Cele mai citite
 


Iaşi: Plimbat între spitale după ce a fost călcat de tren
luni, 17 mai 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Un tânăr în vârstă de 35 de ani a fost adus la Spitalul Clinic de Urgenţe Sfântul Ioan după mai bine de trei ore de când a fost călcat de trenul care circula de la Iaşi spre Ungheni.
''Pacientul a ajuns la Spitalul de Urgenţe din Copou cu o ambulanţă după mai bine de trei ore petrecute pe la alte spitale din Iaşi. El a necesitat reevaluare şi va rămâne internat la ATI-Traumatologie'', a declarat dr Tudor Ciuhodaru, purtătorul de cuvânt al Spitalului Clinic de Urgenţe Sfântul Ioan.
Potrivit acestuia, bărbatul se afla sub influenţa alcoolului şi nu a auzit semnalul acustic al barierei dar nici semnalul trenului. El a fost târât sub locomotivă câţiva zeci de metri. Spre surprinderea tuturor, bărbatul a scăpat cu viaţă dar fără palma dreaptă care i-a fost smulsă de roţile locomotivei în timpul frânării.
'A suferit un traumatism cranian cu plagă în zona occipitală, fracturi costale stângi, traumatisme complexe la nivelul mânii drepte, traumatism bazin. Din cauza condiţiilor de conservare şi transport precum şi a timpului scurs de la timpul producerii accidentului şi aducerii sale la spitalul nostru, dar şi a complexităţii lezionale, şansele de replantare sunt extrem de reduse'', a explicat dr. Ciuhodaru.
Potrivit dr. Tudor Ciuhodaru, în loc să fie duse la o singură unitate spitalicească pentru a li se acorda asistenţă medicală, victimele accidentelor din Iaşi, şi nu numai, sunt plimbate prin municipiul reşedinţă de judeţ de la un spital la altul, întrucât în acest centru universitar nu există un spital care să aibă incluse toate departamentele medicale.
Soluţia propusă în urmă cu aproximativ 20 de ani în urmă, o clădire care să includă toate sectoarele medicale, dotată pe acoperiş inclusiv cu o pistă de elicopter, a prins contur în urmă cu 15 ani când a fost proiectat imobilul şi au început lucrările de construire chiar în curtea Spitalului Clinic de Urgenţe.
La scurt timp după alegerile din 2008, s-a ajuns la consensul ca noua clădire să funcţioneze atât un Institut Regional de Oncologie cât şi un Spital Clinic de Urgenţe, urmând ca în 2010 să fie finalizate lucrările.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Iaşi: Peste 100 de persoane internate la UPU, în Ajunul Crăciunului Aproximativ 100 de persoane au avut nevoie în Ajunul Crăciunului de asistenţă medicală la Unitatea de Primire a Urgenţelor de la Spitalul Clinic de Urgenţe 'Sfântul Ioan' din Iaşi.
Iaşi: Număr mare de pacienţi la UPU Peste 190 de persoane au ajuns, în ultima gardă, la Spitalul Clinic de Urgenţe 'Sfântul Ioan' din Iaşi, numărul acestora fiind cu 30-40 % mai mult faţă de perioadele anterioare, a declarat vineri, pentru AGERPRES, dr. Tudor Ciuhodaru, coordonatorul Unităţii de Primire a Urgenţelor (UPU) din cadrul spitalului...
Iaşi: Un bărbat călcat de tren, un nou caz 'Lăzărescu' Un bărbat, victimă a unui accident feroviar, a fost plimbat timp de şase ore între trei spitale deoarece Iaşiul nu are o unitate medicală în care să funcţioneze mai multe sectoare medicale.
Dr. Tudor Ciuhodaru: Pentru a afla dacă este urgenţă sau nu, pacientul trebuie consultat Medicii de la Spitalul Clinic de Urgenţe 'Sfântul Ioan' din Iaşi afirmă că orice cadru medical trebuie să respecte codul deontologic şi să acorde asistenţă specializată tuturor pacienţilor care le trec pragul.
Iaşi: 50 de persoane au ajuns marţi la spital din cauza caniculei Numărul persoanelor care au nevoie asistenţă medicală specializată a crescut în ultimele zile la Iaşi din cauza temperaturilor foarte ridicate, numai în cursul zilei de marţi 50 de persoane necesitând îngrijiri medicale.
Iaşi: 20 de persoane afectate de căldură au solicitat asistenţă medicală Numărul persoanelor care au necesitat luni asistenţă medicală specializată din cauza temperaturilor foarte ridicate a ajuns la 20, a anunţat dr. Tudor Ciuhodaru, coordonatorul Unităţii de Primire a Urgenţelor din cadrul Spitalului Clinic de Urgenţe 'Sfântul Ioan' din Iaşi.