Cele mai citite
 


Vaslui: Mii de bebeluşi aşteaptă să fie vaccinaţi împotriva tuberculozei
vineri, 14 mai 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Vaslui, 14 mai /Agerpres/ - Peste 1.500 de bebeluşi din judeţul Vaslui sunt înscrişi pe listele de aşteptare pentru a primi vaccinul antituberculos (BCG), deoarece spitalele au epuizat dozele de vaccin produse la Institutul Cantacuzino Bucureşti şi distribuite gratuit în cadrul unui program naţional.
BCG este unul dintre cele două vaccinuri care se administrează copilului nou-născut la câteva zile după naştere.
'S-au făcut demersuri de către Ministerul Sănătăţii ca acest vaccin să fie primit sub formă de donaţie din alte ţări care îl produc. De exemplu, Ungaria a donat un număr de doze de vaccin BCG către judeţele din vestul ţării. Nu ştim acum când vom primi următoarele doze', a declarat, vineri, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Vaslui, Mihaela Vlada.
Vaccinul BCG nu poate fi achiziţionat din farmacii.
'Vaccinul se poate face la naştere sau până la 10 luni. Există şi posibilitatea ca vaccinarea să se facă şi peste 10 luni. Atunci când vom avea dozele de vaccin se va stabili dacă vaccinarea copiilor se va face de medicul de familie sau prin dispensarele specializate de pneumologie. Acum se face procedura de monitorizare', a mai spus Vlada.
În medie, lunar, sunt înregistraţi câte 300 de bebeluşi care nu pot fi vaccinaţi. Până la imunizarea copiilor, medicii recomandă părinţilor să-şi ţină bebeluşii departe de aglomeraţie şi să evite contactul cu persoane al căror istoric medical nu le este cunoscut. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Vaslui: DSP va primi o parte dintre vaccinurile necesare imunizării bebeluşilor Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Vaslui a primit miercuri de la Ministerul Sănătăţii o notă prin care a fost anunţată că peste două săptămâni trebuie să se prezinte la Bucureşti să ridice cantitatea necesară de doze de vaccinuri pentru imunizarea bebeluşilor, mai puţin vaccinul anti TBC.
La DSP Arad au ajuns 25.000 doze de vaccin antituberculos din Ungaria La Direcţia de Sănătate Publică (DSP) a judeţului Arad au ajuns joi, sub formă de donaţie, 25.000 de doze de vaccin antituberculos din Ungaria.
Vaslui: 200 de bebeluşi afectaţi de criza de vacin împotriva tuberculozei Un număr de aproximativ 200 de copii născuţi în luna august în judeţul Vaslui nu au fost imunizaţi imediat după naştere împotriva tuberculozei din cauza crizei de vaccin BCG.
Suceava: Ministerul Sănătăţii a repartizat judeţului 12.500 doze vaccin BCG pentru nou născuţi Un număr de 12 500 de doze de vaccin BCG, împotriva tuberculozei, destinat imunizării nou născuţilor au fost repartizate judeţului Suceava şi urmează să fie distribuite maternităţilor şi medicilor de familie din teritoriu, a declarat luni purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică, Adrian...
Ministerul Sănătăţii a reînceput vaccinarea BCG Ministerul Sănătăţii (MS), prin Direcţia de Sănătate Publică Bucureşti, a organizat în principalele maternităţi din Capitală alte cinci centre unde se va efectua vaccinarea BCG a copiilor născuţi în perioada februarie-iunie a.c.
Executivul a aprobat hotărârea pentru achiziţionarea de vaccin BCG Executivul a aprobat, în şedinţa de miercuri, hotărârea privind achiziţionarea de către Ministerul Sănătăţii, cu sprijinul Fondului Naţiunilor Unite pentru Copii (UNICEF), a vaccinului BCG, folosit pentru vaccinarea nou-născuţilor împotriva tuberculozei.