Cele mai citite
 


Bacău: Consiliere şi testări gratuite de Ziua Mondială de Luptă Împotriva Hipertensiunii
luni, 17 mai 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Băcăuanii vor putea beneficia, luni, de Ziua Mondială de Luptă Împotriva Hipertensiunii Arteriale, de testări gratuite ale tensiunii arteriale.
În 'corturile sănătăţii', care vor fi amplasate în principalele puncte de trafic din municipiul Bacău, cetăţenii vor putea fi consiliaţi în probleme cardiologice şi se vor putea cântări pentru ca specialiştii să stabilească şi procentul de grăsime.
Direcţia de Sănătate Publică Bacău marchează în acest fel Ziua Mondială de Luptă Împotriva Hipertensiunii Arteriale, în parteneriat cu medici de familie şi cardiologi, precum şi cu voluntari de la Şcoala postliceală sanitară 'Christiana' din Bacău.
Tema evenimentului din acest an este 'Greutate normală tensiune arterială normală'.
Acţiunea se va desfăşura între orele 10,00 şi 17,00.
Scopul manifestării, derulate la nivel mondial, este acela de a sensibiliza populaţia despre riscurile hipertensiunii arteriale şi de a încuraja prevenirea acestei boli, obiectivul general al campaniei reprezentându-l, practic, conştientizarea oamenilor asupra caracterului preventiv al acestei boli, a explicat, pentru AGERPRES, directorul adjunct al DSP Bacău, Marin Buştuc.
Boala, după cum relevă statisticile Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, este cea mai răspândită afecţiune cronică şi a devenit o problemă majoră de sănătate, prevalenţa ei fiind în continuă creştere.
În anul 2000, numărul adulţilor cu HTA în lume era de 972 milioane. Se estimează că, în anul 2025, vor fi 1,56 miliarde de bolnavi de HTA.
În prezent, în România nu există o statistică la zi, dar specialiştii vorbesc de existenţa între 5 şi 7 milioane de hipertensivi, ceea ce reprezintă 40% din populaţie.
Rata mortalităţii cauzate de afecţiuni cardiovasculare este, în România, conform surselor Ministerului Sănătăţii, de 61% din numărul total al deceselor, faţă de 37% în Uniunea Europeană.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Ziua Mondială Anti SIDA va fi marcată miercuri prin diferite acţiuni Bucureşti, 30 nov /Agerpres/ - Ziua Internaţională de Luptă împotriva SIDA va fi marcată miercuri prin diferite acţiuni şi evenimente, ocazie cu care se va face un apel pentru continuarea efortului de combatere a virusului HIV prin finanţarea programelor de prevenire şi tratament.
28 septembrie - Ziua mondială de luptă împotriva Rabiei La 28 septembrie se marchează Ziua mondială de luptă împotriva Rabiei.
Bacău: Ziua Mondială a Sănătăţii marcată la Bacău cu... role, jogging şi întreceri sportive Autorităţile sanitare băcăuane au decis să marcheze Ziua Mondială a Sănătăţii într-o manieră inedită până în prezent în judeţ, invitând populaţia la mişcare în aer liber.
Hipertensiunea arterială poate fi prevenită printr-un stil de viaţă sănătos, recomandă medicii DSP Bihor Fiecare om trebuie să fie responsabil pentru viaţa sa, a cărui sănătate depinde, în primul rând, de gradul său de informare şi educaţie, de modul cum aplică cunoştinţele în prevenirea bolilor şi adoptarea unui stil de viaţă sănătos, au subliniat miercuri specialiştii medicali reuniţi la o masă rotundă...
Iaşi: Fundă umană cu 2.500 persoane de Ziua Mondială de Luptă anti SIDA Aproximativ 2.500 de persoane din Iaşi şi alte judeţe ale Moldovei s-au întâlnit, marţi, pentru a forma o fundă umană, în semn de solidaritate cu persoanele infectate şi afectate HIV/SID.
Arcul de Triumf, iluminat în albastru, ca simbol al luptei împotriva diabetului Unul dintre cele mai frumoase monumente din Capitală, Arcul de Triumf, va fi iluminat în culoarea albastră, luni, în intervalul orar 18,00-24,00, pentru a îndemna la un moment de reflecţie asupra răspândirii alarmante şi a gravităţii diabetului, se arată într-un comunicat remis presei luni de organizatori...