Cele mai citite
 


Sucul de castravete
miercuri, 15 mai 2013   ::   1 Comentarii :: :: Leacuri din batrani, Altfel de medicina, Reumatologie
 

Sucul de castraveţi conţine vitamine, oxid de calciu, magneziu, sulf. Este răcoritor dar cam fad la gust, de aceea se foloseşte împreună cu alte sucuri (de mere, de morcovi sau de ţelină). Are proprietăţi depurative şi diuretice, fiind recomandat în stări subfebrile, intoxicaţii, în reumatism sau gută. De asemenea, este utilizat şi în cosmetică pentru tratarea ridurilor.

 

Sucul de castravete are proprietăţi diuretice şi depurative, diureza fiind însoţită de dizolvarea acidului uric şi uraţilor, mai ales în combinaţie cu suc de morcovi şi sfeclă. Se consideră că amestecul de suc de castravete cu sucul de morcovi şi cel de ridiche are acţiune de mărunţire a pietrelor din organism (puternic litontriptic). Amestecat cu suc de morcovi, este de folos în bolile nutritive. Utilizarea lui dă rezoltate bune în pecingine. Acţionează favorabil în combaterea oscilaţiilor de tensiune. Este hipnotic uşor. Favorizează creşterea şi întărirea părului şi a unghiilor.

 

Deosebit de importantă este acţiunea de curăţire şi catifelare a pielii, atât pentru tenul gras, cu porii dilataţi, cât şi pentru tenul uscat. Acţiunea de catifelare a pielii este completată de cea de îndepărtare a ridurilor.

 

Are efecte favorabile în:

- stări subfebrile;

- intoxicaţii;

- gută, reumatism;

- artritism;

- litiaze (la rinichi, la vezica biliară);

- prurit;

- pecingine;

- îngrijirea pielii, prevenirea şi combaterea ridurilor.

 

De reţinut:

Pentru a obţine sucul se procedează astfel: se aleg castraveţi tineri, proaspeţi şi sănătoşi. Se spală, se curăţă de coajă, se îndepărtează ambele capete, se spală din nou, se şterg de apă, se taie în bucăţi potrivite şi se introduc în storcător. Nu poate fi păstrat în frigider decât în cazul loţiunilor pentru îngrijirea pielii.

 

Notare
Comentarii
de Dunaev Vladimir
De foarte multi ani ,de cum apar castraveciorii fragezi facem suc in casa...amestecam cu morcov si alte fructe si legume . Excelent protector vara pt ultraviolete si obtii o excelenta bronzare a pielii

Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
LEACURI DIN GRÃDINÃ: Castravetele Ingredient aproape nelipsit din salate, datorită gustului său înviorător, castravetele este combinaţia unică de nutrienţi ce ne ajută să ne menţinem hidrataţi şi să scăpăm de toxine.
Farmacia de sezon: Sfecla roşie Originară din bazinul Mării Mediterane, sfecla roşie este o legumă cu valoare nutritivă remarcabilă, comună în multe regiuni ale lumii, inclusiv pe teritoriul ţării noastre. Deşi a fost cultivată din timpuri preistorice, vechii greci şi romani consumau numai frunzele, în timp ce...
Top 5 sucuri pentru detoxifiere O cura de detoxifiere nu inseamna infometare si nici o alimentatie dusa la extreme, insa este intotdeauna eficienta pentru corp, cat timp nu-ti privezi organismul de nutrienti esentiali. Sucurile de fructe si legume pot fi o modalitate foarte buna de a initia procesul de slabire sau a da un restart...
"Alimente interzise pe timp de vara" Dupa o iarna lunga, friguroasa, in care hainele groase au ascuns destul de bine cateva kilograme in plus, a venit vara, cand excesele din timpul iernii trebuie sterse cu buretele. Ce mancam vara pentru a putea slabi sanatos si frumos sau numai pentru a ne mentine un tonus adecvat?
LEACURI DIN GRÃDINÃ Măcrişul Măcrişul, cu gustul său acrişor, este utilizat ca plantă medicinală sau alimentară încă din Evul Mediu în tratamentul inflamaţiilor tractului respirator superior şi în cazul bolilor de piele.
LEACURI DIN GRÃDINÃ: Ştevia Printre mult apreciatele plante de primăvară la noi, încă de pe vremea tracilor, ştevia este o plantă dulce-acrişoară şi ocupă un loc bine-meritat în bucătăria tradiţională. Valoarea sa nutritivă este completată cu succes de calităţile curative şi medicale prin bogăţia de vitamine, săruri minerale, proteine...