi credeau că abandonăm, vreau să vă asigur că vom continua lupta cu cei care atentează, fără scrupule, şi fără discernământ, aş zice eu, la sănătatea populaţiei şi, în special, la tineri', a spus ministrul.

Măsura vine după ce în ultimele două luni au fost identificate alte opt substanţe noi cu efect psihoactiv.
Proiectul de modificare a actului normativ de modificare a listei va fi publicat în cel mai scurt timp pe site-ul ministerului.
Pedepsele prevăzute de legislaţia în vigoare pentru cultivarea, producerea, punerea în vânzare, distribuirea substanţelor interzise pleacă de la trei ani de închisoare şi ajung la 20 de ani, în cazul mefedronei şi al derivaţilor de piperazină.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Cseke Attila acuză iniţiatorii moţiunii pe tema etnobotanicelor că politizează un fenomen preocupant pentru toată lumea Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a acuzat, luni, în plenul Camerei Deputaţilor, la dezbaterea moţiunii simple "Un flagel naţional - plantele etnobotanice", iniţiatorii acesteia - PSD şi PNL - că politizează un fenomen care ar trebui să preocupe pe "toată lumea" şi că fenomenul legat de consumul de...
UPDATE/Camera Deputaţilor a respins moţiunea simplă "Un flagel naţional - plantele etnobotanice" Deputaţii au respins, marţi, cu 135 de voturi pentru, 164 împotrivă şi trei abţineri, moţiunea simplă "Un flagel naţional - plantele etnobotanice" iniţiată de PSD şi PNL.
Deputaţii au respins cea de-a doua moţiune simplă din această sesiune parlamentară (sinteză) Deputaţii au respins în această săptămână cea de-a doua moţiune simplă iniţiată de Opoziţie în actuala sesiune parlamentară, intitulată "Un flagel naţional - plantele etnobotanice".
Traian Igaş: MAI, MS şi MADR vor emite un ordin comun pentru combaterea 'etnobotanicelor' Bucureşti, 13 feb /Agerpres/ - Miniştrii Administraţiei şi Internelor Traian Igaş, al Sănătăţii - Cseke Attila şi al Agriculturii - Valeriu Tabără, s-au întâlnit, duminică seară, în cadrul unui grup de lucru interministerial, stabilind emiterea unui ordin comun prin care să întărească, la nivelul judeţelor...
Ministrul Sănătăţii: Proiectul privind interzicerea plantelor halucinogene va fi prezentat miercuri Un proiect de act normativ privind interzicerea de substanţe şi plante ce se vând actualmente în aşa numitele 'magazine de vise', dar care au efecte halucinogene şi dau dependenţă, va fi prezentat de către Ministerul Sănătăţii în şedinţa de Guvern de miercuri, a anunţat sâmbătă ministrul Cseke Attila...
Ministrul Sănătăţii doreşte ca fondul naţional unic pentru asigurări de sănătate să fie administrat separat Ministerul Sănătăţii intenţionează aducerea Casei Naţionale de Asigurări pentru Sănătate (CNAS) în subordinea instituţiei şi scoaterea fondului unic de asigurări de sănătate de la Ministerul Finanţelor Publice şi trecerea acestuia în administrarea CNAS, de la 1 ianuarie 2011, a anunţat, marţi, într-o...