Cele mai citite
 


Memorial SIDA - Ziua Internaţională a Lumânărilor Aprinse organizată în şapte oraşe
vineri, 14 mai 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Bucureşti, 14 mai/ Agerpres/ - Asociaţia Română Anti-SIDA (ARAS) organizează, duminică, Memoriale SIDA, cu ocazia Zilei Internaţionale a Lumânărilor Aprinse, în ţapte oraşe din ţară - Bucureşti, Bacău, Braşov, Constanţa, Iaşi, Piatra Neamţ şi Timişoara.
În Bucureşti, ceremonia va avea loc simultan, între orele 17,30 şi 20,30, în Parcul Herăstrău (intrarea din Piaţa Charles de Gaulle), Parcul Cişmigiu (intrarea din B-dul Regina Elisabeta) şi Parcul Tineretului (intrarea dinspre Liceul ''Gheorghe Şincai'', după terenurile de baschet).
În Capitală, ceremonia va fi susţinută de membri ai ARAS, majoritatea voluntari, care vor aprinde primele lumânări, vor distribui pliante şi vor răspunde întrebărilor vizitatorilor. Printre invitaţi se vor număra reprezentanţi ai altor organizaţii de profil, parteneri, simpatizanţi, cu toţii aşteptaţi să aprindă lumânări.
Voluntarii ARAS militează, în acelaşi timp, pentru acordarea tratamentului antiretroviral pentru pacienţii infectaţi cu HIV/SIDA, după întreruperea de acum două luni, care le poate compromite ireversibil starea de sănătate.
Ziua Internaţională a Lumânărilor Aprinse este cea mai amplă mişcare anti-SIDA din lume, iar ARAS o marchează de la fondarea sa, în 1992.
În a treia duminică a lunii mai, în fiecare an, mii de comunităţi din întreaga lume se reunesc pentru a aprinde lumânări şi candele în memoria celor care au murit în urma SIDA.
În ţara noastră, ritualul aprinderii lumânărilor reprezintă un omagiu colectiv adus românilor care au murit din cauza SIDA, şi transmiterea unui mesaj de încurajare copiilor şi adulţilor care trăiesc cu HIV/SIDA, dar şi lansarea unui îndemn la prevenire şi solidaritate către ceilalţi semeni ai lor.
Manifestarea este, în acelaşi timp, o încercare de a mobiliza toate forţele capabile să schimbe cursul epidemiei, de la autorităţi politice sau religioase, personal medical, asistenţi sociali, profesori, comunităţi artistice, organizaţii neguvernamentale, jurnalişti, medii de afaceri etc., până la cei ce se vor afla în trecere prin zonele de desfăşurare a evenimentului. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Memoriale SIDA, cu ocazia Zilei Internaţionale a Lumânărilor Aprinse Mii de comunităţi din întreaga lume se reunesc în fiecare an în cea de-a treia duminică a lunii mai pentru a aprinde lumânări şi candele în memoria celor care au murit din cauza SIDA, se arată într-un comunicat de presă remis joi de Asociaţia Română Anti-SIDA (ARAS).
Ziua Mondială Anti SIDA va fi marcată miercuri prin diferite acţiuni Bucureşti, 30 nov /Agerpres/ - Ziua Internaţională de Luptă împotriva SIDA va fi marcată miercuri prin diferite acţiuni şi evenimente, ocazie cu care se va face un apel pentru continuarea efortului de combatere a virusului HIV prin finanţarea programelor de prevenire şi tratament.
Ziua internaţională a lumânărilor aprinse În 2015, la 17 mai, este comemorată Ziua internaţională a lumânărilor aprinse (The International AIDS Candlelight Memorial). Zi de aducere aminte, este, totodată, o zi în care e important să înţelegem că numai implicându-ne cât mai mult putem schimba lucrurile.
Ziua Mondială împotriva SIDA s-a desfăşurat în 2011 sub sloganul 'Zero noi infecţii HIV' Ziua Mondială împotriva SIDA, care se marchează pe data de 1 decembrie, s-a desfăşurat, în 2011, sub sloganul "Zero noi infecţii HIV", un scop care necesită implicarea tuturor actorilor ce au o responsabilitate socială în raport cu fiecare naţiune, de la instituţii publice de sănătate, asistenţă socială...
Ziua internaţională de conştientizare a autismului Ziua Internaţională de conştientizare a autismului (World Autism Awareness Day) este marcată anual la nivel mondial la 2 aprilie, cu scopul de a dinamiza eforturile mondiale de promovare a unei mai bune înţelegeri a autismului şi de a creşte nivelul de informare al publicului larg privind nevoile speciale...