Cele mai citite
 


Constanţa: Farmaciile sunt fără fonduri pentru medicamente compensate şi gratuite
duminică, 16 mai 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Farmaciile din judeţul Constanţa nu le mai pot da bolnavilor medicamente gratuite şi compensate pentru că fondurile alocate, pe anul în curs, pentru decontarea reţetelor respective sunt deja terminate.
Preşedintele Colegiului Farmaciştilor din Constanţa, Vasile Rizea, a declarat, vineri, că potrivit unei adrese primite de la Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS), 'fondurile disponibile pentru eliberarea de medicamente au fost epuizate, iar CJAS nu-şi asumă responsabilitatea pentru decontarea prescripţiilor eliberate de farmacii decât după suplimentarea bugetului pentru medicamente gratuite şi compensate'.
Potrivit reprezentantului farmaciştilor, foarte puţine farmacii mai au în prezent fonduri pentru reţetele gratuite şi compensate, unele dintre unităţi nu mai sunt aprovizionate de furnizorii de medicamente din cauza datoriilor către aceştia ce nu pot fi achitate, iar altele au fost acţionate în judecată.
Ca urmare a adresei primite de la CJAS, farmaciştii constănţeni au decis să nu mai onoreze reţetele prescrise pentru medicamente compensate sau gratuite.
Conducerea CJAS Constanţa susţine că fără o suplimentare a fondurilor de către Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS) nu pot fi acoperite facturile farmaciilor şi speră să se găsească o soluţie pentru rezolvarea problemei.
În judeţul Constanţa îşi desfăşoară activitatea aproximativ 180 de farmacii care au încheiate contracte cu CJAS, iar circa 130 dintre acestea funcţionează în municipiul Constanţa.
În situaţia judeţului Constanţa, ca farmaciile să mai dea doar contra cost medicamente pentru bolnavii care beneficiază de compensări şi gratuităţi, sunt şi alte judeţe din ţară.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Suceava: Farmaciile din judeţ au primit bani pentru medicamente compensate Fondul pentru medicamente gratuite şi compensate al Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Suceava a fost suplimentat.
Botoşani: Aproape nicio farmacie nu mai eliberează medicamente gratuite şi compensate Aproape 90% din farmaciile din Botoşani nu mai eliberează, de marţi, medicamente gratuite şi compensate, din cauza nedecontării de către Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) a reţetelor eliberate în lunile iunie şi iulie.
Vaslui: CJAS nu mai are fonduri pentru medicamente gratuite şi compensate Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Vaslui a epuizat fondurile alocate pe primele patru luni ale acestui an pentru medicamentele gratuite şi compensate, precum şi fondurile destinate programelor de sănătate.
Probleme în eliberarea reţetelor compensate şi gratuite, în farmaciile din ţară - grupaj (I) Tot mai multe farmacii din ţară anunţă că nu vor mai elibera medicamente gratuite şi compensate, fondurile alocate în acest sens de casele judeţene de asigurări de sănătate fiind epuizate sau pe punctul de a se finaliza.
Mehedinţi: Deficit de fonduri pentru medicamentele gratuite şi compensate Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Mehedinţi a solicitat Guvernului 28 de milioane de lei pentru achitarea debitelor către furnizorii de medicamente gratuite şi compensate, a declarat, marţi, pentru AGERPRES, reprezentantul instituţiei, Radu Barbu.
Bistriţa-Năsăud: O treime din farmacii nu mai eliberează medicamente compensate Un număr de 20 de farmacii din cele 65 care au contracte cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Bistriţa-Năsăud (CJAS BN), au decis să nu mai elibereze medicamente gratuite şi compensate, până când nu se vor aloca fondurile necesare de la Guvern pentru ultimul trimestru al acestui an.