Cele mai citite
 


Noile reglementări privind concediile medicale, în vigoare de luni
duminică, 16 mai 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Noile reglementări privind concediile medicale vor intra în vigoare luni, 17 mai.
Potrivit acestora, persoana care intră în concediu medical va merge la medicul de familie, va fi consultată şi va completa o declaraţie pe proprie răspundere prin care îşi exprimă acordul ca în 24 de ore să îşi anunţe angajatorul, va da adresa la care poate fi găsită în intervalele orare 8-11, 12-17 şi 18-20 pentru a putea fi vizitată, cu excepţia situaţiilor justificate medical.
În cazul nerespectării acestor cerinţe, pacientului nu i se va plăti concediul medical.
Primele cinci zile de concediu medical sunt plătite de angajator, iar din ziua a şasea, de Casa de Asigurări de Sănătate.
Noile reglementări prevăd că angajatorul poate verifica dacă angajatul aflat în concediu medical este la domiciliu şi poate apela la poliţie numai dacă este nevoie, dar nu are voie să intre în casa pacientului.
Comisia care se va deplasa la domiciliul pacientului va încheia un proces-verbal care va fi semnat şi de pacient, iar în cazul în care acesta nu este găsit la domiciliu, se precizează acest lucru în procesul-verbal şi se sistează plata concediului medical.
Ministrul Sănătăţii a argumentat necesitatea acestor reglementări spunând că în 2006 3% din fonduri au fost cheltuite pe concedii medicale, sumă care s-a dublat în 2009, ceea ce face să se reducă finanţarea pentru tratamente, pentru medicamente şi pentru spitalizare.
Tendinţa se menţine în creştere şi în primul trimestru al acestui an faţă de 2009. Astfel că în primul trimestru al anului 2009 s-au dat pentru concedii medicale 220 milioane lei, iar în primul trimestru din 2010 - 255 milioane lei.
Ordonanţa de Urgenţă nr. 36/2010 pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 158/2005 privind concediile şi indemnizaţiile de asigurări sociale de sănătate a fost publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, Nr. 268, din 26 aprilie 2010.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
De la 15 mai intră în vigoare noile reglementări privind concediile medicale Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a anunţat joi că din 15 mai concediile medicale se vor acorda după noile prevederi legale.
Tulcea: Casa de Asigurări de Sănătate nu are contract cu niciun pediatru din municipiu Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Tulcea nu are la ora actuală niciun contract încheiat cu vreun medic pediatru din municipiu, potrivit preşedintei instituţiei, Eugenia Vasile.
Gorj: Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu, sancţionat de Casa de Asigurări de Sănătate din cauza unor nereguli Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu a fost sancţionat de Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Gorj, în urma unor nereguli constatate în unitatea medicală, a declarat, joi, directorul CJAS Gorj, Daniel Bondoc.
MS: Reglementările privind concediile medicale ar putea intra în vigoare în mai Noile reglementări privind concediile medicale ar putea intra în vigoare în luna mai, susţin reprezentanţii Ministerul Sănătăţii (MS).
Depunerea certificatelor de concedii medicale la CASMB Casa de Asigurări de Sănătate a Municipiului Bucureşti (CASMB) reaminteşte angajatorilor că exemplarul roz al certificatelor de concediu medical se transmite către CASMB doar în condiţiile în care se solicită restituirea sumelor reprezentând indemnizaţiile plătite asiguraţilor (salariaţilor), care depăşesc...
CASMB: Serviciile acordate răniţilor de la Colectiv pentru perioada de urgenţă, decontate; ulterior, fiecare caz va fi analizat Casa de Asigurări de Sănătate a Municipiului Bucureşti (CASMB) precizează că toate serviciile acordate celor 30 de răniţi în incendiul de la clubul Colectiv, pentru perioada de urgenţă, au fost decontate.