Cele mai citite
 


Sălaj: Specialişti din ţară şi străinătate participă la conferinţa de sterilizare
duminică, 16 mai 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Circa 170 de medici şi asistenţi medicali din întreaga ţară, alături de specialişti din spitalul Addenbrooke's Cambridge participă, vineri, la Zalău, la prima conferinţă naţională de sterilizare, organizată de Spitalul Judeţean de Urgenţă, în colaborare cu Consiliul Judeţean Sălaj, Colegiu Medicilor, Ordinul Asistenţilor Medicali şi fundaţia Medical Suport in Romania, din Anglia.
'Sunt prezenţi la manifestarea noastră 58 de medici, 109 asistenţi medicali, din spitalele din Satu Mare, Negereşti, Baia Mare, Cluj Napoca, Câmpia Turzii, Bistriţa, Oradea, Ştei, Alba Iulia, Deva, Marghita, Reghim, Sibiu, Mediaş, Târgu Mureş, Iaşi, Bucureşti, Târgu Secuiesc, trei manageri de spitale, doi directori medicali, şase directori de îngrijiri, specialişti din cadrul spitalului Addenbrooke's Cambridge, şase reprezentanţi al fundaţiei engleze cu care noi am lucrat în realizarea acestui proiect şi cinci firme distribuitoare', a precizat, în cuvântul de deschidere al conferinţei, Ioan Mureşan, managerul Spitalului de Urgenţă Zalău.
Principalul motiv al organizării acestui eveniment la Zalău este faptul că spitalul judeţean de aici are una din cele mai moderne staţii de sterilizare la nivel naţional.
Modernizarea Staţiei Centrale de Sterilizare, realizată în 2007, a reprezentat obiectul unui proiect în valoare de 450.000 de lire sterline, susţinut de fundaţia de caritate Medical Support in Romania.
'Un exemplu de bună practică merită toată atenţia, indiferent de unde vine el, chiar de la Zalău', a subliniat, în acest context, Tiberiu Marc, preşedintele Consiliului Judeţean Sălaj.
Agenda conferinţei naţionale de sterilizare include o sesiune de referate şi comunicări de specialitate, un workshop şi o masă rotundă în cadrul căreia va fi adoptată o rezoluţie a conferinţei. Evenimentul se va încheia cu o vizită a participanţilor la staţia de sterilizare din cadrul spitalului.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
A XVI-a Conferinţă Naţională de Îngrijiri Paliative, la Târgu Mureş Asociaţia Naţională de Îngrijiri Paliative (ANIP) şi Fundaţia HOSPICE Casa Speranţei organizează, începând de joi, la Târgu Mureş, a XVI-a Conferinţă Naţională de Îngrijiri Paliative sub genericul 'Îngrijirea paliativă: dialog şi conexiune'.
Sălaj: Peste 300 de medici şi asistenţe din ţară şi străinătate dezbat la Zalău problema infecţiilor nosocomiale Peste 300 de medici şi asistente din întreaga ţară, alături de un important grup de specialişti din Marea Britanie, dezbat la Zalău, joi şi vineri, problemele actuale privind infecţiile nosocomiale din spitale.
Sălaj: Personal medical din întreaga ţară şi din străinătate, la Conferinţa Naţională de Sterilizare de la Zalău Peste 180 de participanţi, personal medical din întreaga ţară şi din Marea Britanie şi SUA participă, joi şi vineri, la Zalău, la cea de-a IV a ediţie a Conferinţei Naţionale de Sterilizare, tema din acest an fiind "Cum protejam pacientul de infecţiile intraspitaliceşti".
Sălaj: Medici şi asistenţi medicali din ţară şi Marea Britanie, la Conferinţa de Sterilizare de la Zalău Circa 240 de medici şi asistenţi medicali din întreaga ţară şi din Marea Britanie participă, joi şi vineri, la comunicări şi workshop-uri pe teme privind procesul de sterilizare, procedurile invazive şi siguranţa pacientului în cadrul celei de-a şasea ediţii a Conferinţei internaţionale de sterilizare...
Sălaj: Peste 200 de medici şi asistenţi medicali din ţară şi Marea Britanie, la Conferinţa de Sterilizare de la Zalău "Siguranţa pacientului- Actualităţi în prevenirea infecţiei plăgii chirurgicale" este tema celei de-a V-a ediţii a Conferinţei Naţionale de Sterilizare, ce se desfăşoară joi şi vineri, la Zalău, la evenimentul organizat de spitalul Judeţean de Urgenţă fiind prezenţi peste 200 de medici şi asistenţi medicali...
Sălaj: 'Exod' al asistenţilor medicali către străinătate Aproximativ 40 de asistenţi medicali din Spitalul Judeţean de Urgenţă Zalău intenţionează să plece la muncă în străinătate, după ce, în 2010, peste 100 de cadre medicale din Sălaj au făcut demersuri pentru obţinerea unor certificate de conformitate care să le permită să lucreze în domeniul medical în...