Cele mai citite
 


Timiş: S-a înfiinţat Societatea Română de Coloproctologie
vineri, 14 mai 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Timişoara, 14 mai /Agerpres/ - Sute de medici din ţară şi străinătate au participat la primul Simpozion Internaţional de Coloproctologie, la Timişoara, unde s-a înfiinţat, vineri, Societatea Română de Coloproctologie.
Coloproctologia este o ramură a medicinei, axată pe managementul bolilor specifice ale anusului şi rectului.
Conf. dr. Adrian Goldiş, medic primar gastroenterolog, de la Universitatea de Medicină şi Farmacie 'Victor Babeş' din Timişoara, a spus că în tratarea afecţiunilor acestui tract digestiv se apelează la tehnici mixte, gastroenterologice şi chirurgicale.
'Prin intermediul acestei Societăţi Române de Coloproctologie dorim să facilităm şi să dezvoltă schimbul de opinii între specialiştii enterologi şi chirurgi, cu atât mai mult cu cât, potrivit statisticilor, aproximativ 30% dintre români suferă de hemoroizi, predispuse fiind mai ales femeile însărcinate', a spus Adrian Goldiş.
Pe lângă afecţiunea hemoroidală, la simpozion au fost discutate şi alte maladii ale tubului digestiv: fisura anală şi fistulele perianale, polipii şi alte boli inflamatorii intestinale.
Specialiştii încearcă să găsească cele mai bune metode de tratament, neinvazive, dar şi accesibile din punct de vedere financiar. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Timiş: Centru de medicină genomică, inaugurat la Universitatea de Medicină şi Farmacie 'Victor Babeş' Universitatea de Medicină şi Farmacie 'Victor Babeş' din Timişoara a inaugurat, miercuri, Centrul de Medicină Genomică (CMG), axat pe cercetarea în domeniul bolilor genetice rare.
Timiş: Monografie a Medicinei Interne, lansată la UMF de decanul de vârstă al universitarilor, Nicolae Barbu O monografie a Medicinei Interne timişorene din ultimele opt decenii a fost lansată, miercuri, la Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) 'Victor Babeş' din Timişoara, în prezenta autorului, conf. dr. Nicolae Barbu, care a împlinit vârsta de 92 de ani.
Timiş: Congresul de Medicină Dentară, din cadrul "Zilelor Stomatologice Bănăţene" discută depre problemele stomatologilor Cea de-a XXI-a ediţie a "Zilelor Stomatologice Bănăţene" (19-21 mai) care include şi Congresul de Medicină Dentară a început, joi, la Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) "Victor Babeş" din Timişoara, bucurându-se de o largă participare internaţională din Macedonia, SUA, Ungaria şi Italia, iar...
Timiş: UMF 'Victor Babeş' evaluează teza de doctorat a lui Cristian Buşoi, spune rectorul Universităţii Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) 'Victor Babeş' din Timişoara evaluează teza de doctorat a fostului deputat de Timiş, prim-vicepreşedinte al PNL, Cristian Buşoi, după ce au apărut suspiciuni de plagiat privind lucrarea acestuia, a declarat, miercuri, rectorul UMF Timişoara, prof. univ. dr...
Timiş: UMF a inaugurat un laborator unic în ţară de diagnostic precoce al cancerului de sân Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) 'Victor Babeş' din Timişoara a inaugurat, joi, unicul laborator ultraperformant din ţară de diagnostic molecular pentru depistarea precoce a anomaliilor mamare care pot evolua spre cancerul de sân.
Timiş: Proiectul NutriGen ar putea dezvolta o industrie a alimentelor dietetice personalizate pentru obezi Un grup de cercetători de la Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) 'Victor Babeş' din Timişoara ar putea dezvolta peste câţiva ani alimente dietetice personalizate care să vină în ajutorul supraponderalilor care nu răspund la tratamentul clasic medicamentos. Ei au lansat vineri proiectul NutriGen...