Cele mai citite
 


Comunicat de presă - CMR
duminică, 16 mai 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Autismul politicienilor şi al autorităţilor sanitare - decesul sistemului de sănătate
Reprezentanţii Colegiului Medicilor, ai Colegiului Farmaciştilor, ai asociaţiilor profesionale ale producătorilor şi distribuitorilor de medicamente, şi nu în ultimul rând ai Coaliţiei Organizaţiilor Pacienţilor cu Afecţiuni Cronice, reuniţi cu prilejul Forumului Industriei Farmaceutice organizat în perioada 13-14 Mai, au decis să aducă la cunoştinţa opiniei publice dezinteresul total manifestat de către autorităţile publice faţă de situaţia din sistemul sanitar.
Reprezentanţii acestora - Ministerul Sănătăţii, Casa Naţională a Asigurărilor Sociale de Sănătate, Parlament - deşi au confirmat participarea, au lipsit în bloc de la această întrunire, sfidând atât cetăţenii şi partenerii sociali, cât şi pe cei economici, adică pe toţi cei care prin munca lor şi prin creditarea sistemului, l-au ţinut în viaţă. Abia în cea de a treia zi a Forumului, au participat la lucrări, din partea C.N.A.S.- director general dr. Dorin Ionescu şi dir.gen.adj Adina Geană.
Motivul reuniunii a fost situaţia extrem de grea pentru populaţia bolnavă a României şi prezentarea unor soluţii posibile pe care sectorul farmaceutic şi medical le au pentru deblocarea sistemului sanitar.
Lanţul slăbiciunilor este lung şi din nefericire afectează nu doar economia, ci mai ales categoriile cele mai vulnerabile din societate: bătrânii şi copiii. 1,500 de farmacii sunt în insolvenţă şi 400 sunt în faliment. Spitalele mari din ţară au început să intre în insolvenţă şi ele, iar Casa de Asigurări de Sănătate Bucureşti, precum şi alte câteva Case din ţară sunt în incapacitate de plată. Puţinii medici români care au rămas în ţară nu îşi mai pot exercita profesia nici măcar la limita minim acceptabilă. După exodul a peste 2,500 dintre ei, urmează un nou val mai puternic, existând 4,700 de cereri de plecare în străinătate. În spitale, pacienţii sunt nevoiţi să cumpere chiar şi aţă chirurgical 59;, întrucât farmaciile de spital sunt goale de săptămâni întregi. Oamenii bolnavi au depăşit nivelul de umilinţă la care erau supuşi până acum. În acest moment este o chestiune de supravieţuire.
Credem că e timpul ca decidenţii politici să iasă din autismul lor şi să înceapă să vorbească cu noi, toţi cei care ne zvârcolim în hăţişul măsurilor ruinătoare pe care aceştia le iau. În prima zi a acestei reuniuni, tema care a revenit obsedant a fost: câţi oameni vor trebui să mai moară, până când autorităţile se vor trezi la realitate?
***
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Reprezentanţii organizaţiilor profesionale şi ai pacienţilor trag un semnal de alarmă Bucureşti, 14 mai /Agerpres/ - Un număr de 1.500 de farmacii sunt în insolvenţă şi 400 sunt în faliment iar spitalele mari din ţară au început să intre în insolvenţă şi ele, atrag atenţia, printr-un comunicat remis vineri, reprezentanţii Colegiului Medicilor din România, ai Colegiului Farmaciştilor,...
DNA: Director executiv adjunct la Casa de Asigurări de Sănătate Olt, trimis în judecată Procurorii DNA Craiova au trimis-o în judecată pe Ortanţa Ciobanu, director executiv adjunct în cadrul Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Olt, pentru luare de mită şi fals în înscrisuri sub semnătură privată, ambele în formă continuată.
Satu Mare: Stomatologii care depind de Casa de Asigurări de Sănătate, puşi în dificultate în urma tăierii finanţării Preşedintele Colegiului Medicilor Dentişti Satu Mare, Flaviu Simu, atrage atenţia că stomatologii din judeţ care depind de Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) sunt puşi într-o situaţie dificilă după tăierea finanţărilor, ei neprimind bani din luna februarie.
RETROSPECTIVÃ 2015 Cardul de sănătate şi terapia fără interferon, principalele noutăţi în sistemul de sănătate Bucureşti, 22 dec /Agerpres /- Implementarea cardului de sănătate, introducerea terapiei interferon free şi a unor noi medicamente pe lista de compensate, precum şi modificarea contractului-cadru au fost principalele noutăţi aduse sistemului de sănătate în 2015.
Gorj: Casa de Asigurări de Sănătate are datorii de 36 de milioane de lei la farmaciile din judeţ Directorul Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Gorj, Daniel Bondoc, a declarat, în cadrul unei conferinţe de presă, că instituţia pe care o conduce trebuie să achite suma de 36 de milioane de lei către farmaciile din judeţ, reprezentând restanţe din anii 2009 şi 2010.
Serviciile de specialitate acordate copiilor autişti de ONG-uri vor fi decontate de Casa de Asigurări de Sănătate Secretarul Comisiei pentru sănătate şi familie din Camera Deputaţilor, dr. Florin Buicu, a declarat pentru AGERPRES că marţi a fost adoptată în plen completarea şi modificarea Legii nr.151/2010, în care a fost cuprinsă şi prevederea referitoare la decontarea de către Casa de Asigurări de Sănătate a ...