Cele mai citite
 


Institutul Cantacuzino poate relua producţia de vaccin
vineri, 14 mai 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
''Cantacuzino'' poate relua producţia de vaccin gripal sezonier începând de luni, 17 mai 2010.
Ministerul Sănătăţii a fost informat, joi seară, printr-o adresă oficială trimisă de Agenţia Naţională a Medicamentului (ANM), că în urma ultimelor verificări din 7 şi 13 mai 2010, comisiile de inspecţie au luat decizia de acordare a autorizaţiei de fabricaţie pentru vaccinul gripal sezonier.

Institutului i-a fost retrasă autorizaţia, la începutul lunii februarie, pentru nerespectarea regulilor de bună practică de producţie. Pentru celelalte vaccinuri institutul urmează să-şi ducă la îndeplinire planul stabilit cu ANM pentru a-şi putea relua producţia.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Institutul Cantacuzino poate relua de luni producţia de vaccin gripal sezonier Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare ''Cantacuzino'' poate relua, de luni, producţia de vaccin gripal sezonier.
Experţi ai OMS verifică de luni linia de producţie de la Cantacuzino Experţi de la Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) vor veni în perioada 24 - 28 februarie la Institutul Cantacuzino din Bucureşti pentru a sprijini revizuirea proceselor tehnologice, după ce Agenţia Naţională a Medicamentului şi Dispozitivelor Medicale (ANMDM) a constatat că anumite neconformităţi...
MS: Vaccinul antigripal de la Cantacuzino are reacţii adverse minore; va fi folosit numai în caz de pandemie Vaccinul antigripal produs de Institutul Cantacuzino prezintă reacţii adverse minore, comparabile cu cele ale vaccinurilor din import, neînregistrându-se reacţii adverse severe în urma testelor efectuate până în prezent, a anunţat joi Ministerul Sănătăţii.
Oficial ANM: Institutul Cantacuzino nu mai poate produce vaccinuri Institutul Cantacuzino nu mai poate produce vaccinuri, întrucât Agenţia Naţională a Medicamentului (ANM) i-a retras, la începutul lunii februarie, autorizaţia de punere pe piaţă a vaccinurilor şi a tuturor produselor injectabile, deoarece acesta nu a respectat regulile de bună practică de producţie (GMP...
Institutul Cantacuzino a finalizat producerea vaccinului gripal sezonier Institutul Cantacuzino a finalizat producerea a peste un milion de doze de vaccin gripal sezonier, a declarat, marţi, pentru AGERPRES, dr. Gabriel Ionescu, managerul instituţiei.
Molnar Geza: 14 loturi necorespunzătoare de vaccin gripal, depistate Institutul Cantacuzino şi Agenţia Naţională a Medicamentului au sesizat încă de vinerea trecută că două loturi de vaccin antigripal sunt modificate din punctul de vedere al parametrilor, în sensul că a scăzut titrul de tulpină B, a declarat joi conf. dr. Molnar Geza, consilier al ministrului Sănătăţii...