Cele mai citite
 


Reprezentanţii organizaţiilor profesionale şi ai pacienţilor trag un semnal de alarmă
vineri, 14 mai 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Bucureşti, 14 mai /Agerpres/ - Un număr de 1.500 de farmacii sunt în insolvenţă şi 400 sunt în faliment iar spitalele mari din ţară au început să intre în insolvenţă şi ele, atrag atenţia, printr-un comunicat remis vineri, reprezentanţii Colegiului Medicilor din România, ai Colegiului Farmaciştilor, ai producătorilor şi distribuitorilor şi ai pacienţilor.
De asemenea, susţin aceştia, Casa de Asigurări de Sănătate Bucureşti, precum şi alte câteva case din ţară sunt în incapacitate de plată.
Puţinii medici români care au rămas în ţară nu îşi mai pot exercita profesia nici măcar la limita minim acceptabilă. După exodul a peste 2.500 dintre ei, urmează un nou val, mai puternic, existând 4.700 de cereri de plecare în străinătate, relevă sursa citată.
'În spitale, pacienţii sunt nevoiţi să cumpere şi aţa chirurgicală, întrucât farmaciile de spital sunt goale de săptămâni de zile. Oamenii bolnavi au depăşit nivelul de umilinţă la care erau supuşi până acum. În acest moment, este o chestiune de supravieţuire', susţin reprezentanţii asociaţiilor amintite, care consideră că este timpul ca decidenţii politici 'să iasă din autismul lor'.
Reprezentanţii Colegiului Medicilor, ai Colegiului Farmaciştilor, ai asociaţiilor profesionale ale producătorilor şi distribuitorilor de medicamente şi ai Coaliţiei Organizaţiilor Pacienţilor cu Afecţiuni Cronice, reuniţi cu prilejul Forumului Industriei Farmaceutice organizat în zilele de 13 şi 14 mai la Braşov, au decis să aducă la cunoştinţa opiniei publice 'dezinteresul total manifestat de autorităţile publice faţă de situaţia din sistemul sanitar'.
Reprezentanţii autorităţilor, deşi invitaţi, nu au participat la forumul unde s-a discutat situaţia extrem de grea pentru populaţia bolnavă a României şi au fost prezentate câteva soluţii posibile pe care sectorul farmaceutic şi medical le au pentru deblocarea sistemului sanitar, se arată în comunicatul citat.
'Lanţul slăbiciunilor este lung şi din nefericire afectează nu doar economia, ci în special categoriile cele mai vulnerabile din societate: bătrânii şi copiii', afirmă sursa.
Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, la rândul său, a remis un comunicat prin care îşi exprimă dezacordul cu privire la 'atitudinea necorespunzătoare pe care au înţeles să o adopte acei reprezentanţi ai Colegiului Farmaciştilor din România care au fost prezenţi la această întrunire'.
Reprezentanţii Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate au participat la Forumul Industriei Farmaceutice organizat la Braşov şi având ca temă 'Mecanisme şi Strategii de Combatere a Crizei Medicamentului', unde au fost dezbătute aspecte privind cauzele şi posibilele soluţii pentru rezolvarea problemelor privind organizarea şi finanţarea serviciilor medicale şi a medicamentelor pentru această perioadă şi perioada următoare. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Comunicat de presă - CMR Autismul politicienilor şi al autorităţilor sanitare - decesul sistemului de sănătate
Braşov: Astărăstoaie - Colegiul Medicilor va susţine logistic medicii amendaţi Preşedintele Colegiului Medicilor din România, prof. dr. Vasile Astărăstoaie, a declarat duminică, într-o conferinţă de presă susţinută la Poiana Braşov, că amenzile primite de medici în urma controalelor efectuate de Casele de Asigurări de Sănătate vor fi contestate iar CMR va susţine logistic toate...
Gorj: Casa de Asigurări de Sănătate are datorii de 36 de milioane de lei la farmaciile din judeţ Directorul Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Gorj, Daniel Bondoc, a declarat, în cadrul unei conferinţe de presă, că instituţia pe care o conduce trebuie să achite suma de 36 de milioane de lei către farmaciile din judeţ, reprezentând restanţe din anii 2009 şi 2010.
Satu Mare: Stomatologii care depind de Casa de Asigurări de Sănătate, puşi în dificultate în urma tăierii finanţării Preşedintele Colegiului Medicilor Dentişti Satu Mare, Flaviu Simu, atrage atenţia că stomatologii din judeţ care depind de Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) sunt puşi într-o situaţie dificilă după tăierea finanţărilor, ei neprimind bani din luna februarie.
Colegiul Farmaciştilor: Sistemului sanitar nu-i lipseşte doar finanţarea, ci şi implicarea şi responsabilitatea decidenţilor Vicepreşedinta Colegiului Farmaciştilor din România Clara Popescu a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că sistemului sanitar din România nu-i lipseşte doar finanţarea, ci şi implicarea şi responsabilitatea decidenţilor, dublată de o luptă între Casa de Asigurări de Sănătate a Municipiului Bucureşti...
Ziua Profesiilor Liberale din România Bucureşti, 5 nov /Agerpres/ - A treia ediţie a Zilei Profesiilor Liberale din România este o încercare de a introduce un sentiment de unitate în rândul acestor profesii', a declarat vineri, într-o conferinţă de presă, prof.dr. Vasile Astărăstoaie, preşedintele Colegiului Medicilor din România (CMR).