Cele mai citite
 


Amenzi de peste 185.000 de lei, pentru utilizarea necorespunzătoare a produselor fitosanitare
luni, 17 mai 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Amenzi de peste 185.000 de lei au fost aplicate, în ultimele două luni, în cadrul unor controale efectuate în 24 de judeţe, pentru a verifica modul în care este respectat regimul produselor de protecţie a plantelor, a informat, duminică, Inspectoratul General al Poliţiei Române.
Aproximativ 140 de kilograme şi 530 de litri de produse de protecţie a plantelor au fost indisponibilizate de poliţiştii de la Direcţia Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase.
Verificările au vizat 965 de agenţi economici din judeţele Alba, Bacău, Bistriţa Năsăud, Botoşani, Braşov, Cluj, Covasna, Dâmboviţa, Gorj, Harghita, Hunedoara, Iaşi, Maramureş, Mureş, Neamţ, Prahova, Satu Mare, Sălaj, Sibiu, Suceava, Vaslui, Vâlcea şi Vrancea.
Poliţiştii au constatat 63 de infracţiuni pentru săvârşirea cărora sunt cercetate 62 de persoane. În majoritatea cazurilor a fost vorba de încălcări ale legislaţiei privind regimul substanţelor periculoase şi ale legislaţiei referitoare la protecţia mediului.
Totodată, poliţiştii au aplicat 137 de sancţiuni contravenţionale.
Controalele au fost efectuate împreună cu specialişti de la unităţile fitosanitare teritoriale, inspectoratele teritoriale de muncă, agenţiile judeţene de protecţie a mediului şi comisariatele judeţene ale Gărzii Naţionale de Mediu.
Pe 14 aprilie, într-o curte din Bacău, a fost identificat un recipient metalic, care conţinea 110 litri de clor lichid, iar iarba din jurul lui era arsă pe o suprafaţă de circa 100 metri pătraţi. Tot în Bacău, s-a constatat că, în cursul anului 2009, o societate a comercializat 150 de litri de erbicid care nu mai este omologat pe piaţa din România.
În Satu Mare, la o societate comercială au fost găsite 2,4 tone de deşeuri periculoase.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
ANOFM: Peste 12.000 de locuri de muncă vacante în perioada 10 - 16 mai Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM) are în evidenţe, pentru perioada 10 - 16 mai 2012, un număr de 12.490 de locuri de muncă vacante, cu peste 1.900 mai multe comparativ cu săptămâna trecută, potrivit unui comunicat al ANOFM remis, joi, AGERPRES.
ANOFM: Peste 7.300 locuri de muncă vacante la nivel naţional, în perioada 10 - 16 februarie Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM) are în evidenţă 7.380 locuri de muncă vacante pentru perioada 10 - 16 februarie, cu 1.211 mai multe decât în precedentele şapte zile, se arată într-un comunicat al ANOFM, transmis vineri AGERPRES.
ANOFM: Peste 7.600 locuri de muncă vacante la nivel naţional, în perioada 17 - 23 februarie Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM) are în evidenţă 7.619 locuri de muncă vacante pentru perioada 17 - 23 februarie, cu 239 mai multe decât în precedentele şapte zile, se arată într-un comunicat al ANOFM, transmis vineri AGERPRES.
ANOFM: Peste 7.700 locuri de muncă vacante la nivel naţional, în perioada 24 februarie - 1 martie Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM) are în evidenţă 7.767 locuri de muncă vacante pentru perioada 24 februarie - 1 martie, cu 148 mai multe decât în precedentele şapte zile, se arată într-un comunicat al ANOFM, transmis vineri AGERPRES.
ANSVSA: E-Coli verotoxigenă la probe prelevate din 8 judeţe Inspectorii sanitari veterinari au descoperit prezenţa Escherichia Coli verotoxigenă la 14 probe prelevate din abatoare, magazine alimentare, restaurante şi o fermă din judeţele Vâlcea, Suceava, Tulcea, Sibiu, Caraş Severin, Bistriţa Năsăud, Olt şi Prahova, informează, joi, Autoritatea Naţională Sanitară...
ANOFM: Aproape 6.100 de locuri de muncă vacante la nivel naţional, în perioada 13 - 19 ianuarie Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM) are în evidenţă 6.088 de locuri de muncă vacante pentru perioada 13 - 19 ianuarie 2012, cu 2.251 mai multe decât săptămâna precedentă, informează, vineri, ANOFM.