Cele mai citite
 


Peste 90% dintre accidentele copilului se produc în familie, susţin medicii
duminică, 16 mai 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Accidentele copilului sunt în mare parte uşor de prevenit şi de anticipat, iar peste 90% dintre cazuri se produc în familie, în prezenţa părinţilor şi a rudelor apropiate, susţin medicii de la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii ''Grigore Alexandrescu''.
O fetiţă în vârstă de 9 ani, cu arsuri profunde prin flacără, pe 60% suprafaţa corporală, vechi de 24 de zile la momentul transferului, a fost adusă la Clinica de Chirurgie plastică şi Arsuri a Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii 'Grigore Alexandrescu'.
Fetiţa fusese anterior internată într-o altă unitate spitalicească, aceasta necesitând tratament chirurgical de înlocuire a zonelor cutanate complet distruse prin flacără.
Următorul pas în tratarea pacientei îl reprezintă intervenţiile chirurgicale seriate, însă acestea se vor desfăşura doar după stabilizarea stării sale generale, nutriţionale şi imunologice, informează un comunicat al spitalului.
Până în acest moment, în acest caz, s-au efectuat investigaţii, tratament local şi tratament general complex, de susţinere metabolică, imună şi hematologică corespunzător stadiului actual şi gravităţii iniţiale a leziunilor de arsură.
Acesta nu este un caz singular, numai în ultimele două săptămâni fiind spitalizate şi două cazuri de extremă gravitate - adolescenţi cu arsuri extensive prin curent electric voltaj înalt ( linii electrice de cale ferată), care se află în tratament chirurgical şi general complex.
De asemenea, au fost aduşi de urgenţă la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii de către SMURD şi doi copii de vârstă mică cu fenomene severe de insuficienţă respiratorie.
Starea pacienţilor era cauzată de aspirarea de corpi străini în căile respiratorii. Aceştia au fost operaţi de urgenţă şi salvaţi.
'Accidentele copilului sunt în foarte mare proporţie uşor de prevenit şi de anticipat. Peste 60% din cazuri afectează copiii de vârstă mică. Peste 90 % din cazuri se produc în familie, în prezenţa părinţilor şi a rudelor apropiate. Accidentele reprezintă principala cauză de prezentare de urgenţă a copiilor la spital şi principala cauză de deces şi invaliditate la copil', a explicat managerul unităţii prof. dr. Dan Enăchescu.
Un procent semnificativ din traumatismele?complexe: arsurile, intoxicaţiile, aspiraţiile de corpi străini poate pune viaţa în pericol. De asemenea, acestea presupun îngrijiri medicale complexe, laborioase şi de lungă durată.
'Pe site-ul spitalului nostru?- www.spitaluldecopii.ro?-?puteţi găsi o broşură sumativă cu datele esenţiale ce trebuie comunicate părinţilor în legătură cu prevenirea accidentelor copilului şi respectiv un set de prezentări?care focalizează pe problema extrem de complexă a arsurilor la copil şi a principiilor de prevenire, pe tip de etiologie :
http://www.spitaluldecopii.ro/public/brosura.pdf sau http://www.spitaluldecopii.ro/ prevenirea-accidentelor-copiilor/', recomandă prof. dr. Dan Enăchescu.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Medicii avertizează asupra riscului accidentelor prin arsură la copii Bucureşti, 12 feb /Agerpres/ - Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii ''Grigore Alexandrescu'' din Bucureşti avertizează asupra riscurilor accidentelor prin arsură la copii.
La Spitalul Grigore Alexandrescu va funcţiona cea mai mare clinică de chirurgie cardiovasculară pediatrică La Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii "Grigore Alexandrescu" a început construcţia celei mai mare clinici de chirurgie cardiovasculară pediatrică care va intra în funcţiune anul viitor.
Peste 1.600 de cadre medicale au fost instruite pentru tratarea arsurilor la copii Peste 1.600 de cadre medicale au fost instruite în privinţa terapiilor de ultimă oră pentru tratarea arsurilor la copiii cu vârste între 0-4 ani, în cadrul proiectului de perfecţionare derulat de Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii 'Grigore Alexandrescu' în perioada noiembrie 2010 - aprilie 2013...
Aproape 600 de prezentări, într-o singură zi, la Spitalul 'Grigore Alexandrescu' Bucureşti,1 iul /Agerpres/ - Nu mai puţin de 598 de persoane s-au prezentat, într-o singură zi, la camerele de gardă şi Unităţile de Primiri Urgenţe (UPU) din cadrul Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii ''Grigore Alexandrescu''.
Unităţile sanitare care vor asigura asistenţa de urgenţă în Bucureşti În perioada 31 decembrie - 02 ianuarie 2011, mai multe spitale de urgenţă pentru adulţi şi copii din Bucureşti vor asigura asistenţa medicală. Astfel, vor fi deschise Spitalul Clinic de Urgenţă Bucureşti Floreasca - tel: 021/599.23.00, Spitalul Clinic de Urgenţă Universitar - tel:.021/318.05.22, Spitalul...