Cele mai citite
 


Ziua Naţională a Medicului Veterinar, marcată la Slănic Moldova
sâmbătă, 15 mai 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Ziua Naţională a Medicului Veterinar - 15 mai este marcată, în acest week-end, de profesioniştii în domeniu din judeţul Bacău, printr-o manifestare complexă organizată în staţiunea Slănic Moldova.
Manifestarea cuprinde întâlniri şi comunicări pe teme de specialitate, în cadrul unui simpozion la care sunt invitate personalităţi din domeniul medicinei veterinare şi umane din judeţ şi din mai multe centre universitare.
Cu acest prilej, va avea loc şi un spectacol muzical, precum şi un vernisaj de expoziţie incluzând noutăţi în domeniu.
'Ziua de 15 mai reprezintă un bun prilej pentru evidenţierea rolului şi implicării medicului veterinar atât în domeniul cercetării vieţii ştiinţifice, didactice, cât şi în cel practic, al exercitării responsabile, pentru siguranţa alimentară, profesii de medic veterinar, în actuala configuraţie şi structură organizatorică armonizată în conformitate cu legislaţia Uniunii Europene', a explicat, pentru AGERPRES, doctorul Gheorghiţă Vlad, şeful Biroului de Igienă din cadrul Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Bacău.
Hotărârea privind fixarea datei de 15 mai drept zi aniversară pentru medicii veterinari a fost luată la Congresul Naţional de Medicină Veterinară desfăşurat în 1994, la Sinaia.
Această decizie a ţinut cont de câteva momente importante, printre care faptul că la 15 mai 1861 a avut loc înfiinţarea primei şcoli veterinare din România şi că la 15 mai 1871 s-a înfiinţat Societatea de Medicină Veterinară, a cărei activitate este continuată, în prezent, de Asociaţia Generală a Medicilor Veterinari.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
ANSVSA:Probele analizate din alimentele suspectate de îmbolnăvirea copiilor din Argeş şi Bacău au arătat absenţa E-coli Analiza probelor prelevate din alimentele suspectate de îmbolnăvirea copiilor din judeţele Argeş şi Bacău de sindrom hemolitic uremic (SHU) a arătat absenţa Escherichia Coli verotoxigenă în toate cele 21 de eşantioane, a anunţat, marţi, Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor...
Bacău:Aproape o sută de câini nevaccinaţi antirabic descoperiţi în comuna Răcăciuni Aproape o sută de câini au fost depistaţi nevaccinaţi antirabic de inspectorii Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Bacău în comuna Răcăciuni, zonă în care a fost muşcată o fetiţă în vârstă de cinci ani care a murit de turbare săptămâna trecută.
Bacău: Intervenţii chirurgicale complexe efectuate de specialişti din 6 ţări cu prilejul Zilelor Spitalului din Moineşti Un număr de 15 bolnavi din judeţele Bacău, Vrancea, Neamţ şi Sibiu, având o patologie gravă, vor fi operaţi până sâmbătă în cele şase săli specializate ale Spitalului de Urgenţă din Moineşti, de echipe coordonate de cunoscuţi chirurgi din România, Franţa, Turcia, Israel, SUA şi Republica Moldova.
Caraş-Severin: Măsuri specifice luate de DSVSA în scopul prevenirii toxiinfecţiilor alimentare în perioada sărbătorilor pascale La nivelul Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Caraş-Severin au fost luate o serie de măsuri specifice în scopul prevenirii apariţiei toxiinfecţiilor alimentare în perioada sărbătorilor pascale catolice şi, mai apoi, ortodoxe, când consumul de produse atât de origine...
Bacău: Se deschide Salonul Naţional al Cercetării şi Inovării Salonul Naţional al Cercetării şi Inovării îşi deschide porţile joi, începând cu ora 10.00, la Centrul de Afaceri şi Expoziţii din Bacău, în organizarea instituţiei gazdă, în parteneriat cu Forumului Inventatorilor din România şi primăria municipiului Bacău.
Bacău: În staţiunea Slănic Moldova a debutat cea de-a XI-a Conferinţă Naţională de Balneologie "Paradigmele dezvoltării turismului balnear" se constitue în tema celei de-a XI-a Conferinţe Naţionale de Balneologie, eveniment găzduit, începând de joi şi până sâmbătă, de staţiunea Slănic Moldova.