Cele mai citite
 


Proceduri minim invazive aplicate în cazul herniei de disc
duminică, 16 mai 2010   ::   5 Comentarii :: :: Stiri
 
Intervenţiile chirurgicale determinate de durerile coloanei lombare afectează starea generală de sănătate a pacienţilor, susţin specialiştii.
Metodele chirurgicale tradiţionale, care constau în operaţie deschisă, favorizează condiţiile pentru sindrom postlaminectomie, fibroza epidurală şi atrofie musculară, de aceea există tendinţa de a folosi proceduri care afectează cât mai puţin starea generală de sănătate a bolnavului.
Tehnologiile minim invazive aplicate pe coloana vertebrală îmbunătăţesc starea de confort a pacientului prin scăderea durerii postoperatorii, chirurgia de acest gen aplicată coloanei evoluând până la obţinerea maximului de beneficii şi a unei rate minime de complicaţii postoperatorii. Aceasta se bazează pe tehnici endoscopice.
''Indicaţiile pentru chirurgia minim invazivă aplicată coloanei vertebrale sunt similare cu procedurile operaţiei deschise tradiţionale. Localizarea herniei de disc determină modalitatea minim invazivă corespunzătoare'', a explicat prof. dr. Reuven Gepstein, specialist în chirurgie ortopedică la Spitalul General Meir din Israel.
Medicul susţine că pot beneficia de această procedură pacienţii cu o herniere la un singur nivel, care nu au suferit intervenţii chirurgicale anterioare şi la care discurile afectate ocupă mai puţin de 50% din canalul medular, cu o minimă deplasare sau întrerupere a fragmentelor libere.
Potrivit acestuia, stenoza congenitală a coloanei vertebrale şi minima herniere a unui disc intervertebral sunt, de asemenea, contraindicaţii relative.
Coblaţia este o intervenţie care constă în puncţia percutană sub control radiologic a discului herniat şi vaporizarea unei părţi din nucleul pulpos, mai spun specialiştii.
Astfel, se reduce presiunea în interiorul intervertebral discului, acesta revenind treptat în poziţie normală şi nu mai comprimă rădăcinile nervilor spinali.
În timp ce este anesteziat local, pacientul este întins pe o parte astfel încât accesul la discul afectat să fie cât mai uşor. Apoi se introduce sonda sub ghidaj fluoroscopic şi se vaporizează nucleul pulpos la nivelul discului intervertebral herniat, a menţionat prof. dr. Reuven Gepstein.
Această procedură se poate aplica şi pacienţilor aflaţi în ambulator, cărora li se poate permite întoarcerea acasă în aceeaşi zi.
Rata de succes a operaţiei este de 70-80%. Perioada de îmbunătăţire a stării pacientului durează de la 1 săptămână până la 2-3 luni, cu o evoluţie oscilantă în această perioadă.
Notare
Comentarii
de burtea
bunaziua ma numesc burtea rodica,am atrofie spinala prtea stn.si trei denivelari S1 L4 si L5 ,durere pe coloana si bazin dezechilibrat la ridicare de pe pat si mers leganat,aceasta interventie ma poate ajuta in vreun fel?aceste dureri ma imobilizat la pat de 10 ani .ma puteti ajuta in vreun fel ?daca nu sunt un om mort.va multumesc ,astept un raspuns.burtea rodica.

de Moise Mihai
Buna ziua , pentru probleme delicate gen cea prezentata de dumneavoastra va recomand sa apelati cu incredere la Clinica LARAlife-med din Bucuresti care lucreaza in parteneriat cu cea mai mare clinica din din GERMANIA Clinika MEDnord , locul unde puteti gasi medici specialisti foarte buni.

de AINEF
Buna ziua, stimati specialisti.
Prin prezenta va rog sa ma ajutati , si sami explicati , ce am de facut cu diagnosticul rezultat in urma unui examen RMN.
-midificari de tip adipos la nivelul platourilor vertebrale
adiacentediscului L5-S1;
-reducerea hipersemnalului T2 normal al discurilor intervertebrale lombare;
-protruzie discala L5-S1 paramedianadreapta ce comprima sacul dural si radacina nervoasa S1 dreaptapreforaminal;
-aspect normal alarticulatiilor sacroiliace;
am 55 ani si 102 kg. tragic, ce ma fac. Am dureri ingrozitoare la coloana, durerea se lare crunta pe dreapta la sold, la incheietura piciorului, in jos pana la degete care amortesc.
va rog sa ma indrumati ce am de facut.

de AINEF
Buna ziua din nou.
Cum se poate face o interventie in Israel, cu ce costuri, si prin cine ???

de burtea
buna ma numsc burtea rodica busteni,am avut triplu fractura de femur operata tija +5suruburi,mi sa scos tija dar nu mai pot merge nu stiu cauza.se mai poate face ceva? va multumesc.

Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Hernia de disc – problema societăţii moderne Aproape 90% din populaţie se confruntă cel puţin o dată cu un episod de durere de spate, astfel că incidenţa acestei patologii a devenit o problemă recurentă şi de o reală importanţă pentru societatea modernă.
Arad: Operaţie pe carotidă, realizată în cadrul Centrului de Chirurgie Laparoscopică 'Sf. Gheorghe' al UVVG Arad Arad, 14 ian /Agerpres/- Echipa de chirurgi condusă de prof. univ. dr. Zoltan Galajda, specialist de renume internaţional în chirurgia cardio-vasculară, profesor asociat al UVVG şi directorul Clinicii de Chirurgie Cardiacă şi Vasculară din Debrecen, a realizat, la finele săptămânii trecute, o intervenţie...
Oncologie ortopedica la Centrul Medical Shemere din Israel In cadrul Centrului Medical Shemere se trateaza: tumorile si afectiunile similare tumorilor sistemului osos (oase si articulatii), tesuturilor moi ale bazinului, umerilor, coloanei vertebrale, peretilor toracici si abdominali, si, in unele cazuri, ale capului si gatului.
Dr. Ciprian Constantin: Chirurgia bariatrică - indicaţie clară în obezitatea morbidă Chirurgia bariatrică are o indicaţie clară în obezitatea morbidă, fiind indicată şi în obezitatea comună, când sunt prezente şi alte complicaţii ale acesteia, la recomandare medicală, acest tip de intervenţie fiind o alternativă a terapiei medicale nutriţionale şi a modificării stilului de viaţă, a declarat...
Spitalul European Polisano: Succes medical in chirurgia oncologica Tumora infiltrativa rara care afectase maduva si coloana vertebrala inlaturata cu succes, in cadrul unei operatii de 8 ore.
Coloana vertebrala - limba engleza Afla care este anatomia si functia corpilor vertebrali.