Cele mai citite
 


Giurgiu: Tratamentul pentru persoanele cu HIV-SIDA, asigurat fără întrerupere
vineri, 14 mai 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Giurgiu, 14 mai /Agerpres/ - Judeţul Giurgiu este printre singurele judeţe din ţară unde nu au existat întreruperi în acordarea tratamentelor pentru bolnavii de SIDA în ultimul an, iar reprezentanţii Asociaţiei Viaţă şi Speranţă Giurgiu şi ai Clinicii de Zi cred că acest lucru este urmare a preocupării şi managementului performant de care a dat dovadă Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate.
'Credem că este vorba de preocuparea Casei Judeţene de Sănătate Giurgiu pentru că nu am avut nici măcar o doză de întrerupere în tratamentul retroviral pentru persoanele din judeţ cu HIV-SIDA aflate sub tratament, în condiţiile în care un număr de 158 de persoane din judeţul Giurgiu primesc tratament lunar, iar cheltuielile pentru tratamentul acestora se ridică la 330.000 de lei/lună', a declarat vineri, pentru AGERPRES, medicul Rodica Ţaga de la Clinica de Zi Giurgiu.
Cu toate acestea şi persoanele infectate cu HIV-SIDA din judeţul Giurgiu îşi manifestă îngrijorarea faţă de faptul că vor exista sincope şi în judeţul Giurgiu în acordarea tratamentului pentru că până la această oră nu au ajuns în teritoriu banii pentru aceste medicamente pentru luna iunie, deşi în alte luni contractele cu furnizorii de medicamente erau încheiate până la această dată pentru luna următoare.
În judeţul Giurgiu sunt înregistrate 279 de persoane infectate cu HIV-SIDA dintre care două persoane au decedat de la începutul acestui an şi au mai fost înregistrate încă patru cazuri noi. Autorităţile cred că numărul persoanelor infectate cu HIV-SIDA din judeţ este cel puţin dublu, dar multe persoane nu ştiu că suferă de această boală. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Teleorman: Casa de Asigurări de Sănătate a acoperit în 2013 cel mai mare buget din istoria sa Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Teleorman a avut alocate în 2013 cele mai mari surse bugetare din istoria sa - peste 267,6 milioane de lei, cu 15,62% mai mult decât în anul trecut, a declarat joi, într-o conferinţă de presă, directorul instituţiei, Nicuşor Tiţa.
Giurgiu: A fost înfiinţată farmacie şi la Stăneşti, singura localitate din judeţ în care nu se găseau medicamente Singura localitate din judeţul Giurgiu în care nu exista farmacie, Stăneşti, beneficiază de acum de o astfel de unitate, după ce Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate a reglementat colaborarea cu toate farmaciile din judeţ.
Tulcea: Încep primele plăţi pentru furnizorii de medicamente, în termen de 60 de zile Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Tulcea va efectua, în perioada imediat următoare, primele plăţi către furnizorii de medicamente în termen de 60 de zile.
Caraş-Severin: Datorii ale CJAS, pentru programele naţionale de sănătate Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Caraş-Severin înregistrează, la această dată, obligaţii de plată restante la furnizorii de medicamente, pentru boli cronice utilizate în programele naţionale cu scop lucrativ, în sumă de aproape 4 milioane lei.
Giurgiu: Peste 10% din cardurile de sănătate din judeţ au fost returnate la CJAS Mai mult de 10% dintre cele aproximativ 120 de mii de carduri editate pentru asiguraţii din judeţul Giurgiu au fost returnate la Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate şi aproximativ o sută de persoane au refuzat cardurile de sănătate din motive religioase.
Galaţi: Zeci de furnizori de servicii medicale, sancţionaţi de Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Inspectorii Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Galaţi au aplicat sancţiuni unui număr de 46 de furnizori de servicii medicale în primul semestru al anului, au anunţat, joi, reprezentanţii Biroului de control al instituţiei.