Cele mai citite
 


Un număr de 1.500 de farmacii din ţară au intrat în insolvenţă
duminică, 16 mai 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Colegiul Farmaciştilor şi Colegiul Medicilor trag un semnal de alarmă în privinţa problemelor cu care se confruntă domeniul sanitar din cauza crizei financiare.
Potrivit unui comunicat de presă remis, sâmbătă, AGERPRES, 1500 de farmacii din ţară au intrat în insolvenţă, iar alte 400 sunt în faliment.
'Spitalele mari din ţară au început să intre în insolvenţă şi ele, iar Casa de Asigurări de Sănătate Bucureşti, precum şi alte câteva Case din ţară sunt în incapacitate de plată (...) În spitale, pacienţii sunt nevoiţi să cumpere chiar şi aţa chirurgicală, întrucât farmaciile de spital sunt goale de săptămâni întregi', menţionează comunicatul.
De asemenea, se atrage atenţia şi asupra numărului mare de medici care părăsesc ţara pentru a lucra în condiţii financiare mult mai bune în străinătate.
'După exodul a peste 2.500 dintre ei, urmează un nou val mai puternic, existând 4.700 de cereri de plecare în străinătate (...) Puţinii medici români care au rămas în ţară nu îşi mai pot exercita profesia nici măcar la limita minim acceptabilă', se arată în comunicat.
În context, se precizează că cele mai afectate categorii sunt bătrânii şi copiii şi se lansează un apel către decidenţii politici să iasă ''din autismul lor'' şi să înceapă discuţiile serioase pentru rezolvarea problemelor din sistem.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Gorj: Casa de Asigurări de Sănătate are datorii de 36 de milioane de lei la farmaciile din judeţ Directorul Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Gorj, Daniel Bondoc, a declarat, în cadrul unei conferinţe de presă, că instituţia pe care o conduce trebuie să achite suma de 36 de milioane de lei către farmaciile din judeţ, reprezentând restanţe din anii 2009 şi 2010.
Reprezentanţii organizaţiilor profesionale şi ai pacienţilor trag un semnal de alarmă Bucureşti, 14 mai /Agerpres/ - Un număr de 1.500 de farmacii sunt în insolvenţă şi 400 sunt în faliment iar spitalele mari din ţară au început să intre în insolvenţă şi ele, atrag atenţia, printr-un comunicat remis vineri, reprezentanţii Colegiului Medicilor din România, ai Colegiului Farmaciştilor,...
Comunicat de presă - Casa de Asigurări de Sănătate a Municipiului Bucureşti Casa de Asigurări de Sănătate a Municipiului Bucureşti anunţă că, începând cu data de 4 iulie a.c., demarează procesul de contractare cu furnizorii de servicii medicale, medicamente şi dispozitive medicale pentru anul curent, după următorul calendar:
DNA: Director executiv adjunct la Casa de Asigurări de Sănătate Olt, trimis în judecată Procurorii DNA Craiova au trimis-o în judecată pe Ortanţa Ciobanu, director executiv adjunct în cadrul Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Olt, pentru luare de mită şi fals în înscrisuri sub semnătură privată, ambele în formă continuată.
Teleorman: Casa de Asigurări de Sănătate a acoperit în 2013 cel mai mare buget din istoria sa Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Teleorman a avut alocate în 2013 cele mai mari surse bugetare din istoria sa - peste 267,6 milioane de lei, cu 15,62% mai mult decât în anul trecut, a declarat joi, într-o conferinţă de presă, directorul instituţiei, Nicuşor Tiţa.
Suceava: Casa de Asigurări de Sănătate încheie contracte doar cu 55 medici stomatologi dintr-un total de 383 Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Suceava va încheia, de la 1 iulie, contracte cu 55 medici stomatologi din judeţ, dintre care 22 în mediul urban şi 33 în mediul rural, a declarat joi directorul instituţiei, Adela Băişanu.