Cele mai citite
 


Institutul Cantacuzino poate relua de luni producţia de vaccin gripal sezonier
luni, 17 mai 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare ''Cantacuzino'' poate relua, de luni, producţia de vaccin gripal sezonier.
Ministerul Sănătăţii a fost informat, joi seară, printr-o adresă oficială trimisă de Agenţia Naţională a Medicamentului (ANM), că în urma ultimelor verificări, din 7 şi 13 mai, comisiile de inspecţie au luat decizia de acordare a autorizaţiei de fabricaţie pentru vaccinul gripal sezonier.
Institutului Cantacuzino i-a fost retrasă autorizaţia, la începutul lunii februarie, pentru nerespectarea regulilor de bună practică de producţie.
Pentru celelalte vaccinuri, Institutul urmează să-şi ducă la îndeplinire planul stabilit cu ANM pentru a-şi putea relua producţia.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Institutul Cantacuzino poate relua producţia de vaccin ''Cantacuzino'' poate relua producţia de vaccin gripal sezonier începând de luni, 17 mai 2010.
Experţi ai OMS verifică de luni linia de producţie de la Cantacuzino Experţi de la Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) vor veni în perioada 24 - 28 februarie la Institutul Cantacuzino din Bucureşti pentru a sprijini revizuirea proceselor tehnologice, după ce Agenţia Naţională a Medicamentului şi Dispozitivelor Medicale (ANMDM) a constatat că anumite neconformităţi...
MS: Vaccinul antigripal de la Cantacuzino are reacţii adverse minore; va fi folosit numai în caz de pandemie Vaccinul antigripal produs de Institutul Cantacuzino prezintă reacţii adverse minore, comparabile cu cele ale vaccinurilor din import, neînregistrându-se reacţii adverse severe în urma testelor efectuate până în prezent, a anunţat joi Ministerul Sănătăţii.
Institutul Cantacuzino a finalizat producerea vaccinului gripal sezonier Institutul Cantacuzino a finalizat producerea a peste un milion de doze de vaccin gripal sezonier, a declarat, marţi, pentru AGERPRES, dr. Gabriel Ionescu, managerul instituţiei.
Oficial ANM: Institutul Cantacuzino nu mai poate produce vaccinuri Institutul Cantacuzino nu mai poate produce vaccinuri, întrucât Agenţia Naţională a Medicamentului (ANM) i-a retras, la începutul lunii februarie, autorizaţia de punere pe piaţă a vaccinurilor şi a tuturor produselor injectabile, deoarece acesta nu a respectat regulile de bună practică de producţie (GMP...
Molnar Geza: 14 loturi necorespunzătoare de vaccin gripal, depistate Institutul Cantacuzino şi Agenţia Naţională a Medicamentului au sesizat încă de vinerea trecută că două loturi de vaccin antigripal sunt modificate din punctul de vedere al parametrilor, în sensul că a scăzut titrul de tulpină B, a declarat joi conf. dr. Molnar Geza, consilier al ministrului Sănătăţii...